COMEBACK ABSOLVUJEM UŽ JEDINE V UNIFORME SS

Možno ste tiež  zažili podobnú situáciu. Ponáhľate, máte frmol, nestíhate, ale musíte vyriešiť ešte niečo v banke, alebo na nejakom úrade. Prirútite  sa tam a za prepážkou sedí slečna s visačkou "Som v zácviku", "učím sa", alebo také niečo. Takže sa rezignovane posadíte a potom už len pozeráte, ako úradníčka s ospravedlňujúcim úsmevom v tvári opakovane zúrivo stláča tlačidlá telefónu, aby sa skúsenejšej  kolegyne opýtala, do akej kolónky má napísať vaše meno. A potom zase, pri zápise vášho pohlavia a tak stále dokola. Keď už si myslíte, že svoju úlohu pokusného králika máte za sebou, dôjde k tomu, že sa niečo neuložilo a vy idete nanovo. A tak zatiaľ čo vy sa zhovievavo usmievate a s blahosklonným výrazom v tvári dotyčnú uisťujete, že sa vlastne nič nedeje, v skutočnosti v duchu premietate  o tom, ako by dotyčná asi vyzerala zavesená na mäsiarskom  háku. Súcitím s ňou. Som v rovnakej situácii. Som totiž v zácviku. Už zase ...

Aby som najskôr vysvetlil, ako sa veci majú, musím odhodiť falošnú skromnosť a pochváliť sa tak intenzívne, že si budete musieť vyvetrať, ako vám z mojej samochvály bude smrdieť monitor. Či mi totiž niečo ide, je to reportovanie a popis jednotlivých pretekárov. Pravda, nie všetkým sa páčilo, keď som o príslušnom napísal, že má na sebe menej mäsa ako kura z KFC. Nie všetci spomenutý prijali s pochopením, keď som ich formu prirovnal k hrubému chrtovi. Ale čitatelia si aspoň mohli urobiť živý obrázok sami. Naopak víťazi a ocenený športovci hýkali nadšením, keď som ich bicepsy popisoval kvetnato, ich rozložitost prirovnával k jednotlivým štátom USA a pre tvrdosť svalových vlákien som hľadal používané výrazy v slovníku geológa.

Rozsúdiť kulturistov totiž nie je zase tak zložité, ako by sa mohlo zdať. Ak svalové partie dotknutého netvarovala príroda práve  pri záchvate epilepsie, tak najväčší borec, s najtvrdšími svalmi a najmenším percentom tuku víťazí. Hotovo. Napriek tomu som pre čo najobjektívnejšie zhodnotenie pretekárov vyhľadával rozhodcovské  semináre a ešte k tomu sa opieral o vlastnú pätnásťročnú skúsenosť z pobytu na súťažnom pódiu. Ale teraz som úplne v koncoch. Môžem si akurát tak pripnúť na tričko ceduľku Učím sa a zbieram skúsenosti zase od začiatku. Máme tu totiž novú kategóriu, ktorá vyžaduje obrovské znalosti nielen športové, ale aj zo sociálnej a spoločenskej oblasti. Takže mi dovoľte, aby som si na vás vyskúšal report z pretekov , kde táto disciplína bola  k videniu, dúfajúc, že ​​si ma nebudete predstavovať na mäsiarskom  háku ...

 

 

Hneď skraja tu máme prvú zádrhel. Bohužiaľ, pán Santoja (prezident IFBB) mi to nedvíha , aby som zistil, ako sa táto kategória volá, takže si ju pre začiatok Pomenujte nejako interne. Napadá ma už celkom zaužívaný názov Fitnesskreteni. Svoju popularitu to má, tak prečo to nevyužiť, že ? Takže názov by sme mali a teraz sa poďme pozrieť na samotných  aktérov .

Do kategórie Fitnesskretens nastúpilo prekvapivo veľa pretekárov a to deväť. Slušný počet na debut. Bohužiaľ, na tento debut nebude v dobrom spomínať pán v červenom, pretože deviata priečka patrí práve jemu. Iste dal do svojej prípravy maximum, ale cudne odhalený desaťcentimetrový kúsok nadbruška na vyššiu priečku stačiť nemohol. Oceniť by sme mali aspoň to, že nám v tých bagandžách  na pódiu nenašlapal. O niečo lepšie si viedol výrazne odhalenejšie štvrtý pán zľava, zvaný Cupita . Jeho rozochvelé poskakovanie, mihotanie a vrtenie sa, ale u rozhodcov nenašlo takú odozvu, ako si asi na sústredení v známom Gay bare Komín predstavoval. Tentokrát ôsme miesto. O šiestu a siedmu priečku zviedli urputný súboj tretí pán zľava a štvrtý pán sprava. Bolo to nervy drásajúce ! Skutočné športové dráma. Obaja stavili na rovnakú taktiku ! Obaja zvolili rovnaký strih tielka ! Obaja mali perfektne zvládnuté poodhaľovanie onoho kusu látku tú sem, tu tam. Bolo to absolútne brilantné !

