PETER BŘEZNA - CHCEM SA ODRAZIŤ OD VÝSLEDKU

 

 

 

 

Ahoj Peter, vraciaš sa po dvoch rokoch prestávky na súťažné pódium . Tá prestávka bola spôsobená zranením nohy a tak sa ponúka otázka, či je to už v poriadku ?

 

 


Bohužiaľ nie je . Nie je to 100 % a asi už ani nebude . Ale v tréningu ma to zase tak neobmedzuje . Len keď som dlhšiu dobu na nohách , tak tá noha opuchne . Je ale fakt , že lýtka necvičím , pretože mám trochu blok z toho, aby sa to zase nezhoršilo . Dávam ich  preto len raz za čas .

 

 



Ty  sa teraz predstavíš divákom v Rakúsku . Prečo práve tam ?

 

 


To je jednoduché . Ja tam jazdím už dlhé roky so svojimi zverencami , poznám sa s usporiadateľom, už vlani som mu sľúbil účasť , ale nejako sa tá rekonvalescencia tiahla . Teraz na Evl s som mu to sľúbil znova a to už by bolo blbé . Takže sa objavím v kategórii nad 95 kg .

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-brezna-1_70cb52c82e8821f21b1badb51a6047fa.jpg

 

 

 

 

Cítiš sa na víťazstvo?

 

 


Nie.

 

 



Neveríš si?

 

 


Nie. Vôbec. Neviem, myslím si, že to nie je také, aké by to malo byť. Na nohách nie je žiadny progres, skôr naopak, takže si idem skôr otestovať formu a beriem ten zpretek  ako motiváciu pre mňa. Na to ma vlastne priviedol Radek Lonc, ktorý tu natáčal so mnou video a ja som mu hovoril, že by som to skúsil, ale že sa necítim, že mám malé objemy atď ... Lenže on mi hovorí, že keď to budem furt odkladať, tak to bude budúci rok, potom zase budúci a vždy tam do toho niečo vlezie. Takže mi hovoril, bež, nech to dopadne akokoľvek, naskočíš do toho a odkloníš sa od toho výsledku a ja myslím, že má pravdu. Tak ako on bol v tom Rusku, nepodarilo sa mu to tam, ale nakoplo ho to poriadne do ďalšej práce. A to trochu očakávam od tohto preteku . A tiež musím vyskúšať nové veci. Ja som mal vždy problémy so záverom formy, aj keď napríklad pred posledným Arnold Classic som mal formu dobrú, tak na pódiu to bolo zlé . Asi sme urobili chyby, zle som nacukroval, odvodnili atď .., takže toho sa chcem vyvarovať a pokúsiť sa o dobrý záver.

 

 



Vezieš so sebou nejakého  ďalšieho  zverenca?

 

 

 


Áno , mám ich dosť. Nebudem počítať Zdeňka Razáka, ktorý preteká za náš oddiel, ale pripravuje ho niekto iný. Ale budem tam mať Zdeňka Spurného, ​​Šimona Peška, Petra Vogela, Terku do bikín a Pavla Čermáka. Mám ich tu ešte viac, ale nie sú ešte s formou tak ďaleko.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-brezna-2_08e003d462322b847635be434d849c37.jpg

Ty vlastne chystáš ešte svoju súťaž BFC Cup. Vlani bol prvý ročník, sú nejaké zmeny v tomto ročníku?

 

 


Rád by som ešte pridal juniorskú kategóriu, vzhľadom na to, že ja mám veľa juniorov a ešte viac sa mi ich rôzne hlási. Takže by som rád videl Open juniorov a to isté u physique. Bude to akurát v iných priestoroch, pretože som sa prepočítal v tom, že pol roka dopredu bola sála Kryštálu obsadená a my sme nechceli, alebo skôr nemohli hýbať s termínom súťaže. Ale sála je veľmi podobná a určite bude lepší zvuk a hlavne svetlo, pretože tentoraz máme väčší čas na prípravu sály.

 

 


 
Registruješ väčší záujem pretekárov?

 

 

 


Oveľa väčší . Tým, ako sa sám pripravujem, tak nemám veľa času kontaktovať pretekárov, ale veľa mi ich píše samo. Ten prvý ročník sa celkom podaril, takže sa ozývajú ľudia z Poľska a tak, ale po pretekoch sa aj tak vrhnem do trochu väčšej  propagácie. Veľa tomu pomohli aj videology, kedy napríklad  Milan Obořil hovoril o účasti, takže tá známosť súťaže je oveľa väčšia, než bola vlani. Myslím, že je vhodný aj dátum súťaže, kedy si dospelí môžu predĺžiť sezónu a juniori si naopak otestovať formu, pretože je to týždeň po MČR a týždeň pred národnými majstrovstvami juniorov a dorastu.

 

 


 
Keď sa ešte trochu vrátim k tej tvojej aktuálnej príprave, tak síce tvrdíš, že nohy zaostávajú, ale na vŕšku tela si sa podľa mňa vrátil minimálne tam, kde si bol, a zdá sa mi, že tam je aj nejaké kilo navyše, nemyslíš?

 

 


No, sám seba ťažko súdiť, ale .... myslím si ...., že by to mohlo byť lepšie ako minule ... (smiech), vieš čo, ja sa to úplne bojím povedať, takže nechci po mne, aby som tvrdil, že som sa zlepšil, alebo tak ...
 
 

 

Dobre, formu nechajme stranou, ale určite má podstatný vplyv na tvojú  aktuálnu výkonnosť to, že ty si tu vo svojej novej posilňovni prakticky neustále. Vadí ti to, alebo je to naopak pozitívne pre teba?

 

 


No to je práve super. Veď to vieš, ja som bohužiaľ typ, ktorý nedokázal držať 100% diétu. Doma som furt niečo zjedol . Ale tu to nie je možné. Jednoducho to sem nekúpim, nemám to tu a tak nemôžem hrešiť. Tento rok njem  vážne len diétne jedlá, čo tu sfúknem  na hrnci a kontaktnom grile. Z fitka takmer nevychádzam, takže kardio robím napríklad  o  jedenáctej  večer a je to v pohode. Navyše sa tu cez deň celkom nabeháte, takže mám výdaj energie, ale pritom sa nenudím a nemyslím na to, kde by som čo zožral. A keď už by som si niečo dal, mám smolu, pretože tu nič nie je a ja som lenivý si dôjsť do mesta. Takže toto mi maximálne vyhovuje. A v neposlednom rade som nebol ani zase tak tlustej, než som vletel do prípravy a zdá sa mi to takto lepšie.
 
 

 

 

Takže sa budeš cez rok držať vo forme?

 

 


Noo, po pretekoch neviem, ako sa ukočírujem . Už som mal takú víziu, že zase budem mať 150 kíl. (Smiech) Ale snáď budem v slušnej forme celoročne.

 

 

 


Peter Března pred Austria Cup 2015

 

Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia
Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia

 

 

 

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.