EVL'S 2016- REPORTÁŽ

Máme za sebou piaty ročník EVL 's Prague Pro a k nemu pripojených amatérskych súťaží. Medzi nich počítam v minulosti organizované Olympia Amatuer, Diamond Classic a teraz novo EVL 's Amateur. Aj tu bola možnosť, práve tak ako na Diamond Cupe a Olympii Amateur, vybojovať si profesionálny kartu IFBB a rozkopnouť tak naplno dvierka na záhradku tých najlepších profíkov planéty a je len dobre, že sa usporiadatelia rozhodli budovať svoju vlastnú značku špičkovej amatérskej súťaže. Ročník 2016 sa celkom iste zapíše do myslí návštevníkov a fanúšikov ako doteraz ten najnavštevovanejší , najväčší, najzábavnejší, najdiskutovanejší a najprekvapivejší zo všetkých. Takže sa na to poďme pozrieť pekne  poporiadku. A pre trochu tej zábavy sa poďme pozrieť na ohlasy zo sociálnych sietí.

 

 

Expo, fanúšikovia a ťažkosti s matikou ...

Nie som úplne tažraný  do  matíc, ale jedno viem iste. Tri sú viac ako päť a desať je viac ako tridsať. A kým nevyjde nejaká nová smernica EÚ, ktorá bude tvrdiť, že číslovka desať sa cíti diskriminovaná nadradenosťou tridsiatky, budem túto pravdu o nerovnosti šíriť ďalej. Aj to je dôvod, prečo som bol niekoľkokrát zaskočený tvrdením, že "na tom Expe je nejako menej stánkov, alebo nie ?" Naposledy mi to povedala slečna, o ktorej istoiste viem, že bola na všetkých predchádzajúcich ročníkoch. No , neodolal som pokušeniu, aby som sa jej galantne neopýtal, či tentokrát nedostala menštruáciu do mozgu, než do obvyklej lokality vybavenej na tento únik životodarnej tekutiny vatou a šnúrkou . Toto totiž nie je o subjektívnom dojme, ale o počtoch, takže ak je štandardná časť Expa zaplnená do posledného miesta a chodby, ktoré vlani skôr pripomínali miesto, kam boli niektorí vystavovatelia poslaní na hanbu, sa zaplnili, tak je zrejmé, že viac vystavovateľov znamená jednoducho viac. A viac vystavovateľov znamená viac zábavy pre návštevníkov EVL 's, viac pozeranie na viac hostesiek a slávnych tvárí a viac možností nákupov, ale aj vzoriek zdarma, zliav a iných ponúk. A som rád, že tak ako vlani, predvlani a vlastne od samého začiatku, bol stánok Extrifit ako obvykle v obkľúčení fanúšikov a vďačným cieľom ich cesty. Dostalo sa nám, našim športovcom, obrovskej  pomoci. Doslova ste nás nabudili  energiou a vstrekli neskutočné množstvo motivácie priamo do žíl a táto koňská dávka nadšenia nám nejaký ten piatok vydrží. Zároveň ste nám otestovali nové výrobky, ich chuť a vaše výhrady a nápady na zlepšenie budú zapracované , to mi verte. Za pár týždňov teda vyjdú produkty, testované priamo na vašich chuťových bunkách a upravené podľa vašich predstáv, takže sa máte na čo tešiť.

 

Mercedes za tri koruny tiež  nekúpite ...

