MOTIVAČNÉ CITÁTY A DLHÝ RAD VÝHOVORIEK

Mrknúť na Facebook kedykoľvek moje pracovné povinnosti dovolia sa občas javí ako pokus o otvorenie brán samotného pekla. Utečenci sa na mňa z monitora valia  ešte rýchlejšie ako v reále a zo všetkého toho zverejneného zla by ste získali pocit, že akonáhle otvoríte dvere od bytu, zakopnete o mŕtvolu. Druhým nebezpečenstvom, ktoré tam na mňa číha, je atak na moju slabosť. Rád sa zapájam do diskusie. Moja blbosť. V skutočnom svete to je celkom fajn, všeličo pochytíte, ale v tom internetovom veľmi nie. Razom čelíte niekomu, komu sotva pred týždňom vyrástlo pubické ochlpenie, ale už vie, že vie všetko. A diskutovať s takým majstrom sveta je čistokrvná strata času.

Potom tu ale máme dospelých  jedincov , u ktorých predpokladáte, že majú  päť pohromade a nejakú tú životnú skúsenosť už predsa len pobrali. A tak som narazil na chlapíka, ktorý má za to, že je všetko zle. Česká  republika patrí cudzincom, všade bezdomovci, ľudia  umierajú od hladu, podnikatelia sú do jedného zlodeji okrádajúci stáť, pracujúcich  a vlastne všetkých , za komunistov bolo lepšie a každá žena je slobodná matka bez peňazí. Keď už sa niekde  nejaké peniaze objavia, idú do zahraničia.

On musí pracovať, kdežto ja som masový vrah nemluvniat, pretože nepracujem od-do ako slušný ľudia . Smiešne je, že dotyčný pracuje v nadnárodnej firme za veľmi slušný plat. Keď som teda vzniesol jednoduchou námietku, prečo teda pracuje u cudzincov, ktorí podľa neho okrádajú našu zem aj jeho samotného, ​​dostalo sa mi absurdnej odpovede. "Pretože musím" bolo mi povedané, "nerobím to dobrovoľne". Na logický argument, že nevoľníctvo bolo zrušené niekedy pred dvoma storočiami, sa mi dostalo ďalších argumentov. "Čo by som robil, ako by som zohnal prácu, nemôžem podnikať, nemám kapitál, komu by som čo predával, ponúkal, mám rodinu, zodpovednosť, nechcem nikoho vykorisťovať, tu nič nefunguje atdatd ... .." No skrátka trilión výhovoriek.

Tieto debaty  si koniec koncov môžete prečítať v diskusii pod akýmkoľvek článkom na Novinkách.cz aj keby písali o premnožení lastúrnikov. Prečo o tom píšem ja a tu, má iný dôvod. Dotyčný totiž robí fitness a mal svoju  stenu zaspamovanú motivačnými citátmi , heslami a takými tými múdrpsťami  typu: keď otvoríte myseľ, potom vyhráte Olympiu . Lenže ak ste zakorenený vo svete výhovoriek, žiadna motivácia vám nepomôže. Motivačný citát nie je formulka ako abrakadabra v rozprávke, ktorú prečítate a stane sa. Motivačný citáty si dávajú ľudia na stenu v klamlivom domnení, že by tiež  mohli dokázať čokoľvek. To je určite pravda. Mohli by.

Ak by ich nelimitovali ich vrodené schopnosti a limity. Môžete si citáty čítať  od rána do večera, ale ak máte krátke nohy do X, Sabinu Plevákovú skrátka nikdy neporazíte. Práve tak ak sa narodíte s konštitúciou Radka Lonca, vynikajúci physique pretekár z vás tiež  nikdy nebude.

Motivačný citát vám ale naznačuje práve to, že musíte prekonať pochybnosti, prekážky a nebezpečenstvo, ktoré poskytuje napríklad práve tá výpoveď v práci, ktorá je vám proti srsti. Ale motivácia, ktorú do vás niekto musí hustiť, tá nefunguje. Motiváciu musíte mať sami v sebe, musíte byť posadnutý vykonávať určitú činnosť zas a znova. Sami a dobrovoľne. Toto nejde implementovať. A predovšetkým ... Musíte sa zbaviť výhovoriek.

Často vedieme vyjednávaciu bitku so svojím druhým ja, aby sme ju tiež nezriedka prehrali. Dnes nepôjdem nohy, pretože ma včera pichlo v kolene, na tréning pôjdem až zajtra, pretože sa dnes necítim a diétu začnem hneď od pondelka ... Bohužiaľ, ak chcete byť vo väčšine činností ľudského snaženia úspešný , priestor pre najrôznejšie úľavy musíte zmenšiť na úplné minimum. Ako už hovorievala vaša babička: "Bez práce nie sú koláče" Keď chcete peniaze, musíte pracovať, keď chcete mať umelecký úspech, musíte skúšať do zblbnutia a keď chcete byť vynikajúcimi športovcami , musíte trénovať. Tvrdo a pravidelne. Tak to proste je.

