AKO VIDÍM BUDÚCNOSŤ MR. OLYMPIA ?

Preteku momentálne kraľuje americký búrlivák Phil Heath, ktorý má na konte 6 víťazstiev, pri ktorých vždy totálne rozprášil svojich sokov. Má všetko, čo sa od najlepšieho kulturistu planéty očakáva - objem, brutálnu vyrysovanosť, perfektnú vyseparovanost, tvrdosť ako kameň. Z jeho slabín sa mu podarilo urobiť prednosti (chrbát) a z predností smrtiace zbrane (ruky, ktorým môžu konkurovať snáď len tie Winklaarove). Ďalej je veľmi dôležité spomenúť to, že Philovi sa zatiaľ darí trénovať a súťažiť bez akýchkoľvek zranení. Sám to prisudzuje tomu, že cvičí výhradne pomocou strojov a ťažké činky necháva v pokoji na svojich miestach. Pripomeňme si napr. Doriana Yatesa, známeho tvrdým štýlom tréningu blood and guts, ktorý sa lúčil so súťažnými pódiami  s natrhnutým tricepsom . Jay Cutler mal pre zmenu pri svojom štvrtom triumfe v roku 2010 natrhnutý biceps. O Ronniem radšej vôbec nebudem hovoriť. Môže niekto Heatha vyzvať na rovnocenný súboj a spôsobiť mu v ňom škody ? Pár adeptov by sme tu mali.

Kai Greene: Dnes už legendárny Amik, ktorý sa preslávil (nielen) svojim vrkočom. V rokoch 2011-2014 robil Heathovi kvalitného súpera, avšak nikdy to nedotiahol na vysnívaný skalp. Bohužiaľ vymenil súťažné pódiá  za slnečný Hollywood a Olympiu ako takú už 2 roky celkom úspešne bojkotuje. Z "politických" dôvodov si myslím, že tento titul sa mu už nikdy nepodarí vyhrať (to už by som  skôr stavil na to, že sa Helča Vondráčková stane našou novou prezidentkou). Potencionálneho vraha kráľa teda musíme hľadať niekde inde.

Big Ramy : Obrovitý Egypťan, najväčšia beštia na pódiách  (súťažná váha 140 kg). Obrovské kvadráky, široké ramená, masívny hrudník. Aby aktuálneho šampióna ohrozil, musel by sa predviesť vo svojej životnej forme (pomer svalstvo / tuk), na ktorú ešte stále čakáme. Možno, že sa mu to za pár rokov podarí, to už ale Heath dávno nemusí byť na scéne.

Svätá Trojica: Na scéne sa nám rysujú 3 nováčikovia, ktorí, ak vydržia stopercentne koncentrovaný, môžu byť s veľkou pravdepodobnosťou novými šampiónmi tejto súťaže. Reč je samozrejme o "Holy Trinity", Svätej Trojici, teda Dallasovi  McCarverovi, Justinovi Comptonovi a Nathana De Ashovi . Všetci traja sú veľmi mladí a naprieč svojmu veku ich svaly vyzerajú nadmieru vyzreté. Na poslednej Olympii najlepšie skončil dvadsaťpäťročný McCarver, ktorý obsadil v obrovskej konkurencii cennú ôsmu priečku.

Dexter Jackson, Shawn Rhoden : V posledných rokoch sa navzájom delia o druhé a tretie miesto. Na minuloročnej Olympii sa predviedol Dexter v parádnej forme, podľa môjho názoru skončil nespravodlivo za Rhodenom , ktorý síce nevyzeral zle, ale za ten "bubble gut" si druhú priečku fakt nezaslúžil. Uvidíme, či  tento rok týto veteráni prekvapia , dosť možno to bude ich posledná šanca (minimálne pre Dextera). Nie sú už najmladší a nová generácia je im neúprosne v pätách.

Ďalšou veľkou neznámou je to, na čom usporiadatelia pretekov postavia reklamnú kampaň. Posledná Olympia sa točila okolo comebacku Kevina Levroneho a nech už ste jeho fanúšikmi alebo nie, musíte uznať, že to bol geniálny marketingový ťah. Záujem o neho a tým pádom o celú súťaž bol enormný. Tento rok musia vymyslieť niečo nové, čo bude neľahký oriešok. Ideálne by bol "Návrat predátora Greena", avšak to sa s najväčšou pravdepodobnosťou nikdy nestane, ako som už písal vyššie. Veľa možností teda nezostáva a úprimne ma nenapadá nikto, na kom by mohli postaviť kampaň "XXX vs Phil Heath". Nechajme sa prekvapiť.

Kto podľa mňa teda vyhrá tohtoročný titul ? Ak sa nestane nejaký zázrak, tak podľa môjho skromného názoru zas a znova Heath, lebo momentálne jednoducho nemá konkurenciu. Ďalej predpovedám veľký vzostup nováčikov na čele s Joshom Lenartowiczom a Dallasom McCarvernom . Už sa trochu Oťukali a môžu byť vážnou hrozbou pre existujúcu TOP 5. Nathan De Asha sa posunie do TOP 10.

A záver ? Snáď len, nemôžem sa dočkať tohtoročnej Olympie. Som zvedavý, ako si PR tím poradí s "nahypovaním" celej súťaže a v akej forme sa predvedú jednotlivý pretekári. V článku som to zatiaľ nespomenul a preto dodávam, že sa veľmi teším aj na samotného Phila Heatha - z roka na rok vyzerá väčší a brutálnejší a myslím si, že tomu nebude inak ani tento rok. Tiež by mala byť tohtoročná Olympia vysielaná riadnu TV stanicou, takže naše oči nebudú plakať, ako keď sledovali priamy prenos zriadený Amazonom. To bolo fiasko, ku ktorému by som sa nerád vracal.

Už aby tu bol september !

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.