PETR PETRÁŠ - TERAZ SOM TAKÁ PUMPIČKA

Hovoriť s Petrom o jeho momentálnom tréningu chce veľkú mieru znalosti jeho najväčších výkonov, ktoré ho radia medzi najsilnejších  powerlifterov sveta. V opačnom prípade si môžete myslieť, že si z vás robí srandu, keď hovorí s nehraným dešpektom o svojich aktuálnych tréningových váhach. Ony udržovačky, ako ich  Peter nazýva, sa totiž pohybujú v cifrách, na ktoré sa bežný cvičenec bojí len pomyslieť. O tom a o jeho diéte a kardiu sa dočítate v nasledujúcom rozhovore.

Ahoj Peter, dlho sme o tebe nepočuli. Čo sa udialo za poslednú dobu ?

No ..., momentálne sa na nič nechystám a cvičím si len tak pre udržanie. Z tých posledných príprav som bol pomerne zničený. Bolo veľmi náročné chodiť do práce, pripravovať sa na preteky a po večeroch zdvíhať 400 kg na drep. Takže som si musel dať pauzu, oddýchnuť si od toho všetkého a tiež som potreboval trochu zhodiť. Myslel som si, že tých 170 kg čo som vážil, bude v pohode, ale nerobilo mi to veľmi dobre, človeče ... Takže som sa rozhodol, že zložím kilá dole na nejakých 150 kg a budem pracovať s touto váhou.

Ty si mi v nejakom skoršom rozhovore hovoril, že každý telesný váhový prírastok zvyšuje tebou zdvihnuteľnú váhu. Budeš teda zdvíhať menej ?

Pri benchpresse a mŕtvole je ten výkon zhruba rovnaký. Tam nevidím žiadny rozdiel. Horšie to bude asi u toho drepu. Tým, že nebudem mať brucho, tak sa nemám o čo oprieť, tak tam to bude asi trochu menší ten výkon. Vieš ako ..., pri 155 alebo 160 kilách som drepnol 450 kg, ale keď som mal 172 kg, tak mi to už robilo problém a nebol som schopný sa cez to prehupnúť. Neviem prečo, ale už mi asi vadila tá veľká moja váha a už mi začala prekážať. Asi.

Nemohli s tým súvisieť aj tie zdravotné problémy, o ktorých si sa zmieňoval na súťaži ? Mal si nevoľnosti, zvracal si ..

Áno, už je to preč, takže zrejme áno. Už mi to jednoducho nerobilo dobre sa s tým stále ťahať. Jednoducho som sa necítil pohodlne a telo sa začalo brániť tomu cielenému priberaniu . Teraz mám skoro o 20 kíl menej a behám ako srnka. (Smiech)

Tak možno by niekoho zaujímalo, ako si to zhadzoval. Ako vyzerala tvoja diéta ?

To mi celé pripravovala Denča, moja priateľka. Ale veľa som jedol zemiaky, lososa, ryžu, išiel som aj sacharidové vlny a stále dookola. Kuracie mäso som v podstate vyradil, to som nemal dva mesiace, pretože som si potreboval vyčistiť ten žalúdok a bielkoviny som si strážil len z doplnkov. Klasika proteín, tú deväťdesiatku som pil a veľa aminokyselín. No a tiež  robím veľa kardia. Zhruba 3x do týždňa na páse a tiež som zrýchlil tréningy .

Takže si v rámci tej "očisty" využil viac doplnkov ? Čo sa ti najviac osvedčilo ?

Pil som dosť toho Carnigelu, synefrín mi veľa bral a ActiNox. Ten je super. Nemáš energiu, tak ťa krásne rozpumpuje a ideš. Navyše ja som dosť citlivý na tie nakopávače , takže potom nemôžem spať do dvoch do rána a to je blbé. Toto je práve v pohode. No a o tom proteíne už som hovoril. Jo a tiež Glutamín som veľa užíval. Ale nie v takom  veľkom množstve ako predtým. No a bez tých EXXE tyčiek, to nemôžem byť.

V súvislosti s tým kardio, fyzičkou a rýchlejšími tréningami , neuvažoval si znova o Strongmanoch  ? Viem, že sa ťa ľudí na to veľa pýtajú.

Ale jo, jasne, uvažoval, to vieš, že jo. Ale stále tam neprišlo to konečné rozhodnutie. To je o tom, ako na tom silovo budem. Teraz to je také, no ... Pozri, 200 kg na benč zdvihnem vždycky, 300 kíl tiež drepnem , ale teraz som skôr taká pumpička no .. (Smiech)

Koľko urobíš napríklad  opakovaní s tými 300 kg na drepy ?

Ježiš ..., no to ja nejdem zase nejaké extrémy ...

... keď hovoríš, že seš pumpička.

Tak päť opakovaní  urobím v tej sérii, to jo.

Koľkokrát teraz chodíš cvičiť ?

Momentálne chodím 4x týždenne. Mám to rozdelené tak, že za 3 dni odcvičím  celé telo a k tomu dávam kardio. Takže mám normálne prsia a ruky, nohy ramená, chrbát samostatne , do toho ešte brucho a to kardio. Klasika taká.

A plánuješ teraz nejaké súťaže ?

Ja som chcel ísť na ten Deadlift Challenge, ale nakoniec tam asi nepôjdem. Nemám na to úplne natrénované a vieš, aký ja zase som ... S nejakými  360 kg na mŕtvolu tam nepôjdem, viď. To nechcem. Asi skúsim nejaký pretek v jednotlivej disciplíne, ale nedokážem povedať ešte aký a kedy. Uvidíme.

To je škoda, Extrifit sa dohovoril na spolupráci s Deadlift Challenge, tak tie ceny za prvé miesto budeme musieť dať niekomu inému.

(Smiech) Trošku ma to štve. Bude tam aj Šíma a iný dobrý borci, takže sme si mohli dobre zapretekať, ale teraz by to nebolo ono. Predsa len som pauzoval a natrénované nie je. Nabudúce.

Ja ti Peter  ďakujem za rozhovor.

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.