ADRIÁNA HALASOVÁ - ROZHOVOR S NOVOU ČLENKOU TÍMU

Ahoj Adriána, mohla by si sa našim čitateľom predstaviť ?

Ahoj, moje meno je Adriána Halasová, mám 16 rokov, a pochádzam z malej dediny pri Púchove a súťažiam v kategórii bikini fitnes.

Čo ťa priviedlo k cvičeniu ?

Od malička mám veľmi dobrý vzťah k športu, najskôr som sa mu venovala len v rámci rôznych školských súťaží, ale neskôr som začala tancovať. Vzhľadom k tomu, že som sa kvôli strednej škole musela presťahovať do Žiliny, s tancom som skončila. Začali dni, kedy som okrem školy bola celý deň zavretá na izbe a nudila sa. Tak som si povedala, že s tým musím niečo urobiť. Začala som chodiť do fitka a pritom sledovať rôzne bikinárky so snom, že raz by som takú postavu mohla mať aj ja. Keďže som človek, ktorý sa zo snov snaží urobiť cieľ, povedala som si, že to musím začať brať vážnejšie a pokúsiť sa, aby som aj ja raz mohla stať na pódiu.

Ty máš za sebou prvé súťažné skúsenosti, aký je to pocit ? Čo ťa na tom bavilo najviac ?

Mám za sebou dve súťaže, ktoré si myslím, že boli veľmi dobrým štartom. Odskúšala som si súťažiť aj za ženy aj za juniorov, čo mi veľmi pomôže na ďalších blížiacich sa jarných súťažiach. Tieto súťaže vnímam veľmi pozitívne, pretože som si ich naozaj užila. Častokrát sa zamyslím, či som naozaj stála na tom pódiu a nebol to len sen, ale pohľad na medailu ma vždy utvrdí v tom, že to bola skutočnosť. Čo ma bavilo najviac, sa asi nedá povedať, deň súťaže som si užívala asi od chvíle, keď som ráno vstala. : D

Ty si pri svojom debute skončila tretia, za tebou zostalo mnoho známejších pretekárok. Navyše na Slovensku, kde je úroveň bikiny fitness tradične veľmi vysoká. Čomu to pripísať ?

Priznám sa, že takýto výsledok som vôbec nečakala. Na súťaž som šla s veľkým rešpektom, pretože som si uvedomovala, že som nováčik a moje skúsenosti neboli zďaleka také ako u mnohých ďalších pretekárok. Myslím si, že môj výsledok sa odrazil od veľmi dobrej prípravy zo strany trénerky, a z mojich pódiových skúseností, ktoré mám vďaka tancu.

Odborník na fitness scénu, majiteľ portálu eastlabs o tebe napísal, že sa s tebou v budúcnosti musí počítať. Nakoniec  stávka na budúcnosť je aj predmetom tvoje sponzorskej zmluvy s Extrifitslovakia. Nie si kvôli tomu trochu pod tlakom ?

Snažím sa nebrať to ako tlak, ale skôr ako motiváciu. Samozrejme mám pred celou mojou prípravou veľký rešpekt a snažím sa ju prispôsobiť tomu, aby som nesklamala, predviedla sa samozrejme v lepšej forme a čo najlepšie reprezentovala Extrifit ako moji sponzorskú značku.

V predchádzajúcej otázke sme to načali. Ty si podpísala sponzorskú zmluvu s Extrifitslovakia. Čo si od toho sľubuješ  ?

Určite obrovskú pomoc v príprave, prostredníctvom kvalitnej suplementácie, ktorá od začiatku tvorila veľkú časť výsledného pódiového efektu. Dni, ktoré budem môcť stráviť so skúsenými ľuďmi, od ktorých sa mám čo učiť. Extrifitteam je zložený zo samých úspešných športovcov a viem, že aj to mi prinesie veľa.

Mala si skúsenosti s produktmi Extrifit aj predtým ?

Od doby, kedy som začala trénovať sa Sabinou, moje doplnky boli vždy kompletne od Extrifit. Keďže ich zloženie Sabina dokonale pozná, vždy mi vedela poradiť, čo je pre mňa to najlepšie. Extrifit si ma hneď získal nielen svojou kvalitou, ale určite aj chuťou produktov, ktorá je bezkonkurenčná.

