Sabina Pleváková-Chcem v Prahe bojovať o profi kartu.

 

 

 

Túto sobotu pribudla do zbierky titulov Sabine Plevákové ďalšia trofej v podobe presvedčivého víťazstva na juniorských  Majstrovstvách Slovenska v kategórii Bikiny fitness. Titul Majsterka Slovenska sa tak zaradil k ďalším oceneniam, akými sú zlaté medaily z Majstrovstiev Európy a sveta. Tento rozhovor však prebehol tesne pred touto udalosťou, takže sa jej čerstvému ​​triumfu nevenuje. Napriek tomu som presvedčený, že predovšetkým Slovenskému čitateľovi ponúkne mnoho zaujímavých informácií a dokáže lepšie spoznať túto sympatickú dievčinu.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifit-sabina-plevakova-5_e35c61d27c0c4ce9d59a3df8188cc90b.jpg

 

 

 

Ahoj Sabina, mohla by si sa krátko predstaviť Slovenským čitateľom?

 


Ahoj. Takže kto ma nepozná , volám sa Sabína Pleváková. Pochádzam zo Slovenska. Dva roky súťažiam v kategórii bikini fitness.

 



Napadá ma, že ty už si narodená v samostatnom slovenskom. Rozumieš češtine  dobre, alebo ti to už robí trochu problémy?

 


Jasné, že rozumiem výborne. Bývam blízko hranice s ČR a okrem toho sú u nás samozrejmosťou české programy v TV, takže s češtinou nemám absolútne žiadny problém.

 



Ty pochádzaš z malého mestečka, ako si sa dostala k cvičeniu?

 


4 roky som študovala na škole v Bratislave a venovala som sa modelingu, fotomodelingu, takže občasné návštevy fitka neboli pre mňa až tak cudzie, ba práve naopak. Okrem toho som internátnu nudu zabíjala ešte behaním. Môj priateľ cvičí už dlhšie a aj po príchode z internátu sme cez víkend skončili rovnako vo fitku. Zo začiatku to bolo naozaj len také, že som chcela vyzerať dobre, ale otvorila sa nová kategória bikini fitnes a ja som si povedala, že to skúsim. Samozrejme som sa do toho vrhla pekne po hlave a  o dva mesiace neskôr som stála na pódiu. No viete si predstaviť, ako to vyzeralo.   Síce som diétu aj tréningy bez problémov zvládla, ale bola som príliš chudá, síce s náznakom svalstva, ale naozaj príliš chudá. Prvé výsledky ma ale neodradili a mnoho ľudí ma podporilo, takže po jarnej sezóne som sa pustila do  objemovky  a na jeseň prišiel prvý úspech v podobe bronzovej medaily z MS juniorov v Budapešti.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifit-sabina-plevakova-2_e35c61d27c0c4ce9d59a3df8188cc90b.jpg

A ten nápad pretekať vzišiel od koho?

 

 


Proste som sa rozhodla a začala som.

 



Ty si  vletela na pódia ako smršť a takmer všetko si  ihneď vyhrala. Čím myslíš, že to je?

 


Veľa krát som nad tým premýšľala, čím to je. Jednak si myslím, že to je mojím odhodlaním, pretože ľudia, ktorí ma poznajú, vedia, že od začiatku do toho dávam, čo môžem a stále sa snažím zlepšovať. Na druhej strane je to aj tým, že mám obrovskú podporu ľudí okolo seba, čo je vec, ktorá mnohých športovcom chýba. Týka sa to mojej rodiny, priateľa - ktorý je pri mne snáď na každom tréningu a pomáha mi s prípravou, škola mi vychádza v ústrety, a taky s úspechmi prichádzajú aj sponzori. Spoločnosť TT Pharma, Nebbia a najnovšie samozrejme už aj EXTRIFIT, čo so sebou ale prináša aj určitú zodpovednosť. Rozhodne ma to ale motivuje ísť ďalej a za to všetko veľmi ďakujem.

 



Slovensko bezpochyby patrí medzi najúspešnejšie krajiny na svete v oblasti kulturistiky a fitness. Predovšetkým v tvojej kategórii Bikiny Slovenky jednoznačne dominujú. Máte tam nejaké špeciálne halušky, alebo čo? Čím si vysvetľuješ tú dominanciu?

