DÁVID ORAVEC SA PO VIANOČNÝCH HODOCH PUSTIL DO TVRDEJ PRÍPRAVY

 

 

 

 

V posledný deň starého roku vyzeral juniorský majster Slovenska v kulturistike a člen Extrifit tímu Dávid Oravec (22 rokov) dosť majestátne, bol obrovský. Na jeho postave sa podpísalo vianočné hodovanie. Rozhovor sme s ním robili v Mozolani Fitness v Žiline, kde bol jedným z rozhodcov na silovo-vytrvalostnej súťaži pre verejnosť Mozolani Cupe 2014.

 

 

 


Koľko vážiš?

 

 

Pre istotu som sa nepostavil na váhu. Ale je to veľa. Odhadujem, že pod 120 kg to nebude. Cez sviatky som dosť pribral. Veľa som to omastil a zalial som to. Cez Vianoce som stravu neriešil. Zjedol som všetko, čo mamka navarila.

 

 

 

 

Stihneš to kvalitne vyrysovať?

 

 

 

Mám, čo robiť, ale neobávam sa toho. Od 1. 1. 2015 zaraďujem diétu. V minulosti som odštartoval prípravu ešte z horšej formy a stihol som sa včas pripraviť, takže som zatiaľ pokojný. Na jar chcem byť v lepšej forme ako na Tatranskom pohári (1. 11. 2014) v Poprade, kde to už bolo celkom dobré

 

 

 

 

Budeš robiť sacharidové vlny?

 

 

 

Nie, nebudem. V podstate zopakujem to, čo fungovalo na jeseň. Na začiatku budem prijímať 400 g sacharidov, ktoré čerpám z ryže. Potom toto množstvo budem znižovať podľa formy a podľa pocitu. Keď znížim sacharidy, tak pridám zdravé tuky, tie prijímam z vlašských orechov, ale dávam si aj rybí tuk. Denný príjem bielkovín je tiež 400 g, ale ku koncu sa to možno vyšplhá ku 500 g.

 

 

 

 

Čo máš nové v tréningu?

 

 

 

Ramená som cvičil ako samostatnú jednotku, ale teraz ich rozdelím na viac tréningov. Chcem cvičiť chrbát a zadné ramená, hrudník a predné ramená, ruky a bočné ramená. Rád by som robil trochu viac supersérii. Chcem, aby tréning bol intenzívnejší. Kardio som predtým neskúšal, ale možno ho budem robiť aspoň dvakrát týždenne, napríklad na nejakom steperi. Potrebujem hamstringy a zadnú časť doslova vydrieť, zadok a stehná musia byť naprúžkované, nech je to tam pekne vydieť.

 

 

 

 

Ako sa ti osvedčili tréningy nielen doma, ale aj vo fitku?

 

 

 

V predošlých prípravách som cvičil len v domácej činkárni, ale už som začal navštevovať jedno fitko v Kežmarku. Nemám to ďaleko od svojho bydliska. Sadnem do auta a za minútu som tam. Cítim, že mi to takto vyhovuje, niekedy cvičím doma, niekedy vo fitku, kde sú klasické stroje a to je pre mňa zmena. Doma mám všetko svojpomocne vyrobené a aj keď mám ten istý stroj, tak mi inak zaberá. No a zopár strojov je v tom fitku takých, na ktorých som predtým ani necvičil.

 

 

 

 

Na čo sa najviac potrebuješ zamerať?

 

 

 

 

Chcem skvalitniť chrbát, zlepšiť hĺbku a detaily, na ňom ma čaká ešte veľa roboty. Rád by som nalepil svalovú hmotu na ramenách, tie bočné nech idú do šírky v tom základnom postoji, nech je to lepšie. Stred tela mám slabý, preto potrebujem zlepšiť brucho. Začal som tiež viac cvičiť lýtka, ktoré mám slabé. Nemyslím si, že je to genetikou, lebo som ich v minulosti zanedbával.

