MILAN OBOŘIL - NECHCEM SA ZA SEBA HANBIŤ

 

 

 

 

Zišli sme sa s Milanom Obořilom  na sústredení  talentovanej mládeže SKFČR. Toto stretnutie medailistov majstrovských súťaží je každoročne organizované SKFČR v severočeskom Rumburku a Milan tu vypomáha s organizáciou celej akcie a zároveň je jedným z trénerov, ktorý drví mladých borcov brutálnymi tréningami. Okrem iného si tu našiel čas pre natočenie videologu pre Ronnie.cz, kde mu bol sparingpartner  Petr Marca. Potom sa nám už naskytol priestor pre krátky rozhovor o nadchádzajúcej jesennej sezóne, ktorej  sa Milan chce zúčastniť.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-milan-1_1f826d76ae7aaa8728ddd921f8898a3e.jpg

 

 

 

Ako sa ti tu páči na tomto sústredení ?

 

 


Ja som tu každý rok , takže to už poznám. Je to tu v pohode. Akurát som už dosť unavený z diéty. Na druhú stranu mi to sústredenie a práca s chalanmi dáva zabudnúť na tú diétu.

 



Ako sa ti pozdává osadenstvo sústredenia ? Je to  silnejší  ročník?

 

 


Óó, no to by som povedal. Je to o dosť silnejší ročník, než  vlani. Vlastne, keď to tak porovnám s históriou tých sústredení , tak si som skoro istý, že toto je najnabitejšie sústredenie za celú tú dobu organizovania týchto  zrazov. Všetci chlapci sú tu moc dobrý . Moc veľký .


 

Je to tebe  na prospech v tejto fáze, kedy sa pripravuješ na preteky?

 

 


No, ako som už povedal, na chvíľku zabudnem na diétu, vypadnem zo stereotypu, ale že by to bolo nejako vyložene mne na prospech, to by som ani nepovedal.

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-milan-2_1f826d76ae7aaa8728ddd921f8898a3e.jpg

Ty si juniorský Majster sveta, týmito seminármi  si sám prešiel, vlani si ešte štartoval za juniorov, myslíš si, že môžeš svojim skoro vrstovníkom odovzdať niečo navyše? Že na teba pozerajú predsa len inou optikou?

 

 


Neviem, to musia posúdiť iný . Ja prídem rád, jazdím sem každý rok, a či si niekto niečo odnesie z vedenia mojich tréningov, tak je to len dobre. Ale nechci po mne, aby som si prikladal nejakú dôležitosť. Proste len odovzdávam to, čo som sa sám naučil.

 



Tvoju najbližšou  súťažou  je Arnold Classic za 4 týždne. Akú plánuješ váhu a kategóriiu ?

 

 

Rád by som bol s váhou tesne pod deväťdesiatimi  kilami.

 



Ty si evidentne pribral, ale čo ma skutočne zaujalo, je tvoj progres paží. Čo si zmenil, alebo ako si ten nárast vysvetľuješ?

 

 


Na paže som sa sústredil celkovo celý rok. Cvičil som biceps 3x týždenne a triceps 2x týždenne. A v kombinácii takej , že som išiel biceps, triceps a ramená spolu, potom som mal biceps s prsiami a potom som mal ešte triceps s bicepsom dohromady.

 



Po koľkých sériách a opakovaniach?

 

 


Celé som to išiel formou antagonistov, že som cvičil biceps napríklad  4 série, potom triceps 4 série, potom zase biceps atď .. Išlo mi o to, prelievať tú krv stále sem tam, ale na malej ploche

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-milan-3_1f826d76ae7aaa8728ddd921f8898a3e.jpg

Takže si používal princíp prepumpovania ?

 


Áno, správne. Snažil som sa docieliť čo najväčšieho efektu napumpovania , skôr by som povedal prepumpovania a zároveň v tej partii čo najdlhšie tú krv udržať. V momente, keď som mal pocit, že už sa tam ďalšia krv nehrnie, tak som prestal cvičiť. Raz bol tréning kratšie, inokedy, ak som tam dokázal nahrnúť krv, bol dlhší. Ak som dokázal pumpovať krv do svalu, pumpoval som. V tom mi veľa pomáhali NO veci. Teraz v diéte hlavne Hell Gél, ktorý je bez cukru, ale šliape mi parádne.