 

 


Tak to vôbec netuším. Napríklad vlani sme na ME v kategórii bikiny vzali všetko, čo sa dalo a keď si všimnete dievčatá, každá je iný tip. A dopadlo to skvele.

 



Čo znamená byť v Slovenskej reprezentácii? Máte nejaké výhody? Alebo naopak, musíte dodržiavať nejaké špeciálne pravidlá?

 


U nás je veľkou výhodou byť v reprezentácii SR. Ja konkrétne patrím pod SAKFST - Slovenská asociácia kulturistiky, fitness a silového trojboja a som na to hrdá, pretože viem, aké podmienky máme my u nás a aké sú v iných krajinách. Napríklad u nás si nemusíme sami hradiť ME, alebo MS a to je obrovská pomoc pre každého, kto sa venuje tomuto športu. Náš výkonný výbor sa snaží držať fitness a kulturistiku na vysokej reprezentačnej úrovni a to sa netýka len výsledkov , ale aj celkovej prezentácie fitness u nás doma i vo svete, snažíme sa tomuto športu šíriť dobré meno a tak ho ukazovať aj verejnosti. Viem že v ČR je dosť problém s natáčaním erotického materiálu atď. respektíve sa to u vás ako problém neberie, ale u nás je to výslovne zakázané a hrozí za to vylúčenie z reprezentácie. Som veľmi rada, že sa u nás zachováva tento štandard. Následne potom nie sú problémy pri hľadaní sponzorov, či už pre štátnu reprezentáciu alebo pre samotných športovcov. Okrem toho naša reprezentácia sa o nás stará aj po mediálnej stránke a to hlavne vďaka bývalému úspešnému kulturistovi Andrejovi Mozolánimu, ktorý sa stará o promo kulturistiky, fitness a reprezentantov. Ďalej mávam pravidelne repre zrazy, čo nás tiež dosť motivuje a pomáha to v príprave. Držíme si vysoký štandard a ja som rada, že môžem byť súčasťou SAKFST.

 



Kategórie Bikiny sa spočiatku prijímala celkom rozpačito, ale dnes už je vidieť na postavách pretekárok, že im práca s činkami nie je cudzia. Koľkokrát týždenne cvičíš?

 

 


Áno. Všetko je to pravda. Ja som veľmi rada, že sa táto kategória otvorila. Fitness sa vrátilo trošku späť a v tejto kategórii naozaj vyniká ženskosť a zdravý životný štýl. Moje tréningy sú často veľmi silové, hlavne ak ešte nedietím, tak zvládam viac, než niektorí chlapi u nás v posilke ...: D Momentálne teraz, keď som na diéte mám v týždni 6 silových tréningov a posledný mesiac som pridala ešte ranné kardio.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifit-sabina-plevakova-3_e35c61d27c0c4ce9d59a3df8188cc90b.jpg

Ako teda vyzerá tvoj tréningový plán, vrátane aeróbne aktivity?

 

 


Takže momentálne mám telo rozdelené na tri dni a potom všetko zase zopakujem. 7 deň mám úplne voľno.

 


1. Deň: ramená, triceps, brucho
2. deň: Nohy
3. deň chrbát biceps a potom všetko znova. Čo sa týka aeróbnej aktivity, tak v objeme som zvyknutá zabehnúť na crossfit - čo je skôr silovo, aeróbne, vytrvalostná záležitosť. Teraz v diéte som mesiac pred súťažou pridala kardio ráno na lačno. Momentálne je to hodina šliapania na bicykli :/: D

 

 



Takže čo by si odkázala ženám, čo sa boja dotknúť činiek, pretože majú strach, že im narastú svaly?

 

 


Aby to určite skúsili, a sami uvidia, že to nejde tak ľahko, ako si mysleli. Ale chápem to. Ja som sa toho tiež obávala. Dnes je pravdou, že mojím cieľom už je naberať svalovú hmotu. Lenže k tomu je potrebné stopercentné dodržiavanie stravy, ťažké tréningy atď. Cvičím v kuse cez dva roky a myslím, že nevyzerám ako Arnold :-)

 



Používaš aj nejaké doplnky výživy? Resp. aké?