 

 

 

 

Aké cviky si dávaš na lýtka?

 

 

 

 

Doteraz som ich cvičil doma, kde však nemám na to potrebné vybavenie, takže stimul nebol adekvátny. Teraz ich trénujem vo fitku. Lýtka cvičím v stoji na stroji, tu dávam veľa opakovaní, a druhý cvik robím na lýtkostroji, kde si dám väčšiu záťaž s počtom opakovaní 6 – 8. Dvakrát týždenne lýtka poriadne rozbijem. Dúfam, že do mojej prvej súťaže bude progres na lýtkach výraznejší.

 

 

 

 

Ktorá bude tvoja prvá súťaž v roku 2015?

 

 

 

Som ešte posledným rokom junior. Najskôr absolvujem juniorské majstrovstvá Slovenska v Hnúšti (18. 4.), potom Mozolani Classic 5 v Bratislave (25. 4.), majstrovstvá Slovenska mužov v Dubnici nad Váhom (9. 5.) a ak sa mi podarí nominovať sa na IFBB juniorské majstrovstvá Európy (12. - 17. 5.), tak potom by som štartoval aj na juniorskej Európe, čo je môj cieľ. Trúfam si na to. Mám veľkú motiváciu. Dám do toho všetko. Chcel by som trénovať dvojfázovo, ale z časového hľadiska to nie je možné. Snáď, raz budem mať možnosti na to. Robím zvárača, chodím na nočné, sú to dvanástky, ale na to sa nechcem vyhovárať, vydržím to. Naopak, oceňujem, že po prvýkrát v kariére mám k dispozícii kvalitné doplnky výživy, čo mojej forme môže len prospieť. Vďaka spolupráci so značkou Extrifit sa mi podmienky zlepšili o sto percent. Suplementy beriem tak, ako predtým, ale vo väčšom množstve a vo väčšej kvalite.

 

 

 

 

Autor: Ľubomír Chochula

 

 

 

 

EXTRIFIT PODPORUJE DÁVIDA ORAVCA

 

 


About Extrifit

 

 

Značka Extrifit ® bola zaregistrovaná v roku 2007. V roku 2010 sa firma transformovala na EXTRIFIT ®, sro Extrifit Sports Nutrition dnes patrí medzi najdynamickejšie výrobcov športovej a doplnkovej výživy v Českej republike a veľmi úspešne distribuuje svoje produkty do zahraničia. Výhradným dovozcom výrobkov EXTRIFIT ® na Slovensko sa tento rok stala naša spoločnosť GDP s.r.o. so sídlom v Michalovciach . Doplnky výživy zn EXTRIFIT ® našli značnú obľubu najmä u kulturistov a vyznávačov životného štýlu Fitness.

 

 

 

Všetky výrobky, nesúce značku EXTRIFIT ®

 

 

 

vynikajú špičkovou kvalitou použitých surovín, sú registrované Ministerstvom zdravotníctva SR a vyhovujú prísnym normám Európskej únie. Firma EXTRIFIT ® uviedla na trh niekoľko unikátnych produktov, ako je napr enzymaticky hydrolyzovaný srvátkový proteín Hydro Instant, originálny bulharský terrestris s obsahom 90% saponínov - Bulgarian Tribu 90%, hydrolyzované srvátkové aminokyseliny Amino Hydro s obsahom 85% bielkovín, alebo jedinečné aminokyseliny Beef Amino Hydro 4000, vyrobené z hovädzieho hydrolyzovaného proteínu. Tieto aminokyseliny vynikajú extrémne vysokým obsahom bielkovín a unikátne sú minimálnym obsahom pojív. Špičkou v ponuke EXTRIFIT ® je tiež multivitamínový a multiminerálny produkt V52 Vita Complex Forte, obsahujúci 52 revitalizačných ingrediencií.

 

 

 

www.mozolani.com

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.