RECEPTY MILANA OBOŘILA A ROMANA VAVREČANA

RECEPTY MILANA OBOŘILA A ROMANA VAVREČANA

Autor článku: Extrifit Slovakia

 

 

 

 

 

Máme pre vás pár tipov na chutné dobroty priamo od členov Extrifit Teamu .

 

 

 

 


Doby ,  kedy kulturistická strava bola jednotvárna a chuťovo nevýrazná sú dávno preč  . V súčasnosti môžete pri troche fantázie upiecť torty , buchty a iné pochúťky , bez toho aby ste sa spreneverili zásadám fitness štýlu , či zdravej výživy .

Tieto konkrétne recepty a výsledné výtvory pochádzajú z kuchýň Milana Obořila a Romana Vavrečana .

Prípadné reklamácie preto prosím smerujte na týchto  dvoch  . : - )

 

 

 

 

MILAN OBOŘIL

 

 

http://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-recept-1_f6799fc052c00467712e2c0fa45bd247.jpg

 

 

 

 

Koláč


potrebujete :


Odtučnený tvaroh 250g
1 odmerka čokoládového Isobeef
1  čajová  lyžička mandľového  masla


Potrebné je všetko rozmixovať , potom nahádzať do gumových košíčkov a posypať kakaovým práškom . Navrch môžete nasadiť kešu orech a dať zapiecť na 160 na 10min . Po vybratí z rúry nechajte vychladnúť a výborná dobrota je na svete .

 

 

 

 

http://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-recept-2_f6799fc052c00467712e2c0fa45bd247.jpg

Koláč s kazeínom

 



Budete potrebovať :

1 odtučnený tvaroh 250g ,
1 odmerku Micelar Kazeínu ,
30g kešu orechov
2dcl vody .

To všetko zase rozmixujte tyčovým mixérom . Hmotu nalejte do formičky , posypte škoricou a dajte piecť na 10min do rúry na 180 ° C a dobrota , navyše diétna , je hotová !

 

 

 

 

 

 

ROMAN VAVREČAN         http://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-recept-3_f6799fc052c00467712e2c0fa45bd247.jpg             Wafle z ovsených vločiek  
Do cesta som použil Iso 90 , pretože môj obľúbený Hydro 80 by bol do varenia škoda . Potom už pri príprave cesta postupujte obvyklým spôsobom . Získate tak chutné wafle s pomerne vysokým percentom bielkovín .
            http://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-recept-4_f6799fc052c00467712e2c0fa45bd247.jpg      
Gule  

Môj obľúbený recept nielen počas dní s vysokým príjmom sacharidov !


ingrediencie :
100g ryžová kaša ( 100 % ryža )
250g hrudkový tvaroh nízkotučný
2 celé vajcia
škorica
sladidlo / vanilkový proteín



Proteín používam len na dochutenie , neodporúčam ho dať príliš veľa , pretože guľky po uvarení stvrdnú .
Všetko spolu vymiešame , pomocou navlhčených rúk vytvarujeme guličky a vložíme do vriacej vody . Keď všetky vyplávajú , necháme ich ešte 2-3 minúty povariť a následne ich vyberieme a obalíme v nastrúhanom kokose .
Odporúčam poliať orechovým maslom a čokoládou sladenou  Stéviou  , alebo to polejte nízkotučným jogurtom .
              http://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-recept-5_904c0a2f752652dbb24ab420484529f4.jpg        
Fitness torta    

250 g jemný tvaroh odtučnený
275 g hrudkovitý tvaroh odtučnený
4 lyžice biely jogurt
3 ks vajcia
1 bal.vanilkový puding
2 lyžice kakao
ovocie podľa chuti
aróma alebo sladidlo
Môžeme použiť aj Micelar kazeín, ale samotný obsahuje pomerne dosť bielkovín.
     

Pripravíme si suroviny. Jemný a hrudkovitý tvaroh vymiešame tyčovým mixérom, pridáme 4 lyžice bieleho jogurtu , vanilkový puding. Keď máme hmotu dobre vyšľahanou, postupne pridávame jedno vajíčko po druhom a za každom dôkladne vymiešame. (Môžeme pridať arómu, prípadne sladidlo)
Výslednú hmotu rozdelíme na 2 časti (jednu väčšiu, druhú menšiu) a do menšej pridáme 2 lyžice kakaa.
Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 18 cm a vyložíme ju papierom.
Začneme vrstviť cesta. Cestá vrstvíme striedavo do stredu formy. Začíname bielym a pokračujeme, kým neminieme obe cestá. Na vrch poukladáme ovocie podľa chuti a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Čím dlhšie hmotu mixujete, tým je hmota redšia a bude jednoduchšie liať ju do formy. Dávajte však pozor na to, aby ste hmotu nemixovali príliš dlho - hmota príliš zredne a neupečie sa koláč. Treba odhadnúť správnu hustotu.

Najskôr pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 minút. Po uplynutí doby teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 30 minút.
Upečený koláčik vyberieme a necháme úplne vychladnúť. Skladujeme v chladničke. Dobrú chuť!
              http://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-recept-6_904c0a2f752652dbb24ab420484529f4.jpg           Buchty  

Tip na raňajky !

Buchta z ovsených  vločiek


recept :


pomletých 100 g ovsených vločiek
2 celé vajcia ( alebo jeden žĺtok a dve  bielka )
5g kypriaceho prášku
škorica
trochu vody
1/2 odmerky čokoládového Extrifit ISO 90 whey isolate , alebo Micelar Kazeínu .


postup :

Zmiešame všetko dohromady a zriedi sa vodou , až dosiahneme pastovitú  konzistenciu  . Potom ju vložte do mikrovlnnej rúry a zapnite ju na 4 minúty na plný výkon .
           

 

 

 

 

 

Komentáre: