ROZHOVOR S PAVLOM VACEKOM PO TRAINING DAY V KOŠICIACH

 

 

 

 

 

Na slovenskom Extrifit Training Day (konal sa 20. 6. v Košiciach a zúčastnili sa ho športovci Extrifit tímu), sme vyspovedali manažéra Extrifit tímu Pavla Vaceka, ktorému sme položili zopár otázok.

 

 

 

 

 

 


Firma Extrifit každoročne prináša na trh nové výrobky, nové doplnky výživy. Na čo sa v blízkej budúcnosti môžu fanúšikovia a zákazníci tešiť?

 

 

Nejakú dobu sa zdalo, že Extrifit trochu stál, ale bolo to spôsobené tým, že sa dostavala nová výrobná hala, priniesli sa nové stroje a technológie, použili sa nové suroviny. Dalo to veľa práce celé pripraviť, ale výsledkom toho je, že teraz bude záplava nových výrobkov. Prvou lastovičkou je High 80, ktorý už je v troch príchutiach v kilovom balení na trhu, ale to hlavné príde zhruba do šiestich týždňov, keď uvedieme na trh tento proteín v 20-tich príchutiach. Budú tam vyložené špeciality typu višne v jogurtu atď. Okrem toho dodáme na trh veľkú radu doplnkov pre rekreačných športovcov alebo pre športovcov nie úplne zameraných na kulturistiku, ale skôr na futbal, vytrvalostný beh a hokej... To sú vlastne regeneračné doplnky v nových unikátnych gelových formách. Tak, ako bol Hell Gel unikátny, dovtedy to nikto nemal, tak teraz budú podobne unikátne regeneračné veci, ale nechcem to ešte úplne prezradzovať. Extrifit neopúšťa svet hardcore kulturistiky, pripravujeme špecifické výrobky pre silových športovcov a vrcholových kulturistov, ale snažíme sa rozšíriť portfólium našich výrokov. Tieto novinky sa objavia na trhu do dvoch mesiacov.

 

 

 

 

Tvárami Extrifitu sú špičkoví športovci, ktorí nielenže testujú nové výrobky, ale tvoria aj imidž značky. Kto je aktuálne v Extrifit tíme?

 

 

Hlavnými vlajkovými loďami sú Vojta Koritenský, Tomáš Kašpar, Slavoj Bednář a bikiny fitneska Sabína Pleváková, ďalej Jakub Šubrt, Milan Obořil a Dávid Oravec. Títo majú podpísanú zmluvu, ale spolupracujeme aj s Extrifitslovakia tímom, kde je Norbert Zajac a bikiny fitneska Timea Trajteľová. Tiež spolupracujeme, ale už nie na zmluvnom základe s našimi bývalými tvárami – Petrom Březnom, Radkom Loncom, ktorý sa pripravuje na Olympia Amateur. Spoluprácu sme neobnovili s Petrom Vanišom, Daliborom Hájekom a bohužiaľ sme sa predčasne rozlúčili s Romanom Vavrečanom. Stále nám chodia žiadosti o sponzorstvo, dokonca aj z iných športov, napríklad od zápasníkov MMA. Uvidíme, kto ponúkne najlepší projekt, nejakú zaujímavú myšlienku. Sponzoring nepatrí automaticky ani tomu, kto je fakt dobrý a myslí si, že vyhrá titul majstra sveta. Mal by ponúknuť mimo tej výkonnosti, ktorá sa samozrejme predpokladá, aj niečo navyše. Čo sa týka kulturistiky, tých tvári je veľmi veľa, dalo by sa sponzorovať ďalších 20 ľudí, ktorí by si to zaslúžili, ale to nejde. My chceme zachovať exkluzivitu Extrifit tímu, zachovať tú spoluprácu, ktorá sa osvedčila. Tvoríme kolektív, ktorý si vychádza v ústrety, máme vybudované priateľské vzťahy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historicky prvý slovenský Extrifit Training Day bol vlani v B. Bystrici a Žiline. Ako hodnotíš túto akciu v Košiciach?

 

 

 

Radi spolupracujeme s ľuďmi, ktorí chcú spolupracovať. Extrifitslovakia je svetlým príkladom toho. Nečakajú iba na to, čo im Extrifit dodá, ale sama tvorí a vymýšľa a my potom dodáme ten servis, resp. náplň toho, čo vymyslia. To je dobré. Zároveň je vidieť, že fanúšikovia na Slovensku sú ústretoví, baví ich to, zaujímajú sa o Extrifit a to je príjemné. Je to obojstranne výhodné. Pomáha to Extrifitslovakii i nám.

 

 


Kedy bude najbližší Extrifit Training Day v Česku?