Tiež som sa dočítal, ako drahé to pretekanie na EVL 's vlastne je, a že usporiadatelia už nevedia, čo by si od pretekárov mali pýtať . A vôbec, že ​​je to nehanebnosť , takto okrádať pretekárov a že to nie je vôbec pre nich, ale  na tom chce niekto len pekne zarobiť. No ... vzhľadom k tomu, že viem, kto to organizuje, napadá ma, že miliardári majú asi lepšie nápady, ako zarobiť nejaký ten halier, ako organizovať preteky v kulturistike. Ale drahé to je, to je pravda. Čo si tak pamätám, tak  Mercedes je tiež  odjakživa drahší ako Dacia. Takže ak nechcete štartovať v lokálnej súťaži usporiadanej  v krčme U koňa a psa, kde bude mať stánok Máňa, čo napiekla buchtu z vločiek a dia masla podľa receptu z fitness.ru a rozdať si to o ťažítko s Pepom a Lojzom, musíte holt siahnuť do peňaženkami. Ono totiž, čo si budeme hovoriť, zas tak zaujímavý nie ste, aby sa na vás prišli pozrieť desaťtisíce divákov a televízie sa preplácali o práva na vysielanie. Takže tieto  ukrutné náklady, ktoré so sebou nesie prenájom športovej haly, zaplatenie poplatkov medzinárodnej federácii, aby ste vyhrali tú posvätnú kartu a ešte si naviac odniesli nejakú tú päťku, musí niekto zacvakať. Vy pretekári, my vystavovatelia a tiež  usporiadatelia. A to radšej nehovorím o profíkoch , ktorí si tých "pätiek" odnesú rádovo oveľa, oveľa viac. Čím sa dostávame ku vstupnému. Mimo účasti Phila Heatha sme videli kompletné finále Olympie, špičkových  amatérov a profi bikiny. A to za pár sto korún. Nemusíte lietať do USA, pchať do seba drogy, aby ste sa vysporiadali s časovým posunom a následným zapojením do pracovného procesu a nemusíte kradnúť doma, aby ste mali na vstupné, ktoré chcú na Olympii. Máte takmer to isté doma, akurát sa o krádež musíte strachovať vy ...

 

Nemci už nám zase šacujou tašky ...

... čím sa dostávam k najsmiešnejšiemu  momentu celého EVL 's víkendu. Ku komickej  pasáži, porovnateľnej  jedine s legendárnou scénkou o ukradnutej  retiazke v inom hrnčeku. Asi tú nepríjemnosť už všetci poznáte ... Takže v skratke. Rasťák je drahý, dlhy sú veľké a Nemcom české prachy nikdy nesmrdeli . Skrátka a dobre, Adolf Burghart si vyšiel na vzduch , zbadal opustenú kabelku a tak trochu ju ukradol . Doteraz banálna príhoda, ktorá nestojí za povšimnutie, keby ... Keby nebol Adolf víťazom najťažšej kategórie, keby nebol odhalený, keby si pre neho neprišli policajti a tým pádom sa nemohol dostaviť k boju o absolútne víťazstvo .... No a keby jeho náhradníkom nebol práve kontroverzný a prefláknutý Pavol Baran, ktorý nakoniec, čo čert nechcel, tento boj o prokartu vyhral. Celá táto súhra náhod úplne upgradovala túto situáciu na konšpiračnej  udalosť roka, porovnateľnú jedine s 11. septembrom. Takže počas jediného dňa vybehlo v najrôznejších diskusiách a príspevkoch mnoho obvinení z korupcie, z toho, že kabelku tam nastrčila Katka Kyptová, podivnej ústretovosti usporiadateľov, "kde to nejako nehrá", pochybovačov spochybňujúcich  Dolfíkovo priznanie a tak podobne ... Tiež  mám jedno vysvetlenie. Adolf si skrátka neprečítal príbalový leták od farby, kde sa jasne píše, že nežiaducim vedľajším efektom náhleho stmavnutia pokožky je neodolateľná potreba niečo ukradnúť ... Mohlo by byť ... Ale bližšie k pravde bude mať skôr fakt, že Adolf je jednoducho blb, ktorý v sobotu dostal najhlúpejší nápad od čias Juliana Assangea, zakladateľa wikileaks, ktorého kedysi napadlo, že zavolá chlapíkom do Pentagonu, že má pár ich mailov, čo by rád zverejnil. Odvtedy sedí doma na gauči a má zaracha. Skrátka a dobre, svižné indexové prstíky a výlet s Políciou ČR po Prahe  spôsobili, že by aj tak nemohol nastúpiť k boju o absolutku a tak dostal šancu druhý v poradí. Smola pre jedného, ​​šťastie pre druhého.

 

Pavol Baran je Gagarin

A šťastie bolo skutočne požehnaná. Celý kopec, povedal by som. Cestu Pavla Barana k profi karte lemuje taká kombinácia polozázraků a šťastných náhod, že by ju považovali pritiahnutú za vlasy aj v produkcii nekonečných venezuelských telenoviel. Počnúc vskutku neuveriteľným zlepšením formy od nominácie na ACE, pokračujúc  po vyššie uvedenej historke a končiac zložením porotcovského zboru, ktorý tentoraz uprednostnil výhradne estetiku pred objemami . Ale šťastie praje pripraveným a to Pavol rozhodne bol. V porovnaní so svojimi súpermi v absolutke  sa síce javil dosť subtílny , ale kombinácia úzkeho pásu, širokých ramien a skvelej  formy bola pre rozhodcov dostatočným stimulom pre to, aby udelili tomuto pretekárovi titul Absolútneho víťaza EVL 's Amateur a právo na proficard IFBB. Takto raketový štart nemal ani Jurij Gagarin.