 

 

 

Ale to asi nepoužívaš veľké váhy, alebo áno?

 

 


Snažil som sa mať zaradený jeden cvik, kde som sa snažil používať čo najväčšiu váhu, pretože to stimuluje rast, ale inak som používal veľa kladiek , vrcholné kontrakcie a podobné veci.

 

 



Budeš v tomto systéme pokračovať aj po pretekoch?

 

 


Cvičil som tak celý rok, teraz v tom budem pokračovať až do pretekov, takže kým to pôjde, budem to tak robiť. Pretože paže boli mojou slabinou a toto je doteraz to jediné, čo sa mi na ne osvedčilo.

 


Tešíš sa do Španielska?

 

 


Jo. Hlavne na to, že už sa budem môcť najesť.

 

 



No, ešte si asi chvíľku počkáš, do preteku  zostávajú  4 týždne. Čo ťa v nich čaká?

 

 


Teraz ma čakajú najťažšie 4 týždne diéty, pretože sa som tučný a musím zložiť cukry na tak nízku hodnotu, ktorú som ešte nedržal. Som zvedavý, ako budem zvládať ešte pracovať ako osobný tréner. Nejde o tú fyzickú stránku veci, ale skôr sa snažiť byť v pohode na zákazníkov a tak. Budem sa musieť strážiť.

 



Ktoré doplnky sú pre teba v tejto fáze prípravy top?

 

 


Najviac teraz spotrebúvame BCAA, dávam taky veľa Glutamínu, z proteínov Hydro, ktoré asi vymením za Izo 90 kvôli cukrom, aby som ich tam mal čo najmenej. Ako som už povedal, pri mojom spôsobe trénovania sa veľa spolieham na NO produkty, teraz v diéte hlavne Hell Gél kvôli cukrom, ale inak to striedam s E.Noxem, HellNoxem aj Actinoxem, potom po každom tréningu tam fúknem Beef amina, mám tiež veľmi  veľkú spotrebu Vitamínu C, V52, všetky spaľovače, tzn. Syne, Carnitín, aby mi to pomohlo dopálit tie zvyšky masti, keď idem ráno kardio ... no vlastne teraz idem všetko, čo nemá sacharidy, alebo iné cukry.

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-milan-4_8b230a12af6a751c88f95bbaee1005bb.jpg

A ako prežíva tvojou diétu tvoja slečna?

 

 


Tak teraz si odo mňa na víkend oddýchne, keď som tu na sústredení, ale inak už začínam mať také tie protivné nálady blbé. Ale ona už to pozná a vie, že sú to už len 4 týždne, takže dúfam, že to snáď vydrží. Ako toleruje mi to, je to oveľa lepšie, ako to bývalo predtým, ale je jasné, že už by bola tiež radšej, keby som to mal už za sebou.

 

 

Ako by si chcel uspieť na Arnold Classic?

 

 


Neviem, pre mňa je úspech prísť na Arnolda lepšie ako naposledy, vo forme za ktorú by som sa nemusel hanbiť. Keď tam budú borci lepší , tak tam budú lepší , s tým ja nič nenarobím, ale dôležité pre mňa je, zlepšiť sa a posunúť sa o ten krôčik zasa ďalej. Ak budem vedieť, že som odovzdal 100%, možno sa úspech dostaví. A ak skutočne tých 100% v príprave odvediem a budú tam lepší borci, nedá sa nič robiť, prehrám, ale viem, že som bojoval.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-milan-5_8b230a12af6a751c88f95bbaee1005bb.jpg

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-milan-6_8b230a12af6a751c88f95bbaee1005bb.jpg

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-milan-7_8b230a12af6a751c88f95bbaee1005bb.jpg

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.