MARTIN KULÍŠEK - V ŠKOLE MA VOLAJÚ KORITENSKÝ

 

 

 

 

 

 

 

Už druhý rok odmeňuje naša spoločnosť  pretekárov a pretekárky mládežníckych kategórií v rámci projektu "Odmena za výsledok". V krátkom popise podujatia ide o to, že všetci účastníci jarných majstrovských súťaží, ktorí sa rozhodli vo svojej príprave staviť na značku Extrifit, docielili medailového umiestnenia buď na majstrovstvách SR a nemajú pozitívny dopingový test, majú nárok na odmenu do výšky až 100% nimi vynaložených finančných prostriedkov vo forme doplnkov výživy podľa vlastného výberu. Jedným z takto ocenených športovcov je aj Martin Kulíšek.

 

 

 

 

 

 


Ahoj, mohol by si sa našim čitateľom krátko predstaviť? Ako dlho cvičíš, čo robíš, akú študuješ školu ?

 

 

 

Pozdravujem vás . Volám sa Martin Kulíšek a som z Bohumína a do školy chodím do Ostravy. Momentálne som na odbore sochárstvo, ale od septembra budem chodiť zase späť na gympl ako predtým, to je na dlhé rozprávanie. Cvičím v podstate už od 12-tich rokov, kedy som robil "základné cviky", ako sú kľuky , mali sme doma aj ľahké jednoručky a doteraz chodím behať. Neskôr som pridal aj zhyby. Fitko pravidelne navštevujte od septembra minulého roka.

 

 

Čo ťa priviedlo k cvičeniu ?

 

 

Je celkom iróniou, že už od mala, niečo okolo 11 až 12-tich rokov, som chcel byť kulturista. Díval som sa na nich  v televízii, keď ich  občas dávali. Potom ma to ale nakoniec nejako prešlo, a začiatkom tohto leta som si povedal, že budem naozaj chodiť do fitka. A hlavne ma k tomu dokopali moji kamaráti.

 

 

Kam by si to chcel najďalej dotiahnuť ? Kde je tvoj vysnívaný cieľ?

 

 

 

Určite by som sa chcel stať  profesionálom. A zúčastniť sa na čo najviac súťaží, napr. Arnold Classic, Miami muscle beach a podobne. Chcem toho veľa precestovať a spoznať plno ďalších ľudí, ktorí tiež takto  milujú tento šport.

 


Ty si jeden z tých, ktorí využili ponuku Extrifitu prezentovanej  v akcii "Odmena za výsledok". A tiež si na tú odmenu dosiahol. Pochváľ sa, za čo ti bola vlastne odovzdaná ona odmena?

 

 

 

Tak hlavne za to, že som sa umiestnil ako 3. na majstrovstvách Moravy a Sliezska v kategórii dorastu. To ma veľmi príjemne prekvapilo a tiež  nakoplo na budúci rok. Už sa nemôžem dočkať na ďalšiu súťaž, pretože mám  17 rokov, budem totiž súťažiť stále v rovnakej kategórii, a podľa mňa sa aj udržím v rovnakej  váhe do 65 kg.

 


Myslíš si, že ti táto akcia pomôže aj v nasledujúcom období?

 

Áno, s tým počítam. Budúci rok dám do svojej prípravy všetko, čo budem môcť.

 

 


Kde vidíš svoje silné stránky a naopak slabiny ? Ako ich cheš  zlepšiť ?

 

 

Povedal by som, že mojimi silnými stránkami sú brucho, chrbát a ramená. Slabiny by som videl vo vonkajšej časti mojich stehien. Vzhľadom na to, že do fitka chodím od septembra, tak som túto partiu nedostatočne precvičil. Dovtedy som nevedel, ako poriadne precvičiť stehná. Potom si ešte myslím, že mám slabšie lýtka a ruky, tie sa teraz snažím tiež veľmi intenzívne cvičiť.

 

 

 

S kým na svojej príprave spolupracuješ asi tak najviac?

 

 

Na svojej predsúťažnej príprave som najviac spolupracoval so svojou trénerkou Darinou Kaňová, ktorá na mňa celý čas pred pretekmi  dohliadala. Ukázala mi ako moje prednosti, tak moje slabiny a ukázala mi tiež, ako mám poriadne cvičiť a tiež  čo musím jesť, aby som pribral a neskôr sa tiež poriadne narysoval.

 

 

Čo ti v predsúťažnej príprave robilo najväčšie problémy?

 

 

No tak to je ťažko povedať. Bolo toho viac. Najťažšie  bolo ale bezpochyby posledných päť dní pred súťažou pri sacharidovej superkompenzácii . A hlavne posledné dva dni, kedy som robil aj odvodnenie. Ale ako som išiel potom na republiku, tak to odvodnenie nebolo už tak moc hrozné ako predtým.

 


Čo plánuješ v najbližšom období?

