PÁNI YOUTUBERI , VRZNETE SI ALEBO S TOČENÍM KONČÍTE .

Bývaly doby, kedy tvorba niesla posolstvo, oznámenie, alebo dokonca bohumilú náplň. Kedy sme oceňovali toho, kto niečo vie za to, že nám niečo hodnotné odovzdá. U2 vyhrali hitparádu s Protestsong o Krvavej  nedeli  v Írsku a zarobili si tým na pekné hospodárstva. Pán Foglar vychoval celú generáciu chalanov, ktorí sa snažili neklamať a byť na prospech spoločnosti a za sebou nechal slušné, nielen duchovné, dedičstvo. A taký Kurt Cobain dokonca vynašiel celý hudobný štýl, čo mu vynieslo toľko bankoviek, že sa jedného dňa rozhodol vymaľovať svojou brokovnicou kôlňu na mozgovo červenú . Chcem tým povedať, že byť rešpektovaným umelcom, čo dokáže niečo hodnotné stvoriť, vydupať zo zeme a stať sa boháčom, išlo aj bez toho, aby museli ukazovať bradavky, alebo hopityhopovat v smiešnych pózach o tom aký je borec . Išlo o to vytvoriť hodnotu, ktorá pretrvá desaťročia a zároveň neumrieť  hladom . Predtým . Dnes je najväčším ťahákom televízneho primetimu súťaž v travesti šou krížená s karaoke barom, kedy lokálne hviezdičky imitujú tie svetové, ktorej hodnota nevydrží ani do budúcej nedele. Ale to predbieham.

Úpadok tvorby začal oveľa skôr. S príchodom reality show typu Big Brother, Vyvolený a tak podobne. Cieľovou skupinou týchto relácií boli výhradne blbci. Zábava spočívala v tom, že sa nechala excentrická tlupa čudákov zavrieť do preskleného domu  a tam sa s nimi rôzne manipulovalo, podpichovalo  sa do nich a podnecovalo k reakcii. Keď už rednúca skupina bola apatická aj voči permanentnej  hladine alkoholu, pustil sa k nim do idiotcimry niekto slávnejší, ktorý dokázal zložiť tri súvislé vety a dodal tomu intelektuálny nádych. Za toto divadlo  sa vyberalo vstupné vo forme reklamného času a platených sms a my sme tu razom mali novú kategóriu celebrít a mediálnych ikon. Byť inteligentný už nebolo potrebné. Televízia nám odovzdala posolstvo, že byť hlupákom a predviesť niekoľko cholerických výstupov denne je cool a vynesie vám vrece bankoviek.

Nastala doba reality šou, kde vaším jediným predpokladom k úspešnému účinkovaniu bolo, že ste boli dostatočne sústredení na seba. Na MTV beží relácia 16 a tehotná, kde nám matky rozprávajú, ako sú hrdé na svoje dcéry sediace na gauči s cigretou v hube. V skutočnosti by pod tým mali bežať titulky o tom, že divák práve sleduje ukážkové plytvanie ľudským genómom. Máme tu reality reláciu Zámena manželiek, kde sa nám producíruju obézne zanedbané ženy zo sociálneho dna, ktoré sa nás snažia presvedčiť o tom, že vie ovládať vysávač a mop. V skutočnosti táto  relácia docielila akurát toho, že mnohí z vás vstúpili dobrovoľne do celibátu, alebo začali reálne uvažovať o registrovanom partnerstve so svojim sparingpartnerom  z posilňovne. Napriek tomu všetko toto vyžaduje výber aktérov, akokoľvek podivný.

Na mnohých  sa extrovertov sa nedostalo. A koláč je obrovský. Pomocnú ruku podal Google so svojím You Tube. Štedrý mešec sa otvoril aj pre ľudí, ktorí ak by mali vymenovať svoje schopnosti a životné úspechy, vystačili by si s podpisom a detskou  pečiatkou. A pretože vďačný a typický diváci YT už vyrastajú a sú vychovávaný nevkusom, brakom a mediálnym prekrúcaním spoločenských hodnôt, ktorými ich  obklopila  mediálna scéna, treba to tromfnúť. Dokázať zaujať. Niekto na to ide brilantnými znalosťami a myšlienkami, iní, a k tým smeruje môj text, sa snažia zaujať iba svoju bezbrehou  debilitou a kakofóniou sprostých slov. A pretože dnes sme natoľko degradovaný, že obrázok skrvaveného sýrskeho dieťaťa nás donúti akurát tak zývnuť a pretočiť sa na druhý bok, pričom kvôli niekoľkým raketám  na silvestra  sme schopný robiť týždenné kravál  len preto, aby náš pes netrpel jednodňovou  inkontinenciou, majú úspech. Niet preto divu, že začína platiť priama úmera: Čím väčší  blb, tým väčší borec.

