ANDREA NEUMANNOVÁ - CHCEM BYŤ KAŽDÝ DEŇ LEPŠIA AKO SOM BOLA VČERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andrea Neumannová má časť svojej súťažnej sezóny za sebou a darilo sa jej skvele. Po treťom mieste na Maďarskej súťaži Fitbalance a Absolútnom prvenstve  v Adria Cup sa predstavila aj na veľmi prestížnom Diamond Cup a Olympia Amateur, kde zakaždým skončila vo finále. Ako sa na túto sezónu pozerá a aké má ďalšie plány, sa dozviete v nasledujúcom rozhovore.

 

 

 

Andi, ty si absolvovala ťažké súťaže ako je MSR, Diamond Cup a Olympia Amateur s finálovým výsledkom. Je to pre teba úspech, alebo si očakávala lepšie výsledky?

 

 

Určite je to pre mňa úspech, pretože na Diamond Cup, v Chorvátsku, FitBalance v Maďarsku a hlavne na Olympii som mala dosť silnú konkurenciu a dostať sa do finále z 18 pekných báb s často perfektnou formou, je mi skutočnou cťou.

 

 

 

Zdá sa, že tento rok nastal definitívny obrat k väčšej svalnatosti u bikín. Je to pre teba výhoda?

 


Samozrejme. Roky som čakala na túto chvíľu .. na moju chvíľu .. Kedy nielen anorektické symetrické postavy dostanú šancu, ale aj svalnatejšie  tela budú môcť bojovať o medaily ..
 

 

 

Nebojíš sa, že sa to zase zvrtne? Ako u ženskej kulturistiky?

 


Nemyslím si, že to nastane.

 

 

 

Ak sa pozrieš na fotky Ms. Olympia z 80-tych rokov, tak by som si tím tak istý nebol.

 

 

No všetko je vo hviezdach, nikdy nevieme, v ktorej sezóne sa práve aký trend uplatní. Mení sa to ako aprílové počasie.



Je niekde hranica, kde by si si povedala: To už je veľa , tak už vyzerať nechcem?

 

 

 

Samozrejme, neplánujem byť väčšia ako som teraz. Takže akokoľvek ma fascinuje postava bodyfitnessiek, ja by som tú cestu nevolila, pretože by som sa v takej postave necítila komfortne.

 

 

Je to tvoja najúspešnejšia sezóna ?

 


Myslím si, že zatiaľ áno. Či už čo sa týka formy alebo úspešnosti.

 



Ty si zvíťazila aj na Adria Cup. Ale nie vždy si víťazstvo ceníme viac, ako napríklad i horší výsledok na ťažšej súťaži . Ako je to u teba ? Ktorý výsledok je pre teba najcennejším a prečo ?

 

 

Víťazstvo ma potešilo určite aj keď som ho získala pri menšej konkurencii, ale zase som zvíťazila nad ruskou, ktorá ma porazila neskôr na Olympii Amateur. Viac si cením určite miest na Diamond Cup a Olympia, pretože tam bola tá konkurencia fakt veľká, a radšej budem 6. a 4. v obrovskej konkurencii, ako viackrát prvý v tej menšie.

 

 

 

S tým súvisí aj moja ďalšia otázka. Ty si v Extrifit Teame, ktorý práve tento rok zaznamenal extrémne úspešný rok. Sabina sa stala majsterkou Európy, Noro zvíťazil na oboch menovaných súťažiach, Slavoj sa stal Majstrom sveta, o Vojtovi už ani nemá cenu hovoriť. Motivuje ťa táto "spoločnosť", alebo ťa naopak mrzí, že tvoje výsledky sú tým pádom trochu v tieni, hoci sú pre jedinca samozrejme vynikajúce?

 

 

 

Nemyslím si, že by som bola v tieni. Myslím, že podávam maximálny výkon, aký som schopná podávať. Nič neurobím s tým, keď má niekto geneticky úzky pás a široké kľúčnej kosti Snažím sa mať širší chrbát, ja sa môžem snažiť všetko opticky zväčšiť a zmenšiť, ale nie všetko ide úplne vycvičiť. Nemyslím si preto, že by som kvôli tomu bola niečo menej.

 

 

 

Tak som to ani nemyslel. Skôr ide o pozornosť. Trebárs ako cez víkend, kedy Andrej Mozolani, s ktorým spolupracuješ, urobil fantastický výsledok, ale všetci logicky hovoria o Vojtovi.

 

 

Mne je to jedno, kto si o kom čo myslí, alebo či o tom niekto hovorí. Aspoň čo sa týka mojich výsledkov. Je niečo, čo sa dá ovplyvniť a je niečo, čo zase nie. Myslím si, že Andrej  urobil niečo, čo málokto a vrátil sa na stage o 10 rokov neskôr v skvelej forme s objemom i symetriou akú má len on. To je niečo fantastického. Pre mňa skončil prvý.

