Čo je BCAA?
Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok
O Kataríne Holmanovej už sme tu napísali celkom dosť. Predovšetkým potom o jej skvelých výsledkoch. Z tých najdôležitejších vymenujme aspoň Absolútna majsterka Čiech a majsterka Českej republiky v kategórii bikiny fitness. Ďalej potom víťazstvo na štyroch tohtoročných pohárových súťažiach. Málokto však vie, že Katka je nielen skvelá pretekárka, ale tiež prvotriedne kuchárka. A lepšie ako prvotriedny, je, nazvať ju veľmi kreatívna a inšpiratívna . Osobne poznám len jedno použitie produktov Extrifit. Vysypať do šejkra a vypiť. Prípadne rozmiešať v miske. S o to väčším úžasom pozerám na to, ako sa dajú použiť aj na veľmi lákavé, chutné a predovšetkým zdravé pokrmy. Takto vážení čitatelia kuchtí Majsterka republiky Katka Holmanová, ktorá má pre vás niekoľko skvelých tipov a dúfajme, že sa s nimi budeme stretávať na týchto stránkach pravidelne.
Na piškótu si vyšľaháme zvlášť žĺtky a potom všetky bielky so štipkou soli do čo najviac hustej peny. Potom veľmi opatrne do bielkov vmiešame žĺtkovú penu a začneme preosievať špaldovú múku s kypriacim práškom a kakaom, (môžeme pridať aj sladidlo). Všetko potom rozprestrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C 20 minút. Po upečení piškótu aj s papierom zatočíme do rolády. Krém si pripravíme z proteín Pudding a vody tak, aby bol čo najhustejší , a zašľaháme tvaroh. Po vychladnutí z piškóty opatrne zložíme papier na pečenie, rozprestrieme ho a natierame vychladeným krémom, ktorý ešte posypeme čučoriedkami a zatočíme späť do rolády. Necháme v chladničke stuhnúť.
Oba breaky zalejeme 200 ml vody a vymiešame v hustú zmes. Tou plníme papierové košíčky na muffiny a necháme zapiecť v rúre pri 180 ° C asi na 15 min. Po vychladnutí zložíme z košíčkov papierový obal a plníme ich sáčkom s ozdobnou špičkou krémom, ktorý sme si pripravili z proteín Pudding s vodou a vmiešaným tvarohom. Krémovú čiapočku môžeme zdobiť vysokopercentnou rozpustenou čokoládou.
Pripravíme si sypkú zmes. Zmiešame ovsenú múku (rozomleté ovsené vločky), banánový proteín, prášok do pečiva, kokos, sypké sladidlo a nastrúhanú citrónovú kôru. Vyšľaháme si vajíčko do peny a zmiešame ho s nahrubo rozmixovanými banánmi a jogurtom. Všetko potom zmiešame dohromady a dáme piecť do formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme na 190 ° C asi 45 minút.
Autor článku : Kateřina Holmanová