ČLENKA EXTRIFIT TEAMU SABÍNA UVAŽUJE O AMERICKOM ARNOLDE

 

 

 


Okrem nej sa promo-akcii zúčastnili aj Timea Trajteľová, Norbert Zajac, Dávid Oravec a Roman Vavrečan. Chcete vedieť, kedy sa Sabína po polročnej súťažnej prestávke znovu postaví na súťažné pódium a aké výzvy sú pred ňou? Dozviete sa v rozhovore !

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-1_d83986590449a142c7862963cb5efca3.jpg

 

 

 

 

Okrem toho, že si si na jeseň 2014 od súťaženie oddýchla, si absolvovala svoju druhú operáciu pŕs. Si spokojná s tým výsledkom, ako to máš teraz?

 

 

 

Operáciu som absolvovala u Patrika Pavlisa a je to teraz oveľa lepšie ako predtým. Uvidím, ako to bude vyzerať na pódiu, ale som spokojná. Pre tento krok som sa rozhodla preto, že tie prsia sa mi posúvali a aj rozhodcovia mi povedali, že mi to kazilo symetriu.

 

 

 

 

Tvoja príprava ide dobrým smerom?

 

 

 

Dva a pol roka som stále súťažila. Medzi sezónami som mala prestávku dva až tri mesiace. Všetko to bolo tak narýchlo, mávala som veľmi dlhé sezóny a na konci som už bola riadne vyšťavená. Teraz chcem nabrať viac svalovej hmoty. Pripravujem sa tak, aby som čo najlepšie obstála na pretekoch na jar 2015. Priznám sa, že objem som trochu prehnala. Mala som 55 kg, čo je dosť. Ale myslím si, že to bude fajn. Nabrala som nejaké svaly, až som z toho milo prekvapená. Uvidím, čo to spraví, keď to zíde dole a či to pôjde dobre dole.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ako trénuješ?

 

 

 

Momentálne štyri dni trénujem a deň mám voľno, celé to takto točím dokola. Cvičím ramená a prsia, potom idem nohy, potom chrbát, biceps, triceps, brucho.

 

 

 

 

V strave sa už začínaš krotiť?

 

 


Už si dávam pozor na to, čo zjem, koľko sacharidov a tukov. Kontrolujem si stravu. Zatiaľ mám však ešte vysoké sacharidy – 250 g denne, vlastne záleží to od dňa, ako trénujem, a vysoké tuky – 50 g denne. V objemovke som to s tými tukmi preháňala. Denne to bolo až 80 g, resp. 1,5 g na 1 kg telesnej hmotnosti. Napríklad som si zaborila lyžičku do arašidového masla a celé som to zjedla. Príjem bielkovín mám 1,7 g na 1 kg telesnej hmotnosti. Od januára 2015 chcem stravu skresať. Budem uberať sacharidy, ale pod 100 g denne by som nerada išla a keď už, tak len tých pár dní pred súťažou.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-2_d83986590449a142c7862963cb5efca3.jpg

 

 

 

 

Aké doplnky výživy berieš?

 

 

 

Trochu som bielkoviny stopla, aby telo dostalo nový impulz. Momentálne užívam Amino Hydro, pred tréningom a po tréningu, ďalej vitamín C, ktorý taktiež zabraňuje katabolizmu, potom ešte proteín osemdesiatku s príchuťou cookies, ale aj Hell Gel. Ten bol dnes mojou záchranou, keďže som dnes nestihla jesť. Tak som si ho šupla pred tréningom a nebolo poznať, že som nejedla, takže super mi zabral.

 

 

 

 

Nechýbalo ti súťaženie?

 

 

 

Veľmi mi chýbalo, na druhej strane mi pauza aj pomohla. Závidela som dievčatám Montreal, kde sa konali MS 2014, lebo ak sa na jar 2015 nominujem na ME, tak pôjdem po tretí raz do Santa Susanny. Kanada je lákavejšia ako Španielsko, ale čo už, vyšlo to tak, ako to vyšlo.

 

 

 

 

Čo hovoríš na absolútnu víťazku MS 2014 v bikiny fitness Viazmetinovovú z Ukrajiny?

 

 

V absolutke som tipovala inú víťazku, ale čo sa týka tejto Ukrajinky, bola veľmi dobrá. Ukrajinský trend sa uberá takou vysekanosťou, čo by som ja osobne v bikinách nepreferovala. Áno viac svalov, ale nie až tak vysekaných.

 

 

 

 

Tvoje fitness kolegyne z reprezentácie sa v Montreale nestratili. Čo hovoríš na ich výsledky?

