MILITANTÝ NATURÁLI A INÝ MUDROŠI

Takže práve teraz sedím za klávesnicou, je nedeľa, nadprirodzene krásne, za oknom sa mi čvachtajú deti  v bazéne a ja mám zase napísať na pondelok nejaké múdro dobré na to, aby ste mali väčší  bicák, alebo menšiu pneumatiku okolo pása. Žiaľ, nenapadá ma ani prd, akými slovami by som k tejto  úlohe mohol dospieť. Čiastočne preto, že tie deti revú ako paviány v ruji a čiastočne preto, že hoci prsty niečo ťukajú na tie podivné symboly, hlava už je v lietadle spoločnosti Delta Airlines smer USA.

Vezmem si preto príklad z môjho najobľúbenejšieho blogera Václava Klausa ml. Ten má každotýždenný stĺpik na iDnes, kde reflektuje dianie za uplynulý týždeň. Václav je mi sympatický. Jednak je šikovný, pohotový, jeho myšlienky sú trefné a s pointou. A tiež som jedného rána po prebudení zistil, že sa mu začínam nápadne podobať, lebo  akokoľvek je moja koža  na tele vypätá, tá na tvári sa zjavne nachádza v inom gravitačnom pásme. Takže si zaspomínam , čo ma tento týždeň zaujalo v oblasti fitness a kulturistiky a ideme na to.

Zaplaťpánboh , nemusím pátrať v pamäti moc dlho. Nedávno som sa totiž dostal do sporu s jedným, zrejme naturálnym, cvičencom . Naturálny borci sú tí, ktorí nikdy nevzali do úst, či do zadku a iných svalových skupín, žiadne zakázané prostriedky. Čo je rozhodne chvályhodný postoj. Poznám dve skupiny týchto borcov. Jedni sú dobrí, majú výsledky, pekne osvalenou  postavu a väčšinou sú v úplnej pohode.

Nesúhlasia , ale rešpektujú, že "tí druhí" sú ochotný pre pár centimetrov svaloviny navyše, obetovať ľavý semenník a pravú obličku. Druhý druh naturalov  si vzal do hlavy, že označenie natural znamená odôvodnenie pre "vyzerám, ako tekvicový mor". A táto druhá partia, zrejme frustrovaná svojím vzhľadom, býva pomerne militantná , navyše posadnutá tým, že musí každého presvedčiť o svojej bioceste . Pričom sa nám snaží nahovoriť, že keby, tak by ... Čo sa dá samozrejme ťažko namietať, lebo  ako spieva Daniel Landa: Keby som nebol debil, bejval  by som bol múdry, a to je jedna z najväčších právd vo vesmíre. Argumentácia s kýmkoľvek, kto sa zastrešuje vierou v dobro, je potom vskutku veľmi obtiažna.

Ide totiž o to, že ak dáva odporúčania nejaký borec, ktorý má výsledky, nedajbože je to možno  profík, ktorý premáva na sa Olympii, tak jeho odporúčania podľa militantného naturala neplatia . Prečo? Pretože je nasypaný , to dá rozum. Takže keď povie, ako užíva BCAA, je to blbosť. Je totiž nasypaný . Zaškrcuje ruky ? Hlúposť , je nasypaný . Nerobí drepy ? Hovadina, nestimuluje ten mikropidipikogram rasťáku , pretože nemusí , lebo prišla miešačka s roztokom a zaviedli mu polmetrovú  kanylu do cievy.

Skrátka, kompletne všetko čo robí, je pre naturala zle, pretože ten nie je nasypaný , čiže rada od toho údajne nasypaného je k ničomu. Tu by som ešte rád podotkol, že nasypaným sa automaticky myslí ten, kto vyzerá lepšie, než vystrčený zadok z auta. Títo militantný  naturálovia , ktorí šíria svojou vieru hlava nehlava, skrátka žijú v blude, že špičkový kulturista ihneď čo sa predral vagínou svojej  matky na boží  svet, skočil do olejového kúpeľa s testosterónom a tam hybernoval do terajšej podoby. Vôbec neberú do úvahy, že si prešli úplne rovnakou cestou čo oni. Neberú do úvahy, že ich odporúčania sú platné pre kohokoľvek, pretože sú to odporúčania, ktoré sa im osvedčili  a ktorá predkladajú v dobrej viere, že môžu pomôcť aj ostatným.

Zvláštne, že hoci doping v podobe akú poznáme dnes, je tu už asi 50 rokov, skôr toto nikto neriešil. Za mojich mladších rokov bol ten, čo mal najväčší svaly v okolí modlou a keď prehovoril, bolo to, ako keď káže Ježiš. Nikto nespochybňoval, či je "natty", alebo nenatty. Možno aj preto som vplyvom rád skúsenejších nabral v prvých rokoch tréningu cez 20 kíl. A to v čase, keď som vypomáhal rodičom v sklade farieb a lakov a pri prvej otázke na Primabolan, som ho hľadal medzi Luxolom a Primalexom. Také som mal povedomie o sypaní .