Ležaním na gauči sa ešte nikto nepreslávil. Niekde som podotkol, opäť na facebooku, že ak niekto ide s triedou na hory, je to na prd. Nešiel by som tam. Radšej by som sa učil matiku, dejepis, alebo háčkovanie, proste niečo, čo bude na úžitok oveľa viac ako nácvik toho, aby som neskončil na úpätí svahu ako snehuliak. Okamžite som bol označený akýmsi mladíkom s telesnou hmotnosťou porovnateľnou  s váhou môjho psa za hňupa. Pre poriadok len dodám, že nedisponujem nijako mohutným plemenom.

Lenže ja si jednoducho myslím, že v kulturistike nemôžete oddeliť tréning od bežného chodu všedného dňa. Ak to s ňou myslíte vážne, tak kulturistiku musíte včleniť, absorbovať, do každého jedného dňa vášho života. Do každej hodiny, do každej minúty. Po tréningu v posilňovni totiž nastáva ďalšia fáza. A to taká, aby vynaložené úsilie nevyšlo nazmar. Vy totiž nerastiete v posilňovni na benčovej lavici, ale práve mimo tieto priestory. Musíte urobiť všetko pre to, aby sa vašim poničeným svalom, zdevastovaným tvrdým bezcitným tréningom, dostalo všetkých potrebných živín včas, pravidelne a v dostatočnej miere. A keď už bude táto procedúra ukončená, tak si musíte dať zase pozor na to, aby ste nevydávali energiu zbytočne . Robte len to, čo máte a čo bude smerovať na prospech vášho rastu. Deň po dni si plňte malé úlohy v príjme sacharidov, bielkovín, pridávajte si postupne závažia, sústreďte sa v tréningu. Majte na pamäti, že zatiaľ čo vám sa z nejakého hlúpeho dôvodu nechce, váš súper drví jednu sériu za druhou a neplytvá energiou jazdením z kopca.

Nemáš peniaze na posilňovňu, na jedlo, na doplnky ? Utekaj  si nájsť brigádu !

Vyššie napísané neplatí len pre kulturistov so súťažnými ambíciami. Istý poriadok si budete musieť nastoliť zakaždým, keď chcete radikálne zmeniť svoju postavu. Argumenty typu dochádzam do školy, jem až na poludnie obed neobstojí. Pretože to je len lenivosť, čo vám bráni pripraviť si vhodné jedlo do plastovej krabičky. Peniaze ? Ale choďte. Idem na nákup do hypermarketu a posledné 3 mesiace tam vykrikujú, že hľadajú zamestnancov a brigádnikov. Idem  na tréning a parkujem  pri  umyvárke , kde bola po celú zimu ceduľa , že hľadajú brigádnika. Idem cvičiť a tam počujem, ako chlapci nemajú prachy ....

Práve  tak častá veta o nedostatku času je len hlúpou výhovorkou. Tí, čo skutočne pracujú 16 hodín denne, tak robia  preto, lebo je to práve ona práca, ktorá je ich koníčkom a prioritou. Lenže na nedostatok času sa  sťažujú väčšinou tí, ktorí majú bežné osemhodinové  povolanie . Zvyšok dňa premárnia sledovaním televízie, hraním hier alebo inou činnosťou, ktorá nemá s fyzickou aktivitou nič spoločné. Pokiaľ chcete so sebou niečo urobiť, musíte si určiť jasné priority a priniesť tomuto predsavzatiu určité obete v podobe mierneho nepohodlia .

Ja viem, je to otrava, robiť si jedlo deň dopredu. Chápem, že to hocikedy môže priniesť mierne komplikácie, keď máte jesť pravidelne v určitých časových intervaloch. A čo je najhoršie, budete si musieť odpustiť tie najrôznejšie dobroty, ktoré máte tak radi. Áno, zmena telesných proporcií, či už je cieľom extrémny nárast svalstva, alebo len obyčajné zhodenie pneumatiky okolo pása vyžaduje určitý kus nepohodlia, obete, driny a sebazaprenia. Ale o to sladší pocit potom máte s dobre odvedenej práce. Odmenou vám sú obdivné pohľady vašich známych a zvýšené sebavedomie prameniace z poznania, že ste dokázali zase o niečo viac než len tí, ktorí o nejakej zmene len a len tárajú . Áno je to ťažké, ale to je práve dobre, lebo keby to bolo ľahké, robil by to každý ...

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.