 

Profi je jednoducho profi, nemá to chybu ...

... akurát si myslím, že na profi debut Pavla si budeme musieť chvíľku počkať, ak tam nechce vyzerať trochu ... ehmmm ..., nepatrične. Lebo , 25 kíl, ktoré mu na jeho výšku chýba, aby sa mohol popasovať so špičkou, nenaberie zo dňa na deň. Ani z 365 dní na 365 dní .. Profíci na EVL 's boli skrátka brutálny a perfektný. Neustále ma tá hmota neprestane udivovať. Osobne som tipoval na víťazstvo Dextera Jacksona a dúfal v triumf Big Ramyho. Netrafil som sa ani raz, lebo šek na 40 000 dolárov zobral  William Bonaca, čo ale rozhodne nemám problém akceptovať. Will je síce trochu prekvapivý víťaz, ale určite nie nezaslúžený. A môžeme si aspoň povedať, že Praha zobrala dosť odvahy na to, aby ocenila hmotu, pripravenosť a stály progress Bonaca a vystúpila zo zabehnutých koľají hodnotenia profi divízie IFBB. Za zmienku stojí aj výkon Lukáša Osladila, ktorý sa od Olympie výrazne zlepšil, predviedol perfektne separované dolné končatiny a hlavne parádnu zostavu. Tá bola vážne skvelá a to hovorím z pozície človeka, ktorý nikdy ťahanie sa za pätu pri Lukášovej  zostave nemusel. To si síce neodpustil ani tentoraz, ale bolo to v tak prekvapivom kontexte nápaditých, nevšedných a zaujímavých póz v precíznou  choreografiou , že som mu to milerád odpustil. Celkom by ma zaujímalo, ako by sa v tejto forme umiestnil na Olympii. Životnú formu predviedol českým fanúšikom aj náš Tomáš Kašpar, ktorý nakoniec obsadil deviate miesto, čo v tejto konkurencii rozhodne nie je zlý výsledok. Z ostatných pretekárov potom zožal veľký ohlas aj sympatický, neustále sa usmievajúci Roell Winklaar s novým meradlom pre pojem "veľká ruka ". To je totiž v jeho prípade obvod stehna slušne urasteného  chovného býka. No a nemali by sme zabudnúť ani na hosťujúceho Vojtu Koritenského, ktorý za svoju exhibíciu a následným rozhovorom s moderátorom, zožal od českých fanúšikov obrovský potlesk.

 

Poďakovanie.

A to ako vážne. Rozprávať a napísať, by sa toho dalo ešte veľa, ale vezmem to už len stručne. Celým programom sprevádzal fantastický moderátorský profík Michal Dusík, ktorý sa zjavne našiel  v kulturistike a narazil na ťažkú ​​objemovku. Aj keď teraz si robím trochu srandu, pretože nezostáva než skloniť pred jeho moderátorským umom a obrovským prehľadom a orientáciou v kulturistike. Rovnako tak sa ukázal ako skvelý ťah angažovanie Kevina Levroneho v úlohe spolumoderátora večerného galaprogramu. Išlo mu to náramne a dúfam, že v rovnakej úlohe sa objaví aj za rok. No a tým to chcem už vážne ukončiť. Je za nami špektakulárna šou, ktorá nemá v Európe obdobu. Usporiadatelia z SHP holdingu, menovite potom bratia Speychalovi, nám opäť priviezli to najlepšie možné zo sveta profi kulturistiky, dali obrovskú šancu splniť si kariérne sny mnohých amatérskym súťažiacim a navrch prihodili ešte veľmi dobre ohodnotenú súťaž v Benche, za čo by im mal patriť dík od každého fanúšika tohoto bláznivého športu. Neviem, čo chystajú na ďalší rok, ale vraj to bude veľké. A ja dodám, že určite aj skvelé. A verte, že Extrifit u toho bude určite  zase.

 

 

 

Fotogaléria

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.