Hoci odvtedy uplynulo veľa  rokov a ja som medzitým zistil, že v kulturistike vedie k cieľu asi milión a desať ciest, jedno moje presvedčenie zostalo stále rovnaké. A to, že ak chcete mať nadpriemernú postavu, musíte sa učiť a počúvať borcov  ​​s nadpriemernou postavou.Ak sa chcete cvičiť v priemere a podpriemere, pustite si You Tube. Alebo počúvajte trúby  bez jediného titulu či už vlastného, ​​alebo trénerského.

Autoritu a silu slova by mal mať podľa môjho názoru ten, za ktorým sú výsledky, nie len slová. Lenže toto dnes nie je len problém fitness. Ba naopak, do fitness sa to tak nejako vlialo z celej spoločnosti. Trebárs toho opáleného štramáka zvolili v USA len na základe ľúbezne vznešených rečí . U nás vyhral naopak pobledlý trkvas, ktorý od začiatku svojho žitia len melie pántom bez jedinej skúsenosti s reálnym životom.

No a kam to vedie, vidíte sami. Dneska je totiž každý odborník. Príklady ? Mrknite sa napríklad na nejaké mamičkovské weby. Napíšte tam, že vaše dieťa má 46 ° horúčku a tryská mu krv z očí a dostane sa vám desiatok rád od upratovačiek z Tesca, že najlepšie na to je list žihľavy, priložený na ľavú pätu. A tí, ktorí si dovolia napísať: "pal k doktorovi, kretén" sú zasypaní výčitkami, že vás ženú do hrtanu farmaceutické lobby., lebo vyštudovaný lekár je len podplatený šarlatán, ktorý predsa nemá snahu vás liečiť, ale udržiavať pri chorobe, aby ste kupovali prášky. Hovoria odborníci na všetko. Autorita vzdelanie? Ale choďte ...

Čo ma privádza hnedle k druhej  téme tohto týždňa. Začala škola a hneď sa objavil na sociálnej sieti príspevok od adepta profi kulturistiky, ktorý nadával  na učiteľa, ktorý dotyčnému odporučil, aby si smradľavú ryžu s mäsom nechal na prestávku a neotravoval  s tým o hodine. Ak opomeniem fakt, že stať sa to v čase, keď ja som chodil do školy, žral by som mokrú špongiu, ktorú by ma učiteľ narval presne miereným hodom do huby, tak sa pozastavím nad tým, že sa žiak pozastavuje nad pozastavením učiteľa.

Pod príspevkom sa hneď strhla diskusia, ktorá sa sčasti zastávala učiteľa, sčasti tam padali výroky typu, to by si mohol skúsiť, zakázať mi , jesť kedy chcem, čo chcem a potom dlhý  riadok slov, ktorým odmietam rozumieť. Skrátka, inštitúcia  učiteľa čoby autority kolektívu, je totálne v hajzlu, zdá sa. Takže aby bolo jasno, kulturista musí byť sebec. Inak to nikam nedotiahne. Musí byť trochu asociál, ktorý nehľadí na okolie a ide si za svojím cieľom. To hlásam roky a stále si za tým stojím. Lenže, za toto správanie by mal byť  pripravený niesť následky.

Inými slovami, ak ťa priateľka núti chodiť na kilometrové  prechádzky, zatiaľ čo ty  tvrdo bojuješ o každý miligram svalovej hmoty, je čas odovzdať ju kamošovi. Beztak si na ňu  dlho brúsi zuby. Alebo inú časť svojho tela. Ak nemáš čas v práci na jedlo, nájdi si inú. A ak sa chceš najesť v škole, kedy sa ti zachce, pričom sa dostaneš do sporu s autoritou, ktorú ty potrebuješ, nie on teba, zober sa a vypadni. Maj odvahu niesť následky. 

Je potrebné si uvedomiť, že kulturistika je koníček. Šport, ktorý uživí len zlomok tých najlepších. Náruživý hráč Playstastionu si tiež  nevybalí konzolu o hodine matematiky, pretože potrebuje dokončiť level. (A že hráči on-line hier zarábajú dnes sakra slušné prachy) Ak teda vyžaduješ pre svoj koníček špeciálne úľavy a ohľady okolia, nie si ten, kto ide tvrdo za svojím cieľom, ale si len ufňukaný fracek, ktorý to aj tak  ďaleko nedotiahne.

A to mi  pripomína poslednú srandu tohto týždňa. A tým je krádež. Čo je znak správania niekoho, kto nemá dosť rozumu na to, aby si niečo obstaral vlastnou  usilovnosťou. Ide o to, že v poslednej dobe sa množia všelijaké značky produktov, ktoré sa prezentujú pomocou ehmm .. napríklad  mojich fotiek. Proti tomu, že niekto vezme moju fotku a nazdieľa ju všade možne, nemám vôbec nič. Naopak, som celkom prekvapený, že o moje dielo nevalnej fotografickej kvality je taký záujem. A teší ma to.

Menej už ma teší záujem garážových e-shopov, ktorí na tú fotku buchnú logo výrobku, ktorý má rovnakú hodnotu ako IQ týchto garážmajstrov . Takže neslávnu. Ak teda uvidíte fotku Vojtu, alebo Petra Petráša s logom kozích exkrementovbodkacom, potom vedzte, že obsah produktu plne korešponduje s logom "výrobcu". Aj keď ... mám tu nejaký staré šunky  od Samsungu, keby som na ne nalepil odhryznuté  jabko, mohol by som zarobiť nejakú päťku, nie?

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.