 

 

Ok. Hovorila si o zlepšenej forme. Ako si toho docielila ? Boli nejaké zmeny v tvojej priprave ?

 

 

Samozrejme. Použila som radikálne väčšie váhy a tiež väčšie množstvo sacharidov a bielkovín som prijímala + zdravé tuky. Môj objem bol dosť veľký, pretože som vedela, že v predsúťažnej fáze som schopná stratiť aj 60% svalstva, na to už sa poznám dosť.

 

 

 

Máš nejaké silové výkony, s ktorými sa môžeš chváliť?

 

 

Noo 110 kg drepy voľne a 240kg leg press. Na ramená tlaky s jednoručkami po 24kg. Niekomu inému sa to môže zdať málo, pre mňa to bolo moje silové maximum, na ktoré som celkom hrdá.

 

 

 

Mne  to príde dosť. Posledné 2 roky som si všimol, že dievčatá vo fitkách drepujú  častejšie viac než chlapci. Rozhodne zmizol panický strach z činiek u dievčat. Myslíš si, že za to môže kategória Bikiny Fitness, alebo je to jednoducho nejaký trend emancipácia ?

 

 

Príde mi to skôr ako trend. Niektorí ľudia si neuvedomujú, že by v tom mali hľadať hlbší význam než len dobrá postava či lepší  zadok.

 

 

 

Aký hlbší význam v tom hľadáš ty ?

 

 

Je to životný štýl, ktorý mi toho ukázal viac. Každý tréning mi dáva novú silu a motiváciu, niečomu ma naučí a určite milujem aj samotný tréning kvôli pocitu upokojenia , vyčistenie hlavy. Je to niečo, bez čoho si život už neviem a ani nechcem predstaviť. Cvičiť pretože .. môj priateľ chcel .. moja kamarátka chce .. chcem mať taký a taký zadok, no ale stravu nezmením a nebudem cvičiť ťažko .. To nie je prístup aký by mal byť.

 

 

 

 

 Andi čo je tvoj cieľ ?

 

 

Mojím cieľom je byť lepšia , než som bola včera. Dlhodobý cieľ neprezradím. Ten uvidí každý, až ho dosiahnem.

 

 

Dnes každý píše, že chce motivovať ľudí atď .. Ale ja myslím, že úspešný športovci to robia predovšetkým pre seba. Bol by tvoj život iný bez facebooku a fotiek ?

 

 

Samozrejme, určite áno. Prvé roky, keď som cvičila a súťažila, tak som nič neprídávala  a vlastne na fb skoro ani nechodila.

 

 

 

Ale dnes je hromada fan page s dievčatami, ktoré na súťaž ani nejdú a riešia sa tam cvičenia, jedlo, športové legíny, podivné rady atď .. Ako sa na to pozeráš ty ?

 

 

No občas na také narazím, ale keďže mám dosť vlastných problémov a zbytočne sa mi nechce znervózňovať samu seba, tak to proste zase zavriem a som radšej ticho.

 

 

 

 

No každopádne ťa veľa ľudí doteraz vnímala trochu ako facebookový produkt, ale ty si im tohtoročnou sezónou a predovšetkým skvelou formou a výkonnosťou zavrela ústa. Ubudlo tí hejtrov ?

 

 

Noo keďže som nikoho za uplynulé mesiace neblokla, tak asi áno.

 

 

Aké súťaže ťa teraz čakajú ?

 

 

6 augusta Natalia Melo Classik v Írskom Dubline a ak mi to finančne vyjde tak aj Arnold Classic v Hongkongu koncom augusta. Ďalšie súťaže sa už asi budú počítať do jesennej sezóny, ale chcem sa ich tiež zúčastniť.

 

 

 

Takže ťa konečne uvidíme v ČR na EVL s?

 

 

Samozrejme. A veľmi sa tam teším.

 

 

Je nejaký produkt, ktorý si si v príprave skutočne obľúbila?

 


Glutamín, vita- C a vaše aminokyseliny v tabletovej forme sú pre mňa špička a skoro by som zabudla na Aminofree peptides, ktoré neskutočne pomáhajú na regeneráciu a udržanie svalovej hmoty.

 

 

No a na záver, chcela by si dodať niečo, na čo som sa zabudol opýtať ?

 


Ďakujem veľmi pekne za rozhovor a za vašu podporu, bez ktorej by som len ťažko zrealizovala svoju objemovú a súťažnú prípravu. A ďakujem tiež každému jednému fanúšikovi, ktorý sleduje moju fan page a tým ma podporuje.

 


Tiež  ďakujem za rozhovor a teším sa na ďalšie súťaže.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.