MILAN OBOŘIL - VERÍM V OBSTOJNÚ FORMU

 

 

 

 

Ahoj Milan, máš 8 dní pred Mozolani Classic a na tvojom fcb sa objavujú znepokojujúce správy. O čo ide?

 


Ahoj, áno , Mozolani sa blíži, pre mňa momentálne raketovo rýchlo, bohužiaľ. V sobotu večer ma skolila nejaká choroba, zistilo sa, že je to chytené na prieduškách a dnes ma ešte čaká vyšetrenie na RTG, pretože je tam podozrenie na zápal pľúc. Takže už skoro týždeň doma len ležím, cúpchám  sa antibiotikami  a rôznými  práškami, čajmi atď ..

 



Pritom sa všetko vyvíjalo dobre. Podľa tvojich aktuáliek forma gradovala.

 


No a to bola asi tá chyba, že sa všetko vyvíjalo až veľmi rýchlo  a dobre. V sobotu som bol práve na kontrole formy a konzultáciu u Toma Bureša, ten bol s formou maximálne spokojný. Hovoril, že som krásne pripravený, že je to pekne tvrdé a husté, až ho desilo, že tá forma je tak veľmi vpredu pred mojím hlavným pretekom . Svaly boli plné, husté, také neunavené  a živé. Podľa jeho slov tam bolo ešte trošku tuku na chrbte a trochu na spodku zadku a voda.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia--oboril-1_990a82f43bdf1e940e3b50e85e6fc2cd.jpg

A ty si myslíš, že to má spojitosť s tou momentálnou chorobou?

 

 


No nemyslím si, že to, že som bol už pripravený, má s tým nejakú spojitosť, skôr by som sa priklonil k tomu, keď robím osobného trénera, tak mám hŕbu klientov a tí občas vedia dôjsť chorí. A že ich za posledných pár mesiacov bolo chorých. Tak keď bol organizmus trochu menej imúnny, tak na mňa asi niekto kýchol, alebo zakašľal a ono to vyliezlo na povrch.

 



Nepodcenil si príjem vitamínov a minerálov?

 

 


To práve nie, vždy celú prípravu pravidelne dávam 1g-2g Vitamínu C, náš V-52 od Extrifit, kde je aj dosť echinacea, potom som pravidelne dával B-Komplex, Zinok. Takže si myslím, že v tomto problém nebol. Možno tie teplotné výkyvy aké u nás sú. Jeden deň 25 ° C druhý deň 5 ° C. To môže mať trochu viny na tom oslabení imunity.

 



Dobre. Poďme sa teda vrátiť k Mozolani Classic. Je teda tvoj štart ohrozený, alebo si pevne rozhodnutý, že štartovať budeš?

 

 


Na Mozolani by som štartovať chcel, doktorka mi hovorila, že od pondelka ak mi tie pľúca povolia, by som to už mohol udýchať a cvičiť aj s antibiotikami , akurát ich budem musieť brať o týždeň dlhšie a dávať viac vitamínu, aby ma to neskolilo potom pred Olympiou Amatour , ktorá by mala byť mojou hlavnou súťažou. Takže ak už v nedeľu budem môcť dýchať, tak v pondelok naskočím na dvojfázové tréningy len silové, kedy pôjdem len jednu partiu, aby som mal do 30min hotový tréning. Za 4 dni chcem prejdem  celé telo, piaty posledný deň chcem dať len fullbody tréning a kardio, aby som to žmýkal a trochu dotvrdil. Forma totiž momentálne nie je vôbec obstojná, všetko to zmäklo, váha klesla dole a zatiahlo sa to. Každopádne viem, že veľkú úlohu v tom zohráva voda, ktorá teraz nie je tam, kde má byť.

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia--oboril-2_990a82f43bdf1e940e3b50e85e6fc2cd.jpg

Ty máš s retenciou vody trochu problémy. Bojíš sa toho, že sa to vďaka chorobe prejaví?

 

 


Aby som pravdu povedal, tento rok tá retencia vody je úplne na pohodu. Ako si strážim bielkoviny max 2.5g / kg telesnej hmotnosti, tak s ňou nemám veľmi problém. Kúpil som si papieriky na cikanie, kde si každý druhý deň meriam PH moču, bielkovinu v moči, glukózu. Dosť mi to pomáha. Keď vidím, že je tam veľa  bielkoviny, alebo je príliš kyslá , uberiem mäso a zaradím tam skôr proteín Hydro 80 a glutamín miesto zdroja mäsa na jeden deň. Hodnoty sa zrovnajú a je všetko v poriadku. Zrejme nepotrebujem toľko bielkovín a sacharidov, ako som si vždy myslel, ale skôr tuky a bielkovín tak akurát.

