SKÚŠAJTE A EXPERIMENTUJTE

Môžem vám všetkým povedať, že som robil úplne tie isté veci. Videl som vtedy Phila Heatha na Mr. Olympia v roku 2012 a povedal som si, že takto chcem raz vyzerať. Keď sa nad tým tak zamyslím, asi som mal predtým veľmi bujnú fantáziu. Avšak som sa snažil dohľadať v rôznych časopisoch, alebo internetových článkoch jeho štýl cvičenia a bol som si na 120% istý, že takto by som tiež raz mohol vyzerať, keď budem cvičiť rovnako, ako on. Avšak po nejakej dobe som zistil, že to nie je len o cvičení a strave, a tak som sa od svojho cieľa vzďaľoval  čím ďalej tým viac. Čo tým chcem povedať ? Ak budete chcieť cvičiť ako títo profíci, môžu vás len inšpirovať rôznymi technikami, metódami, alebo cvikmi , ktoré ste doteraz nepoznali. Ľudia tohto typu, myslím tým napríklad Dextra Jacksona, Phila Heatha, Jaye Cutlera a iné hviezdy, majú svoje tréningové plány navrhnuté presne na mieru. Počet opakovaní, série a váhy sú presne zostavené podľa ich potrieb.

Čo v dnešnej dobe však vieme, a od čoho je dobré sa nejakým spôsobom odpichnúť ? Tréningové metódy, alebo princípy veľká / malá partia . Hneď vám vysvetlím, čo tým myslím. Tréningovými metódami sa myslí napríklad 1 + 1, čo znamená jeden deň tréning + jeden deň voľno pre regeneráciu. A spomínaná veľká a malá partia ? Tým sa myslí tréning, v ktorom je zahrnutý veľký sval (prsné svaly, chrbát) + malé svaly (biceps, triceps, ramená, prípadne trapézy). Takže prídem do posilky, poviem si, že tam dnes strelím prsia + biceps a zajtra si dám deň voľno. Po tom dni voľna tam hodím chrbát + triceps a potom si dám zase voľno. Potom ma možno  napadne cvičiť nohy, tak si ich dám len ľahko, pretože ich  schovám do nohavíc a nemusím ich riešiť.

Presne takto dnes cvičí veľká väčšina ľudí.Ak tí ľudia vedia, že keď necvičia  nohy, tak im porastie  vŕšok vo veľmi % stratách, pretože nohy tvoria 60% celkovej hmotnosti tela, teda jej cvičením dokážete vyplaviť obrovské množstvo testosterónu, ale toto sú veci, ktoré by ste mali dávno vedieť.

A ja sa vás teraz opýtam: ,, fungujú na vás tieto metódy 1 + 1 a cvičenie veľké / malé partie? "Každý človek je iný, to už dávno vieme a na každého jedinca bude pôsobiť niečo iné, to už tiež vieme. Čo sa ale trošičku vymknúť dnešným trendom cvičenia  1 + 1 a ďalších nezmyslov ? Niekto z vysokého postu profi kulturistov povedal, že táto metóda má veľké účinky, prečo to ale robíme všetci ? Prečo si nevyskúšať svoj vlastný postup, pri ktorom by som mohol mať ďaleko väčšiu šancu na hmotné a viditeľné výsledky ? Poviem vám prečo, pretože sa bojíte neúspechu. Musíte ale pochopiť jednu vec. Ak budete chcieť vyzerať dobre, nemáte inú možnosť, ako postupovať spôsobom pokus /  omyl.

Môj kamarát zje  300g rýchlych cukrov formou sladkostí, tak ja to skúsim tiež , pretože vyzerá dobre a nepriberá tuk. No áno, lenže čo keď je ten kamarát ektomorf so spaľovaním Boeingu 737 a genetickou výbavou, ktorá mu dala do vienka urýchlený metabolizmus ? Tak si dáte  ako on tých 300g cukrov a nadobudnete na tuku, a to vo veľkej  miere, pretože 300g rýchlych cukrov je naozaj veľa.

Chcem tým povedať, že na každého funguje niečo iné. Prečo si teda nevyskúšať aspoň na jeden, alebo dva mesiace niečo iné? Prečo neexperimentovať so svojím telom a neskúšať rôzne a iné veci, ktoré by možno  normálneho človeka nenapadli ? On cvičí prsia a biceps tak, ako to robí každý. Prečo by som ja nemohol vyskúšať cvičiť napríklad bench-press a drepy s ťažkou váhou ? Alebo napríklad prsné svaly a chrbtové svaly dohromady v ľahšom pumpovacom prevedení ? Viem, že to znie možno šialene, ale čo keď som vám práve v tejto kombinácii cvikov prezradil absolútnu bombu pre váš rast svaloviny, ale vy to nikdy nezistíte, pretože sa chcete držať trendov ?

Ďalšia vec,  ktorú som  už spomínal. Ony slávne metódy 1 + 1, alebo 3 + 1, alebo čo ja viem, čo vás ešte napadne. Prečo nechodiť podľa pocitu ? Prečo sa nepodriadiť  svojmu telu a nenaučit sa mu načúvať ? Keď tam jeden deň napálite ťažký bench-press v kombinácii s bicepsom, tak je podľa môjho názoru blbosť si povedať: ,, tak tento mesiac idem 2 + 1, tak ja zajtra tie nohy jednoducho musím dať. "Telo vám bez patričnej regenerácie neporastie. preto sa vykašlite na nejaké 2 + 1, alebo ja neviem, čo všetko by ste mohli vymyslieť a počúvajte svoje telo. Keď viem, že jeden deň odcvičím  ťažký tréning, kde budem ťahať ťažké váhy na bench-press, alebo budem cvičiť ťažkú ​​mŕtvolu, alebo ťažké drepy, tak telu dám pokojne dva dni dostatočnej  regenerácie. V týchto dvoch dňoch do seba budem hádzať  kvalitné potraviny a účinok sa určite dostaví.

Čo sa stravovania týka, tam sa vážne nejaké hranice tvorivosti a skúšania nekladú. Niekomu budú fungovať ryžové chlebíčky s medom, niekomu ryžové chlebíčky bez medu. Niekomu budú fungovať iba vaječné bielky, niekomu budú fungovať miešané vajíčka s bielkami  i žĺtkami . Poznám napríklad borca, ktorému v objemovej fáze úplne dokonale fungujú knedle, ktoré konzumuje samotné . Myslím tým bez rôznych omáčok, ktoré sú nám známe, napríklad sviečková, guláš a tak ďalej. Celé tieto metódy a kombinácie cvičenia, stravovanie, metódy a regenerácie je  dôležité odskúšať sám na sebe a myslím si, že je veľká škoda sa riadiť pravidlami len preto, že ich  niekto nastavil.

Nebojte sa experimentovať so svojím telom !

Produkty v článku

Obľúbené EXTRIFIT Hellgel®

EXTRIFIT Hellgel®

1,75 € 2,00 €

Novinka EXTRIFIT® Carnigel®

EXTRIFIT® Carnigel®

18,00 € 24,00 €

Novinka EXTRIFIT® Vita-E

EXTRIFIT® Vita-E

13,00 € 19,20 €

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.