 

 

 

Veľmi ma prekvapila Olívia Pohánková, ktorá prišla úplne iná ako na jar. Neskutočne urobila nohy. Povedala by som, že je to najsilnejšia bikinárka na Slovensku. Veľmi ma prekvapila aj Denisa Hargašová, ktorá úplne zmenila pózovanie, zmenila vizáž a mala vynikajúcu formu. Miška Brutenič bola dobre pripravená, ale mne sa viac páčila na Mozolani Fitness Cupe. Určite však mala lepšiu formu na jeseň ako na jar, zlepšila nohy a zadok. Stanka Prítrská prišla pripravená ako vždy, ona nikdy nemá veľké výkyvy. V bikiny fitness ešte štartovala Jana Milová, ktorá ma síce extra ničím neprekvapila, ale formu mala dobrú. Adela Ondrejovičová (bodyfitness) a Dominika Multáňová (fitness) zvíťazili, tam nie je čo riešiť. Škoda, že Bašu Sečkárová-Bunčákovú dali rozhodcovia na tretie miesto, z toho som bola trochu sklamaná, lebo ja som ju videla na striebornej priečke. Mne sa veľmi páči jej voľná zostava, ktorú má teraz. Keď ona začne svoju zostavu za tónov tej krásnej hudby, postavia sa mi chĺpky na rukách.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-3_d83986590449a142c7862963cb5efca3.jpg

 

 

 

Čo hovoríš na nové fitko Mozolani Fitness v ZOC Max?

 

 

 

Milo ma prekvapili nové stroje. Toto fitnescentrum sa mi páči, cvičilo sa mi tu dobre. Mne imponujú veľké otvorené fitká. Od Nora Zajaca som si nechala trochu poradiť a dala som si s ním tréning. Vyskúšala som si niečo nové, čo nemáme u nás vo fitku.

 

 

 

 

Kedy ťa znovu uvidíme stáť na súťažnom pódiu?

 

 

 

Ako sa rozhodnem, to ponechám na svoju intuíciu. Zatiaľ nie som rozhodnutá, či absolvujem Arnold Classic v USA. Nie kvôli forme, veď v minulosti som už dokázala, že sa viem kvalitne pripraviť už na prvú súťaž v sezóne, ale mám obavu, aby sa mi nestalo to, čo Adele Ondrejovičovej na Arnolde v Madride. Alebo na Arnolde 2013 v USA bola Denisa Lipovská vo vynikajúcej forme a vypadla už v semifinále. Rozmýšľam, či mi tie peniaze stoja za to. Na Arnolde môžem štartovať i v Európe, navyše za tie peniaze do Ameriky môžem ísť na dve európske pohárové súťaže. Uvažujem aj o World Ladies Cupe. Na slovenských nominačných súťažiach, kde sa bude rozhodovať o nominácii na Európu, určite chcem štartovať.

 

 

 

 

Tvojím cieľom je zisk profi-karty. Prečo?

 

 

 

Nie preto, že by som chcela utiecť z amatérskej scény. Mne je tu dobre, máme super výjazdy. Viem, že v profi-tábore to nie je také jednoduché, je tam väčší lobbing. Na amatérskych súťažiach sú výsledky spravodlivé. Nemôžem povedať, že by som bola niekedy odsunutá nabok, hocikedy aj v absolutke, či už to bolo v Prahe (EVLS, Olympia Amateur) alebo inde (ME, MS) vždy vyhrala tá najlepšia. Profi je však vyššia méta. Som žena, nemôžem súťažiť naveky, niekedy chcem mať dieťa, rodinu, dovtedy chcem vyskúšať všetko, čo sa dá. Rada by som okúsila aj profesionálnu kariéru.

 

 

 

Autor : Ľubomír Chochula

 

 

 

 

About Extrifit

 

 

Značka Extrifit ® bola zaregistrovaná v roku 2007. V roku 2010 sa firma transformovala na EXTRIFIT ®, sro Extrifit Sports Nutrition dnes patrí medzi najdynamickejšie výrobcov športovej a doplnkovej výživy v Českej republike a veľmi úspešne distribuuje svoje produkty do zahraničia. Výhradným dovozcom výrobkov EXTRIFIT ® na Slovensko sa tento rok stala naša spoločnosť GDP s.r.o. so sídlom v Michalovciach . Doplnky výživy zn EXTRIFIT ® našli značnú obľubu najmä u kulturistov a vyznávačov životného štýlu Fitness.

 

 

 

Všetky výrobky, nesúce značku EXTRIFIT ®

 

 

-  vynikajú špičkovou kvalitou použitých surovín, sú registrované Ministerstvom zdravotníctva SR a vyhovujú prísnym normám Európskej únie. Firma EXTRIFIT ® uviedla na trh niekoľko unikátnych produktov, ako je napr enzymaticky hydrolyzovaný srvátkový proteín Hydro Instant, originálny bulharský terrestris s obsahom 90% saponínov - Bulgarian Tribu 90%, hydrolyzované srvátkové aminokyseliny Amino Hydro s obsahom 85% bielkovín, alebo jedinečné aminokyseliny Beef Amino Hydro 4000, vyrobené z hovädzieho hydrolyzovaného proteínu. Tieto aminokyseliny vynikajú extrémne vysokým obsahom bielkovín a unikátne sú minimálnym obsahom pojív. Špičkou v ponuke EXTRIFIT ® je tiež multivitamínový a multiminerálny produkt V52 Vita Complex Forte, obsahujúci 52 revitalizačných ingrediencií.

 

 

www.mozolani.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.