 

 

 

Máme skúsenosti, že cez prázdniny to nemá cenu robiť. Rysuje sa Extrifit Training Day v septembri v Prahe, ale keďže zároveň klope na dvere EVLS, skôr to vidím, že ten termín preložíme až po EVLS, ktorý sa uskutoční 2. - 3. októbra.

 

 


Počul som, že sa Extrifit začína etablovať už aj na ruskom trhu. Plánuje sa Extrifit Training Day aj v Rusku?

 

 

To neviem. Do Ruska pôjdu 20. novembra Timea Trajteľová a Tomáš Kašpar, budeme tam mať väčší stánok a oni dvaja tam budú ako zástupcovia Exrifitu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uvažujete sa do budúcna, že by sa vytvoril čisto ruský Extrifit tím?

 

 

 

Áno. To je ich podmienka. Oni si chcú zostaviť svoj vlastný tím, takže ruský distribútor by si mal vyberať zo svojich ľudí a ten by mal fungovať ako Extrifit Team Russia.

 


 

Si bývalý aktívny športovec, na tvojom facebookovom profile bolo napísané, že uvažuješ o tom, že by si sa mohol vrátiť na súťažné pódia. Čo je na tom pravdy?

 

 

 

Väčšinou o tom uvažujem po skončení sezóny. Keď už, tak by som išiel do kategórie masters, pretože predsa len ma nejaké veci obmedzujú a už by som nemohol cvičiť na sto percent, necítil by som sa na to ísť medzi mužmi. Trochu som nad tým uvažoval a uvažujem naďalej, ale úprimne mi nejde ani tak o výsledok ako o to, aby ma to motivovalo sa znovu dostať do formy. Keby som na súťaž išiel, tak by som si nechcel urobiť hanbu, chcel by som vyhrať, srdce toho pretekára tam je, ale ako som už povedal, nejde mi primárne o výsledok, ako skôr o motiváciu. Ako píšem články, čím ďalej tým viac cítim, že sa trochu odvraciam od každodennej reality tých čitateľov, pre ktorých je to určené. Nechcem mať o nejaký čas pupok a písať o tom, ako majú ľudia držať diéty. Možno by som sa rád do toho znovu dostal a vcítil, pričom by mi to zasa trochu pomohlo aj v tom promo.

 

 

 


Kedy naposledy si stál na súťažnom pódiu?

 


Pred piatimi rokmi na Mr. Universe, kde som bol tretí, teraz by som určite pretekal v IFBB.

 

 

 

Teraz máš iný životný štýl, venuješ sa iným veciam. Trúfaš si na súťažný návrat a na všetko čo s tým súvisí?

 

 

 

Ale áno. Pre mňa bola diéty vždy jednoduchšia ako objem. Ja so svojím metabolizmom som nemal problém sa dostať do formy. Ťažšie bolo nabrať svaly, v tom vidím problém, ale diéta a príprava na preteky, to si trúfam povedať, že by bolo v pohode.

 

 

 


Takže kedy môžeme očakávať tvoj súťažný comeback?

 

 


Neviem, len o tom uvažujem. Ak áno, tak na jar 2016.

 




Autor: Andrej Mozoláni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Extrifit

 

 

Značka Extrifit ® bola zaregistrovaná v roku 2007. V roku 2010 sa firma transformovala na EXTRIFIT ®, sro Extrifit Sports Nutrition dnes patrí medzi najdynamickejšie výrobcov športovej a doplnkovej výživy v Českej republike a veľmi úspešne distribuuje svoje produkty do zahraničia. Výhradným dovozcom výrobkov EXTRIFIT ® na Slovensko sa tento rok stala naša spoločnosť GDP s.r.o. so sídlom v Michalovciach . Doplnky výživy zn EXTRIFIT ® našli značnú obľubu najmä u kulturistov a vyznávačov životného štýlu Fitness.

 

 

 

Všetky výrobky, nesúce značku EXTRIFIT ®

 

 

vynikajú špičkovou kvalitou použitých surovín, sú registrované Ministerstvom zdravotníctva SR a vyhovujú prísnym normám Európskej únie. Firma EXTRIFIT ® uviedla na trh niekoľko unikátnych produktov, ako je napr enzymaticky hydrolyzovaný srvátkový proteín Hydro Instant, originálny bulharský terrestris s obsahom 90% saponínov - Bulgarian Tribu 90%, hydrolyzované srvátkové aminokyseliny Amino Hydro s obsahom 85% bielkovín, alebo jedinečné aminokyseliny Beef Amino Hydro 4000, vyrobené z hovädzieho hydrolyzovaného proteínu. Tieto aminokyseliny vynikajú extrémne vysokým obsahom bielkovín a unikátne sú minimálnym obsahom pojív. Špičkou v ponuke EXTRIFIT ® je tiež multivitamínový a multiminerálny produkt V52 Vita Complex Forte, obsahujúci 52 revitalizačných ingrediencií.

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.