MILIÓNOVÝ COMEBACK

Tému som načal v poslednom článku, teraz sa ju chystám  trochu rozviesť. Jedná sa o veľmi kontroverznú a chúlostivú záležitosť, na ktorú máme všetci odlišný názor. Reč je samozrejme o legendárnom Kevinovi Levroneovi a jeho návrate na súťažné pódiá . Od jeho posledných pretekov do minuloročnej Olympie uplynulo 13 rokov a to už je sakra dlhá doba, ak vezmeme do úvahy, že Kevin sa v medzičase posilňovni vôbec nevenoval - z fotiek by ste do neho určite netipli, že  svojho času išlo o jedného z najlepších kulturistov deväťdesiatych rokov a nového tisícročia. Tento americký kulturista s talianskymi koreňmi sa po ukončení pretekárskej kariéry vzhliadol v hudbe a filmu, pokúšal sa (neúspešne) dobyť Hollywood a ísť cestou Arnolda.

Potom to prišlo. Správa, ktorá v máji 2016 doslova otriasla svetom kulturistiky - päťdesiatjedenročný Kevin Levrone chystá veľký návrat a je v príprave na Mr. Olympia 2016. Nikto v tú chvíľu nevedel, čo to má znamenať a čo sa sakra deje: "To bude len nejaký podvrh. Dôchodca sa zbláznil. Aj tak  nakoniec nenastúpi ". Lenže ako sa Olympia neúprosne blížila, tým viac rástlo "Levrone šialenstvo" a aj kulturista samotná - pravidelne vkladal svoje fotky na sociálne siete a bolo vidieť, že je deň odo dňa väčší a silnejší.

Počiatočný skeptici brali svoje slová späť a všetci očakávali veľký septembrový víkend. Všetko odštartovala dnes už legendárny tlačová konferencia, na ktorej sa Kevin nechal prehovoriť  a spoločne s Cedricom McMillanom a Joshom Lenartowicz nahodili pár póz pred hŕstkou vyvolených divákov. Ťažko povedať, či ak to bolo vopred dohodnuté alebo nie, ale úspech to malo. Každý správny fanúšik bol nadšený, pretože nemožné sa stalo možným - Kevin sa po neuveriteľných 13 rokoch pauzy vrátil a dokáže konkurovať dnešným kulturistom ! Fotky obleteli celý kulturistický svet a senzácia bola na svete. V tú noc jedno meno prehlušovalo všetky ostatné: Kevin Levrone.

Lenže potom prišiel prejudging, ktorý znamenal akési vytriezvenie do krutej reality. Vršok nášho amerického kulturistu bol parádny, ale spodok, ten trpel. Nohy žiadne, absencia lýtok, zadok absolútne nevyrysovaný ... Každému bolo jasné, že tu sa niečo nepodarilo. Aby som bol úprimný, bol som v šoku z toho, čo som videl a bolo mi Kevina tak trochu ľúto. Potom ale začala hrať americká post-grungeová kapela Creed a Levrone nahodil svoje typické pózy a bolo to, ako by som sa vrátil o dvadsať rokov späť do čias jeho najväčšej slávy. Bolo úchvatné sledovať, ako si postupne získava celú sálu vo Vegas.

Nakoniec síce obsadil poslednú, šestnástu priečku, ale v skutočnosti vyhral všetko. Aj napriek nepriaznivému  výsledku  sa mu podarilo získať desaťtisíce nových fanúšikov a zariadiť si ohlas po celom svete. V neposlednom rade sa z veľkej časti zaslúžil o rekordný záujem o Olympii. Mohli mať usporiadatelia niekoho lepšieho do súboja "stará škola vs. moderný kulturisti "? Nemyslím si. Kevin bol parádne eso v rukáve usporiadateľov - známy svojím neskutočne rýchlym Progressom  a tým, že za svoju kariéru ešte nezískal titul Mr. Olympia, po ktorom je tak hladný. Marketing zafungoval skvele. A ruku na srdce - koho zaujímalo Kevinove konečné umiestnenie ? Nikoho.

Tak si to poďme zhrnúť. Marketing sa podaril, každý si zarobil slušný balík a divák si tiež prišiel na svoje. Čo ale naozaj znamenala minuloročná cesta Kevina na Olympiu ? Do hlavy mu nevidíme, avšak ponúka sa nám pár logických koncepcií. Prvá, trochu naivná teória je taká, že si chcel skrátka splniť svoj sen, vrátiť sa na súťažné pódiá a ohroziť aktuálneho kráľa Heatha. Druhá, o niečo pravdepodobnejšia verzia hovorí, že išlo o biznis a nič iné ako biznis. No a tá tretia, najviac pravdepodobná možnosť je mix dvoch predchádzajúcich: "Zase si skúsim prípravu, ťažké váhy, nabehne do starého dobrého režimu a ešte si zarobím kopu peňazí ..."

Čo bude ďalej ? To nikto nevie. Sám Kevin vyhlásil, že chce pretekať aj v roku 2017 a že predvedie ešte oveľa lepšiu formu ako na poslednej Olympii. Je pravda, že jeho minuloročnú prípravu sprevádzalo hneď niekoľko zranení: natrhnutý prsný sval a predovšetkým problémy s kvadricepsami, ktoré ho (údajne) limitovali v drepoch. Možno preto nemohol vybudovať kvalitnú hmotu spodku tela. No, po päťdesiatke to fakt nie je sranda.

Mal som tú česť prehodiť s Kevinom pár slov, keď bol v septembri na EVLS. Už od prvej chvíle som mal pocit, že mu ide predovšetkým o biznis (predaj podpísaných fotografií za 300 Kč / kus, nová kolekcia oblečenia, propagácie vlastnej značky suplementov). Stratil som teda všetky ilúzie a ihneď pochopil, že hlavná výhra pre neho bola samotná účasť v súťaži, lebo mu zariadila perfektné podmienky pre budovanie nového biznisu.

A viete čo? Bolo mi to tak nejako jedno. Mohol som vidieť jedného z najlepších kulturistov všetkých čias na vlastné oči, opýtať sa ho na pár otázok a trochu si zaspomínať na staré dobré kulturistické roky , keď tento čierny panter neraz vážne ohrozil legendárneho Yatesa. Bolo to splnenie môjho chlapčenského sna. A mal som z toho všetkého takú radosť, že som si tú podpísanú fotku za tri stovky nakoniec fakt kúpil.

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.