 

 


Áno používam. Momentálne v diéte by som povedala, že aj dosť. V objeme sa snažím ísť viac do stravy, ale bez doplnkov to nejde. Momentálne používam proteín ISO 90 INSTANT WHEY, L - carnitín na ktorom vyslovene fičí, mne to strašne pomáha, a aj keď niektorý hovoria, že to je len sladká voda, ja si bez neho prípravu neodpustím a samozrejme veľa veľa BCAA INSTANT, všetko od EXTRIFIT.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifit-sabina-plevakova-4_e35c61d27c0c4ce9d59a3df8188cc90b.jpg

Ty si nadviazala spoluprácu so značkou Extrifit. Čo si od toho sľubuješ ?

 

 


Tak hlavne vzájomnú pomoc. Dobre sa reprezentovať navzájom, neviem, či som to už hovorila, ale chcela by som prestúpiť do Profi tábora. Ale chcela som tam ísť, až pokiaľ budem mať silného sponzora v doplnkoch výživy. A ono sa to všetko podarilo a nadviazali sme spoločnú spoluprácu. Uvidíme, ako to dopadne tento rok, ale dúfam, že nesklamem ani fanúšikov, ale ani Extrifit.

 

 



Asi vieš, že Extrifit Team disponuje vynikajúcimi a veľmi mohutnými kulturistami. Ako sa budeš cítiť v takejto spoločnosti?

 

 


Myslím, že dobre. S niektorými som sa už aj stretla, konkrétne s Tomášom Kašparom, či Petrom Vaniš. Sú to veľmi milí a príjemní ľudia. Teším sa, až spoznám zvyšok Teamu EXTRIFIT.

 

 



Vynechajme športový  náhľad na vec. Páčia sa ti z ženského pohľadu veľké svaly na mužoch?
 

 

 

Na mužoch áno.

 

 



A veľké svaly na ženách?

 

 


Obdivujem to, ale moja hranica je vo fitness. Ženská kulturistika sa mi už nepáči.

 

 



Ty si zvíťazila na EVL  s Prague 2013 a len tesne tí uniklo absolútnu prvenstvo. Mňa osobne prišla tá konkurencie na EVL s obrovská. Ako to vnímaš ty? Bola väčšia, než napríklad na Majstrovstvách sveta, menšia, alebo sa to nedá porovnávať?

 

 


Myslím si, že konkurencia bola podobná MS na Ukrajine. O to viac rada som za obe prvé miesta. Nesúťažím  medzi tromi aalebo šiestimi pretekárkami a v ten moment to víťazstvo naozaj stojí za to.

 

 



Ty máš teraz pred sebou Majstrovstvá Slovenska, Európy, Mozolani classic a Olympia Amateur v ťažkej pozícii úradujúci šampiónky všetkých významných súťaží. Očakáva sa od teba pochopiteľne iba prvé miesto. Nie je to trochu zväzujúce pocit?

 

 


Ani nie. Naučila som sa s tým žiť. Vlani to bolo horšie, bola som nováčik s bronzovou medailou a už na ME sa očakával výsledok, nehovoriac o MS. Tento rok, respektíve túto prípravu, som do toho dala všetko, čo som mohla. Ak to nevyjde, tak to bude preto, že je niekto naozaj lepší a ja mu to prajem. Neberiem to ako obhajobu, pretože väčšina dievčat bude nových, takže to beriem ako úplne novú výzvu.

 

 



Na ktorú z týchto súťaží sa tešíš najviac?

 

 


Momentálne na Mozolani Classic a na Olympia Amateur v Prahe, kde je možnosť získať PRO kartu a ja chcem o ňu zabojovať.

 

 



Ak by si zvíťazila na Olympia Amateur a získala právo na prestup medzi profesionálky, využila by si toho?

 

 


Áno, určite. Myslím, že už by bol ten správny čas na prestup a uvoľniť miesto iným talentovaným pretekárkam   .

 



Pri príležitosti Mozolani classic a Olympia Amateur ťa môžu tvoji priaznivci pozdraviť na stánku firmy Extrifit. Zrovna tak Extrifit usporadúva pravidelné a hojne navštevovaná stretnutie so svojimi fanúšikmi. Tešíš sa na túto novú skúsenosť?

 

 


Veľmi sa teším. Mám rada stretnutia, ktoré sa nesú v duchu tohto športu. Veľmi ma to baví. Samozrejme sa rada spoznám so všetkými z teamu, a rada sa stretnem s fanúšikmi. Dodávajú mi energiu.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifit-sabina-plevakova-5_e35c61d27c0c4ce9d59a3df8188cc90b.jpg

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.