 


Tak snáď to nejako dopadne. Tešíš sa? Vyzerá to tento rok na extra nadupanú súťaž.

 

 


No teraz už s tým nič nenarobím, stalo sa a ja musím nájsť cestu ako ísť ďalej, takže ak to pôjde, opriem sa do toho a skúsim zo seba vyžmýkať maximum. Jedlo si strážim stále, takže moc tuku tam pribudnúť nemohlo, tipujem, keď najviac  tak kilo. Viem, že to dokážem zložiť, keď sa začnem hýbať. Súťaž bude tento rok neskutočne našlapaná, bude tam obrovská konkurencia, nekladiem si na tú súťaž žiadne ambície, predsa len je to pre mňa súťaž po 5 týždňoch diéty a vrchol chcem mať inde. V kategórii nad 85kg sa porovnávať so skúsenými borcami , ktorí budú mať napríklad aj o 15-20kg viac, to bude masaker! Každopádne Mozolani je súťaž s perfektným zázemím a úrovňou , takže to bude ďalšia výborná skúsenosť.

 

 



Na súťaži bude aj tvoj kolega z Extrifit Teamu Vojta Koritenský. Hoci aj v profi kategórii. Aký mu tipuješ výsledok?

 

 


Na Vojtu sa veľmi  teším, ako na tímového kolegu a super človeka, tak na jeho famóznu formu. Sledujem pravidelne jeho stránky na FB a On The Top a forma neskutočne graduje a zlepšuje objemy svalov  a niekde i tvary. Takže som zvedavý. Čo sa výsledku týka, nedokážem posúdiť, neviem, ktorý z profíkov tam bude. Každopádne by som mu prial, aby bol vo finále a mohol ukázať a zabojovať aj o pódiové  priečky!

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia--oboril-3_990a82f43bdf1e940e3b50e85e6fc2cd.jpg

Tie sa ukážeš v rámci možností aj na Expe. Ako vnímaš takéto stretnutie s fanúšikmi. Berieš to ako nutné sponzorské zlo, alebo to naopak vyhľadávaš?

 

 


V žiadnom prípade to pre mňa nie je sponzorské zlo ani nič také! Ja som strašne rád, keď sa môžem stretnúť so svojimi fanúšikmi, venovať im fotku a moje poďakovanie za ich čas, ktorý strávia nad tým sledovať ma ! Takže Expa na našom Extrifit stánku mám hrozne rád a tým by som chcel aj povedať ľuďom, nech sa neboja za nami prísť, pokecať, či pre fotku alebo podpis ! Ja osobne to rád uvítam a nikdy nikoho neodmietnem !

 

 



Čo bude nasledovať po Mozolani classic?

 

 


Týždeň na to som si poslal prihlášku na Austria Cup, kde som vlani o pár bodov nevyhral, ​​tak dúfam, že sa mi podarí formu ešte kúsok posunúť a prísť tam a ukázať, že som tento rok lepší.

 

 



Tak dúfajme, že odplata bude sladká. Na záver sa ťa chcem opýtať, ako ide novomanželský život a či to, že stále ležíš, nemá súvislosť práve s tým? :-)

 

 


Dúfajme. Inak novomanželský život je super ! A určite to na to nemá vplyv, som teraz už s mojou ženou 10 rokov , takže sa poznáme už viac než dosť a nič sa nemení, naopak mi príde, že sme si teraz ešte viac vzácni a je to lepšie

 



Ja ti ďakujem  za rozhovor. Chcel by si niečo na záver dodať?

 

 


Ja ďakujem  za rozhovor ! Dodať by som chcel určite to, že si nesmierne vážim pomc Extrifitu , všetkých ktorí mi v tohtoročnej sezóne pomáhajú, či už je to finančne alebo psychicky. Potom Tomášovi Burešovi za to, že mi umožnil sa chystať pod jeho vedením, pretože mi to prinieslo veľa ďalších nových rád a skúseností a pevne verím, že tento rok bude konečne obstojná forma a vylepším si tak minuloročnú nepodarenú sezónu.

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.