Napriek tomu z tohto športového súboja mohol vzísť len jeden víťaz. A tým bol pán vpravo. Prečo ? Mal výraznejšie trenírky . Tie prevážili pomyselné misky váh na jeho stranu a odniesol si domov šieste miesto. Miernym podvodom zaváňala účasť druhého pána vpravo. Predsa len ... prezentovať sa ako obyčajný pretekár kategórie Physique? Kde je inovácia, kde je novota, kde je pokrok ? Zlé jazyky dokonca tvrdili, že by za tým mohla byť neschopnosť presadiť sa v už zavedenej  kategórii. Ale takému kalkulu sa mi nechce veriť. No , borec mal slušné osvalenie, tak mu to pre tentokrát prešlo a vybojoval si piate miesto. Ale nabudúce nech sa to neopakuje a na členky nasadiť aspoň strapce. Nedokonalá príprava a odflaknuty kostým stál lepšie umiestnenie prvého borca ​​zľava. Až sa dozviete víťaza, bude vám jasné, prečo pri vyhlasovaní víťazov neostal jediný napomádovaný vlas na hlave a jeho reakcia bola natoľko hysterická, že odovzdanie cien nemohlo byť kvôli tomuto incidentu odvysielané . Poučenie pre potenciálnych účastníkov kategórie Fitnesskretens budiž zistenie, že aj tá najmenšia maličkosť môže znamenať gigantický výsledok. Tentoraz je z toho teda zemiaková medaila a môže byť rád , že nedošlo k vylúčeniu za nešportové správanie. Ja by som ho potrestal. Namiesto bielych treniek by som mu nasadil červené. 

A teraz už poďme na stupne víťazov. Chlapík uprostred si nemohol vybrať lepšie miesto pre získavanie skúseností v novej kategórii Bodybuilders Games Classic. Toto je totiž ukážkový úbor pre kategóriu Majstrovstvá Európy. Biele tielko, puky na kraťasoch ostré tak, že by sa s nimi mohla rezať koža na palubnú dosku auta, primerané neosvalnené. Proste dokonalé. Len narazil na výraznejšieho  súpera a preto si odnáša bronzovú medailu. Strieborným sa totiž stal vydoký  chlapík v šiltovke. Bolo zjavné, že nenechal nič na náhodu. Pri nácviku pozingu musel drieť ako kôň a čo potom pri shoping  ! Myslíte si, že je superkompenzácia náročná ? Tak si skúste lietať hodiny po obchodoch, aby ste takto dokonale zladili čiernu s fialovou ! Toto je fascinujúce viac, ako pozorovať chameleóna na LSD. Osobne oceňujem tie ponožky, ktoré tak úžasne kontrastujú s ebenovými  holeňami . Nakoniec , dolné končatiny vôbec stoja za pozornosť. Takto dlhými a tvarovanými by nepohrdla jediná pretekárka kategórie Bikiny Fitness. Niet sa teda čomu čudovať, že keď mala odovzdávať cenu úradujúci Bikiny Olympia Courtney King, radšej si navliekla tepláky, aby sa neprepadla hanbou.

A teraz fanfáry pripraviť, máme tu víťaza ! A tým nie je nikto iný ako muž v bielom drese. Mohli sme pozorovať slušný svalový rozvoj kolena a predlaktia a hlavne ... prevlek za Ronalda je jednoducho strop ! AMIKOV síce čutaná moc neberie, ale chlapec čierny nie je blbý. On dobre vie, že v paneli rozhodcov je aj hromada Európanov, ktorí tomuto kalibru nemôžu odolať. Nastúpiť v drese Realu Madrid, to chce Rozumu. "Ty vole Realek, Bílej balet vole, to nemôže prehrať," istoiste bežalo hlavou európskym arbitrom. A tak sa aj stalo. Ale bolo by nefér, víťazstvo prisudzovať iba úboru, pretože každý správny víťaz má mať niečo navyše. A tento mal loptu.

A sme na konci .. Nejako sme to zvládli. Moment, moment ... Volá starý Santoja. Že vraj to nebola ofiko kategória. Že len skásli nejakých hlupákov o štartovné a nakukal im, že sa tam bude robiť konkurz na modely, či čo. Dokonca si vraj  museli narýchlo vycucat z prsta nějaký názov. Tak tomu hovorili Model search, vraj . Ok, Rafaelo, tak dík za info.

Akurát že niečo také hovoril už vlani, kedy sa v Poľsku promenádovali Mariuszové v tielkach a košeliach. No a teraz to máme oficiálne na Majstrovstvách Európy. Takže som celkom rád, že som si to natrénoval. Prejdem módne časopisy, zistím trendy a ešte to premakám, ako to pôjde vo veľkom. Naučím sa novým kúskom a znalostiam. Táto skvelá kategória ten náš šport niekam posunie. A kto vie, možno urobím comeback. Počkám, až bude súťaž v Nemecku. V uniforme SS získam absolútne víťazstvo, to je isté.

 

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.