Keď za tebou príde dievča v tvojom veku, s obmedzeným rozpočtom, čo by si ju odporučila ako jeden jediný základný doplnok ?

Odporúčam v ISO 90 CFM INSTANT WHEY Chocolate proteín.

Nie je tajomstvom, že za celou  tvoju krátkou  kariérou stojí Sabina Pleváková. Ako pretekári ju všetci poznáme, ale aká je čoby trénerka ?

Ako je Sabina absolútna majsterka v súťažení, tak rovnaká je aj v trénovaní . Ona je človek, ktorý keby mohol, dá aj to posledné. Vždy sa snaží pre mňa urobiť čo najviac a ja si toho veľmi cením. Celú prípravu spolu komunikujeme a prezradím vám, že túto prípravu sme so Sabčou  odštartovali spolu, takže či už tréning, diétu alebo všetko čo sa okolo toho týka, ťaháme spolu, čo je pre mňa obrovskou motiváciou.

Čo by si sa od nej chcela naučiť ? Je niečo, v čom si myslíš, že je výnimočná ?

Ona je výnimočný človek sama  o sebe. Jej povaha, skúsenosti či postoj k životu z nej robia jedinečnú osobu, za ktorú môže človek len ďakovať, keď ju má pri sebe. To čo by som sa chcela od nej naučiť, je určite jej uvažovanie, ktoré je vždy napred oproti ostatným. Vidí veci inak a myslím, že má "dobré oko '' na tento šport a preto jej absolútne dôverujem, čo sa prípravy týka. A na čo sa chcem ešte k nej priblížiť, je určite pózovanie - celkový prejav a charizmu, ktoré z nej vyžaruje. Tvrdí, že sa to dá naučiť, tak uvidíme na pódiu v tejto sezóne :-).

Aké sú tvoje najbližšie ciele ?

Jeden z mojich najväčších je dostať možnosť zúčastniť sa na ME v Španielsku a samozrejme urobiť čo najlepšie výsledky na slovenských súťažiach.

Podporujú ťa rodičia ? Ako to ide v škole a čo na tvoj šport hovorí okolie ?

Moji rodičia sa vždy snažili urobiť všetko preto, aby som bola šťastná a pretože vidia , že tento šport ma napĺňa, tak podporu od nich naozaj pociťujem. Ale prvoradé je pre nich vzdelanie, potom šport, takže najskôr musím dosahovať výborné hodnotenie v škole. Preto beriem tento šport aj ako motiváciu čo týka školy, ale nie vždy je to celkom jednoduché zladiť, všetko musím mať už vopred naplánované. Ľudia okolo mňa mi veľmi držia  palce.

A čo hovoria rodičia v období tých finálnych diét ?

S finálnou diétou rodičia problém nemajú. V diéte jem častokrát ešte viac. Veľká zmena prichádza akurát posledný týždeň pred súťažou. Inak jem  stále zdravo a to sa odráža aj na mojej diéte ak sa to tak dá vôbec nazvať. Dúfam, že taký metabolizmus si udržím čo najdlhšie.

Aká dobrota ťa čaká doma po skončení súťaže ? Na čo máš vždy najväčšiu chuť ?

Doma ma vždy čakajú moravské koláče a na čo mám najväčšiu chuť, to sa asi nedá povedať. Milujem jedlo celkovo, aj keď asi najviac si viem pochutnať na tradičných slovenských receptoch.

Tak na to si ešte chvíľu počkáš. Teraz je pred Extrifit Teamom miniséria troch Extrifit Training days. Ty si jeden zažila čoby divák, teraz budeš na opačnej strane. Ako sa ti to páčilo divácky a ako sa tešíš na tú istú akciu čoby jedna zo členiek Teamu ?

Už len z pohľadu diváka to bol pre mňa veľký zážitok, tá spoločná záľuba nás všetkých, ktorí sme boli súčasťou, tam vyvolala úžasnú atmosféru. Na ďalší Extrifit Training day, už ako členka sa veľmi teším. Bude to pre mňa určite veľká skúsenosť a príjemne strávený deň.

Čo by si odkázala čitateľom na záver ?

Ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí ma podporujú a drží mi palce.

 

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.