A tak na fitnes scéne vnímame ako borcov  ​​ľudí, čo za sebou nemajú lauter  nič, ale rozdávajú múdrosti, ako keby šéfovali celej profi divízii IFBB. Máme tu násťročných mládencov , ktorých muskulatúra sa podobá viac mokrej  handre než betónovému kvádru a s napätím očakávame informáciu, ako cvičiť biceps. Máme tu YouTuberov  so zjavnou záľubou v alkohole, ktorí by sa kulturistiky dotkli jedine v prípade, že by bola vytlačená na etikete vychladenej  dvanástky. A napriek tomu si púšťame ich videá, kde tárajú  o cvičení . Je tu relatívne rešpektovaný borec, ktorého berieme vážne aj cez to, že neodporúča cvičiť nohy, pretože sa nezmestí do džínsov z NewYorkru. Ale do tých sa nezmestí ktokoľvek, kto má viac ako 80 kíl. Máme tu borca, na ktorom je zaujímavé jedine to, že si miesto Karlík necháva hovoriť menom španielskeho kráľa. Vrcholom sledovanosti na našej fitness scéne je to, že sa pobije starnúci strážca z obchodaku s niekým, kto usúdil, že je lepšie keď sa bude volať po rybe. A vy  na to klikáte, ako keby mal prebehnúť súboj Klička s reinkarnovaným Muhammadom Alim. Ak toto je mediálna udalosť roka, mám vážne pochybnosti o budúcnosť tejto krajiny. A preto som dostal nápad, ako liečiť hlúposť Českého You Tube a ešte z toho urobiť biograf .

Mala by vzniknúť povinná relácia pre všetkých tých, ktorí chcú tvoriť. Poveriť by sa tým mal Swaglift, ktorý má so scénou, kde sa chvíľu nenávidia a chvíľu zlučujú a bratstva už bohaté skúsenosti. V podstate by malo ísť o vedomostnú súťaž zakončenú napríklad  6 opakovaniami benchpressu s 60-timi  kilami. Už len táto  požiadavka dosť prečistí pole  účinkujúcich. Potom by nasledovalo 20-30 otázok. To by mohlo stačiť. Nič náročného. Trebárs aké je hlavné mesto Maďarska. Alebo akou rečou sa hovorí v Španielsku. Pokiaľ by bolo zameranie šport, a ja viem, že tam taká ikonka je, mohla by napríklad vyskočiť otázečka, na akom povrchu sa hrá hokej.

Ale pozor ! Nejde o jednoduchú selekciu našich YouTuberov , ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Mne ide o edukáciu . Chcel by som, aby odpovedali správne. A preto by som ich rád motivoval ku vzdelanosti. Ak by odpovedali správne na všetky otázky, získali by popri možnosti obšťastniť náš svet svojím veľdielom , tiež bonus vo forme plnej hrsti zlatiek a pohlavného styku s nejakou exkluzívnou fitnesskou . V zásobe by boli aj pretekári, urastený mládenci, ak by to rozhovor vyžadoval. Oboch pohlaví s praxou sexu za odplatu máme dostatok. Avšak ak by raz jediný raz zaváhali, museli by označiť svoj dom aj byt aj auto nápisom "Som youtuber, mýlim sa poluciu  s produkciou a som veľký fanúšik do zoofílie". Hrozba verejného posmechu v reálnom svete by mohla zafungovať, ale kto vie, chlapci sú celkom cynický . A preto staviam na pozitívnu motiváciu. Každopádne to vidím tak, že buď si chlapci vrznú , alebo s točením končia . Sorry ako.

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.