KTO ZOSADÍ KRÁĽA Z TRÓNU ?

Rok sa s rokom  stretol a Olympia zaklopala opäť na dvere. Tento rok príliš nezvládaju reklamu a PR, takže sa o nej nehovorí tak, ako tomu bolo vlani. To je do istej miery zapríčinené aj tým, že na pretekoch chýba nejaký žolík, niekto, kto by vzbudil diskusiu o tom, či s ak má šancu na výhru - podobnú úlohu minulý rok perfektne zvládol Kevin Levrone, ktorý septembrový víkend vo Vegas vyburcoval ako sa len falo . (Bavíme sa o kategórii open, v classic physique bude tento rok pretekať Flex Wheeler, ten sa ale netají tým, že s výhrou príliš nepočíta). Aj napriek mizernému  marketingu a malý počet nových fanúšikov  sa na Olympiu teším, pretože som pevne presvedčený, že tento rok bude nevídaná konkurencia v elitnej TOP 6. A čo viac - má niekto potenciál zosadiť aktuálneho kráľa, šesťnásobného nositeľa titulu Mr. Olympia, Phila Heath ? Dpzviete  sa v dnešnom článku !

Hneď zo  začiatku by som chcel napísať pár slov o Kuvajte. Ako všetci vieme veľmi dobre, v poslednej dobe sa v tejto malej krajine ležiacej na Blízkom východe dejú veľké veci. Rozbehla sa tam sieť špičkových posilňovní Oxygen gym, miestny šejkovia začali investovať nemalé peniaze do svojich zverencov-kulturistov a predovšetkým tam majú lepšiu dostupnosť anabolických steroidov (alebo za to všetko môže anabolic chicken ?). Sčítané podčiarknuté, táto nenápadná zemička sa pomaly, ale isto stáva rajom na zemi pre bodybuilderov  z celého sveta. Niet divu že tam pôsobia  mená ako Roell Winklaar, Nathan de Asha, Brandon Curry a v neposlednom rade Big Ramy. Som pevne presvedčený, že ďalší Mr.  Olympia bude niekto z Kuvajtu. Otázkou zostáva kto  a kedy. Pravdepodobne by som vsadil peniaze na Big Ramyho , pretože má najväčší potenciál zo všetkých (mimo Kuvajtu). Ak mu to zdravie dovolí , jedného dňa bude veľkolepým kulturistom. Má šancu poraziť Phila Heath, rodáka z Denveru v tomto roku ? Určite má ! Porazí ho  ? Neviem.

Ďalším, kto má šancu zlikvidovať súčasného  kráľa v kulturistike, je Dexter Jackson / Shawn Rhoden. Jednotlivý súťažiaci tento rok neuverejňujú príliš veľa fotiek , takže každá predpoveď je zložitá a je dosť subjektívna.Inak to nie je ani v  prípade Dextera a Shawna , ktorých formy prakticky nepoznáme . Máinko  viac verím Dexterovi, nestárnucemu  upírovi, nad ktorému každý september krútim hlavou rozmýšľam , ako dokáže vo svojom veku urobiť takúformu . A čo viac - každý rok je jeho telo lepšie  a symetrickejšie . Shawn Rhoden je už veteránom kulturistiky, ale určite nepatrí di starého  železa . Má veľmi dobré proporcie , ale stále nie a nie urobiť  ideálnu formu. Ak sa mu podarí vylepšiť minuloročnú formu a odstrániť do očí bijúci „bubble gut“ ( nafuknuté brucho ) bude dosť nebezpečný . Ale opäť pripomínam , že podľa mňa  má lepšiu šancu vyhrať Dexter .

Aby som to zhrnul vtop 3 si to rozdajú , Heath, Dexter "Vampire" Jackson a Big Ramy . Som si na 99,9% istý, že tohtoročný titul Mr. Olympia si odvezie niektorý z vyššie uvedených troch. Nepôjdem do TOP 6, pretože tohtoročná súťaž je naozaj bezprecedentná a najlepšie vyvážená. Môže sa stať čokoľvek a do 16. septembra zostáva šete veľa  času. Na internete sa šíria  exkluzívne fotky z Kuvajtu s fotkami na ktorých je Big Ramy. Vyzerá to veľmi dobre, dokonca lepšie ako jeho najlepšia verzia posledného Arnold Classic v Barcelone. Ak mu rovnaká forma vydrží  až do samotnej Olympie, máme na čo sa tešiť (na rozdiel od jeho  súperov). Na druhej strane z mnohých  zdrojov počuť o Heathovi, že mu nedávajú veľa šancí na tohtoročnú výhru, vraj pokazil celú  prípravu . Dokonca v tomto duchu sa vyjadril aj bývalý IFBB proftík ,ale poznáte to  - babka povedala blah blah ... Ako jedna múdre dáma raz povedala: "Zakázala by som internet !" Nechajme sa prekvapiť , ako to všetko dopadne . Nenechajme sa odradiť zlou reklamou, Olympia bude aj tak nádherná udalosť. Už aby tu bola !

P.S. Skoro som zabudol - nezabudnite držať  palce  Lukášovi  Osladilovi , ktorý ako jediný čech bol schopný bojovať v  open kategórii . V 212 cke nás bude reprezentovať  Milan  Šadek a jebu budeme fandiť tiež  . Je to predsa  len úspech, keď vezmeme do úvahy, aká malá sme krajina . Vďaka, chlapci !

Produkty v článku

Súvisiace články

Ktoré sú jedlá bez sacharidov?

Ktoré sú jedlá bez sacharidov?

Tým, že sacharidy patria k základným makronutrientom, je náročné ich v strave obmedziť alebo úplne vylúčiť. S touto problematikou sa najčastejšie spája nízkosacharidová diéta, ktorej zmyslom je upraviť jedálny lístok v prospech bielkovín, zdravých tukov a komplexných sacharidov. Ako na to? Zobraziť celý článok

Ako na domácu posilňovňu?

Ako na domácu posilňovňu?

Najefektívnejší šport je ten, ktorý vykonávame maximálne sústredení a uvoľnení zároveň. Počas cvičenia len výnimočne odolávame tlaku a rušivým momentom zvonku. Vybraný šport sa postupne stáva súčasťou našej osobnosti – užívame si ho vo vlastnej fitness zóne, ktorej sme jediným majiteľom a klientom zároveň. Tým je domáca posilňovňa zostavená podľa často vyhľadávaných kritérií. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.