 

 

 

V najbližšom období nič nejako prevratného nemám v pláne. Zaradil som opäť tréning na nabratie čo najviac hmoty, aby som sa budúci rok ukázal v čo najlepšej forme.

 

 

 

 

Čo by si poradil svojim vrstovníkom, ktorí nie sú tak úspešní ako ty?

 

 

Tak jedine stále cvičiť a nevzdávať sa. Je to len o čase a hlavne o vašom úsilí a vôli . Je to hlavne o vašom prístupe k veci. Samozrejme hlavne dodržiavať stravu do takej miery, ako je to len možné.

 


Aké produkty si si "vybral " v rámci tvojej odmeny a prečo práve toto ?

 

 

V rámci mojej odmeny som si vybral WPC High Whey 80 s jablkovo-štrůdlovou príchuťou a k tomu ešte shaker od Extrifit, ten mi samozrejme nemôže chýbať.

 

 

 

Povedzme, že niekto má výrazne obmedzený rozpočet. Ak by si teda mal zvoliť jediný doplnok, ktorý by to bol ?

 

 

Samozrejme, že proteín. Hneď potom by to bol gainer. Ale proteín je jednoducho základ a tiež vám môže pomôcť aj čiastočne ušetriť na strave. Myslím si, že tu nie je moc o čom diskutovať.

 


Vráťme sa k tréningu. Čo je tvojou najlepšou partiou a ako ju cvičíš?

 

 

Mojou najlepšou partiou  sú chrbát a brucho. Na chrbát cvičím HLAVNE zhyby a potom pullover. Veľmi často tiež zaraďujem príťahy veľkej činky v predklone, a rôzne cviky s kladkami. Na chrbát cvičím vždy 12 pracovných sérií. Na brucho robím klasicky sedy-ľahy na lavici a na rozohriatie si väčšinou dávam sklapovačky. Na spodky cvičím vznosy  v ľahu na šikmej lavici a mojím špeciálnym cvikom sú kmity na hrazde. Zavesíte sa na ňu, zdvihnem nohy a kmitám  nohami z jednej strany na druhú. Pre mňa je to najlepší  cvik a brucho, aký som kedy cvičil, ale je naň potrebné mať už silnejšie brušné svaly.

 


Aký je tvoj momentálny tréningový split a s akým rozložením svalových partií ?

 

 

 

Teraz sa sústredím hlavne na ruky (biceps a triceps) a na nohy. Ruky majú svoj samostatný tréningový deň, kde na nich zaraďujem gigantické a super série a nohy cvičím vždy dvakrát týždenne s tým, že sa zameriavam na vonkajšiu stranu stehien. Inak všetky ostatné partie cvičím raz týždenne až na brucho a lýtka, tie zaraďujem dvakrát do týždňa.

 


Na akej  súťaži ťa zase uvidíme?

 

 

Na súťažnom pódiu ma najskôr uvidíte až za rok, opäť na majstrovstvách Moravy a Sliezska dorastu a juniorov, a počítam s tým, že aj na republike. Je dosť možné aj to, že sa zájdem na nejakú pohárovku. Ale to asi až na jeseň, to sa ešte len rozhodnem.

 

 

 

 

Poznáš Extrifit Team, je niekto z Teamu, ktorý ťa motivuje viac než ostatní ?

 

 

Najviac z celého Extrifit teamu ma motivuje Vojta Koritenský. A to z viacerých dôvodov. Jednak aj preto, že si zo mňa často robili (a robia) srandu a hovoria mi Koritenský. Jednak preto, že už je to od pohľadu sympaťák a občas sledujem aj jeho videá na youtube. A tiež som zistil, že je rovnako vysoký ako ja, a tiež  je to blondiak. Ďalší , kto ma ešte motivuje z Extrifit teamu je ešte Sabina Pleváková. To, ako už niekoľkokrát vyhrala majstrovstvá Európy v bikini fitnes. Myslím si, že je to naozaj úchvatná bikinárka  s obrovským úspechom. Uznávam celkovo celý Extrifit team. Sú to obdivuhodní športovci.

 

 

 

 


Chceš na záver niečo dodať ?

 

 

Hlavne by som chcel poďakovať mojej trénerke a vedúcej  oddielu Darine Kaňová za to, že mi za ňu umožnila súťažiť, a že so mnou bola celú tú dobu pred súťažou, že mi písala, čo mám cvičiť a pomáhala mi s tréningami aj so stravou. Ďalej by som chcel poďakovať mojim sparingom. Predovšetkým Lukášovi Johnovi a Tomášovi Nguyen a Torsten Tannenberg, ktorí ma tiež dokopali k tomu, aby som šiel súťažiť a ešte Tomášovi Wojskovkému, ktorý so mnou v tej dobe veľmi často cvičil. To je asi všetko, čo by som chcel dodať. Majte sa krásne, cvičte, a poriadne si užite prichádzajúce leto.

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.