AKÝ BOL TRAINING DAY XV ?

Priznám sa, že sa pri písaní tohto článku trochu trápim. Nakoniec , mám zaujímavejšie témy po vreckách, než písať o niečom, čo sa konalo už po pätnástej. Trebárs aktuálne prvé dni v najrôznejších vzdelávacích zariadeniach vás vždy dokážu prekvapiť. Ja som napríklad viedol moje dieťatko do škôlky a nestačil sa diviť, prečo niektorí naši spoluobčania, ktorí sa cez prázdniny opaľovali skutočne intenzívne, používajú k hygiene svojich detí miesto tradičného mydla psie hovienka. Je potom dosť zložité vysvetľovať medzirasové súznenie dieťaťu, ktoré príde domov s frňákom stočeným do ulity v sebazáchrannom  reflexe .

Ešteže táto nová móda alternatívnych hygienických potrieb nezasiahla návštevníkov pätnásteho Extrifit Training day, pretože pri počte necelých troch stoviek návštevníkov by Kladno muselo žiariť na mape biologického nebezpečenstva ako čerstvá vyrážka  na čele záškodníkov. Predsa len, my smrdíme potom, ktorý z nás tečie v nekončiacej honbe po svalových objemoch a vrcholných silových výkonoch. A na to sme si tak nejako zvykli a máme to radi. Takže sa okľukou vraciam k tomu, čo som písal na začiatku. Máme za sebou 15-tý Extrifit Traning Day a dôvod, prečo text nezkopírovat z reportáží z minulých stretnutí mi dáva hneď niekoľko milých noviniek.

Tou prvou novinkou bola účasť dvoch neskutočných silákov. Abnormálnych, povedal by som. Petr Petráš sa predstavil už na Extrifit Training Day XIV, ktorý sa ale konal na Slovensku , takže českým fanúšikom sa predstavil vôbec prvýkrát. A rovnako tak ako na Slovenskom, dokonale si ich získal svojím bezprostredným rozprávaním a srdečnými odpoveďami na otázky divákov. Jeho vystupovanie je v extrémnom protiklade s jeho výkonmi a vizážou a milejšieho 165-kilového medvedíka, čo pozdvihne a utiahne viac ako polovica návštevníkov dohromady, by ste našli len ťažko. Petr však tentokrát nedvíhal. Ani netlačil a nedrepoval. A to hneď z niekoľkých dôvodov. Jednak sa objavilo menšie zranenia v lakti, ktoré síce nijako nezasiahne do jeho prípravy na súťaž najsilnejších lifterov sveta Big Dogs v Austrálii, ale predsa len sme nechceli riskovať. A jednak jednoducho nešlo naložiť viac ako 360 kg na činku, čo je pre plánované Mŕtve ťahy trochu nuda a stratený tréning. Ehmm, teda v prípade Petra. Z tejto situácie potom o to viac ťažili návštevníci Extrifit Day, lebo Petr si po hovorenom seminári vzal niekoľko fanúšikov stranou a absolvoval s nimi tiež praktickú ukážku MT s technikou tohto zložitého cviku. A ako bolo zjavné z reakcií fanúšikov, tento trochu neplánovaný liftérsky seminár sa v náplni Extrifit Training Day stretol s veľkým ohlasom.

To isté možno povedať o Vlastimilovi  Kužeľovi , ktorý sa naopak chopil benčovky sám a predviedol klasický tréning benčpressu svetového rekordmana. Neviem, či to bol zámer, alebo práve  neboli iné kotúče k dispozícii, ale na základnú váhu použil crossfitové kotúče. Ak neviete, o čo ide, tak vedzte, že ide o kotúče šírky pneumatiky z Lamborghiny, ktoré po nasunutí na os tyče pôsobia  ako tristokilová hriadeľ nákladiaku. Lenže , je to z papiera, takže to má šesťdesiat kíl. Takže najväčšou výzvou pre pomocníkov Vlastika bolo, naštosovat všetky potrebné kotúče a postarať sa o to, aby sa nezošmykli  ako prezervatív z penisu. V oboch prípadoch by to totiž bol strašný prúser. Ale aby nedošlo k omylu, že si Vlastík len zahrával s optickým klamom. Stále bolo na činke úctyhodných 230 kíl, s ktorými Vlasto vyžmýkal pohodové dve opakovania a dal tak jasne najavo historickým rekordným tabuľkám, že v nich bude zase úradovať zmizík a v kolónkach sa ubytujú nové číslice.

Ďalšou novinkou boli súťaže. Teda nie že by sme predtým žiadne nerobili, ale vymysleli sme si nové. V prvom prípade to bol Benč so šesťdesiatimi  kilami. Teda, na túto informáciu sme nalákali záujemcov o výhry. Lenže , "zabudli" sme dodať, že oných dvadsať kíl po stranách sme na dvatsaťkilovú os zavesili pomocou gumových expandérov. ... A nenatočili to. Bohužiaľ. Imaginárne si za to trhám svoj rovnako imaginárny vlasový porast. Až potom by ste videli, aká je to zábava. Ak už to niekto skúšal, iste mi dá za pravdu, že tyč s takto zavesenou záťažou sa rozvibruje oveľa viac, než ten prístroj, čo si vaša mama schováva v spálni. Neskutočná zábava. Pre prizerajúcich . Nie však tak pre súťažiacich. Napriek tomu víťaz Radek Kyzivát vytlačil 25 opakovaní a potvrdil, že to je skvelý doplnkový cvik pre stabilizačné svaly hrudníka a ramien. Skúste si to, možno to len odporučiť.

Ďalšia súťaž , tentoraz pre dievčatá, bola už omnoho tradičnejšie. Dievčatá absolvovala relatívne dlhú trať pomocou výpadov a na čas. Hoci aj tu sme mali dostatočne zadýchanú víťazku, ako správne Extrifiťácky  gentlemani sme sa rozhodli, podarovat všetkých zúčastnených.

Z ďalších noviniek je možné spomenúť aj prvé nasadenie našich Extrifit Girls, v tomto prípade Lucku a dominiku , ktoré dotvárali príjemnú atmosféru a boli k dispozícii našim návštevníkom, ktorých obdarovávali darčekmi  od spoločnosti Extrifit.

Ak sa vám zdá, že sa nejako opomínajú hviezdy Extrifit Teamu, zdá sa vám to správne. Ďalšia časť je totiž už obohraná klasikou. Zvedavé otázky, nadšené pohľady, spoločné fotografie, podpísané karty, zdieľané zážitky, stretnutia s osobnosťami tohto športu a spoločný tréning s absolútnou špičkou kulturistiky a fitness. To je neoddeliteľnou súčasťou Extrifit Training Day, ktorá tvorí a vždy bude tvoriť chrbticu týchto stretnutí.

A že "naši ľudia" skutočne splnili sen mnohých našim fanúšikom, o tom svedčí záplava príspevkov na sociálnych sieťach ako s označením samotného Extrifit, tak jednotlivých športovcov s vyjadreným vďakou za skvelú nedeľu.

A tu sa dá povedať jediné: Nápodobně. Ďakujeme všetkým návštevníkom Extrifit Training Day. Ďakujeme, že ste vmerali  mnohokrát veľmi ďalekú cestu a ďakujeme za vašu priazeň, ktorú nám prejavujete. Vážime si ju a budeme sa aj naďalej snažiť ju nestratiť. Tak snáď niekedy nabudúce na Extrifit Day. Alebo Extrifit Night? Ktovie ...

Fotogaléria

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.