DESAŤ DEKA VÝHOVORIEK , PROSÍM !

V januári, keď bola téma aktuálna, som písal o začiatočníkoch . Január je už za nami, rovnako tak ako novoročný cvičenci, ktorí to už stihli úspešne vzdať. V dnešnom článku sa pozrieme na ďalších  "expertov" a reč nebude o nikom inom ako o ľuďoch, ktorí majú na všetko nejakú výhovorku a tisíc kecov k tomu. Pohodlne sa usaďte a dajte proteín, začíname !

Poznáme to asi všetci - sme dohodnutý s našim novým kamošom na tréning, na ktorý sa tešíme, netrpezlivo odpočítavame každú minútu a zrazu nám cinkne mobil so správou: "Sorry, dnes nemôžem, nie je mi dobre". Ideme teda do gymu sami, čo sa dá robiť, veď sa ani nič nedeje. Nanešťastie v posilňovni stretávame známeho, ktorým nám začne rozprávať, ako sa včera "Pepčom  Novákom ", naším  parťákom , s ktorým sme mali mať dnes tréning, totálne zničil na nejakej  diskošce za mestom. Ok, prečo nie, každý niekedy potrebuje trochu vypnúť. Bohužiaľ, podobná situácia sa opakuje týždeň čo týždeň, a tak dávame tomuto kamarátovi tréningové zbohom, pretože toto by asi fakt nikam neviedlo.

Nasledujúcu vetu (frázu) počúvam pomerne často a vždy ma vytáča k nepríčetnosti: "No, vieš, ja na poriadne jedlo nemám prachy, takže jem to, čo mám práve po ruke." Áno, toto by som chápal u študenta VŠ, ktorý býva na internáte , celé dni trávi šprtáním sa všetkého (ne) možného a cez noc si ešte občas privyrobí nejakú tu korunu v Kaufáči. Avšak keď mi toto povie nejaké "zviera piatkových večerov", niekto, kto je v kluboch pomaly častejšie ako doma a míňa tam za všemožné drinčíky, mám chuť poslať ho niekom a viackrát s ním neprehovoriť ani slovo.

Nech si každý robí, čo uzná za vhodné, to dá rozum, ale prečo sakra tie výhovorky ? Na chlast prachy máš, na jedlo už nie, tak to ale priznaj. Príbehy o tom, že si v ťažkej finančnej situácii, nikoho nezaujímajú. Za chvíľu ťa rovnako každý prekukne a pre všetkých  budeš len ďalší Jouda. Mohli by sme si tu uviesť ďalšie typy výhovoriek, ale to by bolo plytvanie mojím-vaším časom, pretože ich  všetci veľmi dobre poznáme. Poďme si radšej povedať niečo o prioritách všeobecne.

Každý má svoje vlast né priority poskladané trochu inak a tak to má byť - inak by to bola trochu nuda, no nie ? Problém vidím v uvedených výhovorkách a alibicionizme . Ak chceš chodiť do klubov, navštevovať všemožné "Chlastačky ", vymetať (nielen) tanečný parkét  a patrične si ten celý cirkus okolo užiť, nič ti nebráni. Navyše naozaj nemusíš byť čo sa týka posilňovania a stravy 100% dôsledný, lebo fitko skrátka budeš mať na druhej koľaji. Len k nám prosím buď úprimný a nezamieňajte horúčku sobotňajšej noci za "starú dobrú" horúčku. Ak máš naopak v pláne byť  novým Heathom či Yatesom a nie Robbiem W., asi ti je jasné, že si podobné úlety s Diskošky v "Horná Dolná" skrátka nemôžeš dovoliť (teda aspoň nie každý druhý víkend).

Chodiť do posilňovne je parádny vec. Každý tam chodíme z iného dôvodu, avšak jedno nás spája, a to síce to, že máme ku zdvíhaniu váh a činiek nejaký (kladný) vzťah. Baví nás to a to je ten jediný dôvod, prečo tam chodíme (pokiaľ teda práve  neokukujeme nejaké mačičky v legínach, všakže páni). Každý máme inú predstavu o našej postave a teda každý chceme dosiahnuť trochu iný cieľ . Niekto má vysoké ambície s pretekaním, niekto zase cvičí "len tak", pretože mu to skrátka robí dobre. Prečo ale klamať ostatných všemožnými výhovorkami, keď stačí jednoducho povedať, že "nemám náladu cvičiť" alebo "včera som sa ožral  ako Dán, dnes so mnou v žiadnym prípade nepočítaj" ? Prečo nenazývame  veci pravými menami ? To mi hlava jednoducho neberie a asi ani nikdy brať nebude.

A záver ? Pokúsim si o akési zhrnutie, aby moje slová bola správne pochopené a moje posolstvo mohlo v pokoji brázdiť vody internetu. Nie každý má ambície byť novým IFBB Pro, niekto skrátka radšej chlasce  a užíva si slasti života (starosti prenechá vyššie zmieneným profíkom). To je úplne v poriadku a trúfam si tvrdiť, že s tým nikto problém nemá. No aby nie, v dvadsiatom prvom storočí ! Problém nastáva, keď miesto, aby si povedal pravdu  a uviedol veci na pravú mieru, rozprávaš, ako si nemohol na tréning, pretože bla bla bla. To už radšej ako desať deka výhovoriek, desať deka lovečáku.

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.