TOMÁŠ KAŠPAR - TOTO UŽ BOLO AJ NA MŇA PRIVEĽA

Ak budete čítať nasledujúci rozhovor, nerád by som, aby ste z neho získali dojem, že Tomáš je nejaký notorický sťažovateľ na výsledky. Poznám ho príliš dlho na to, aby som mohol potvrdiť, že je všeličo, ale toto určite nie. Naopak, svoje umiestnenie berie s pokorou a rešpektom k súperom. Niekedy ale rozhodnutie arbitrov predsa len nemusí byť vždy po chuti ... Čakajte rozhovor plný zážitkov, emócií a tak trochu aj bulvárnych informácií zo sveta profesionálnych svalov ...

Ahoj Tomášovi, ty si sa práve vrátil zo súťaže New York Pro, kde si obsadil až 11.miesto, ale o tom sa budeme baviť neskôr. Začnime ale tým, že sa tá sezóna nenaštartovala  vôbec zle. Prehnal si celkom slušné mená na Arnoldoch , nie ?

Máš pravdu, bol som s tým vstupom do sezóny celkom spokojný. Ako v Brazílii, ako aj v JAR boli už pomerne zvučné pretekári a skončil som piaty a siedmy, takže to šlo. Aj preto som sa prihlásil na NY Pro, pretože podľa startovek som tam v podstate nikoho nepoznal. Viem, kto už tak nejako končí za mnou, takže som si hovoril, že by tam mohol padnúť nejaký slušný výsledok. Ale v žiadnom prípade som nechcel ponechať nič na náhodu. Takže som to fakt drvil, prišiel som na súťaž hlbší, vyrysovanejší a celkovo som bol s formou celkom spokojný. Vážne som sa cítil dobre, čo nebýva zvykom u mňa. No a skončilo to, ako to skončilo. A to si potom hovoríš, tak sakra, kde je tá chyba ?

Ja som veľký odporca toho, porovnávať umiestnenie a formu podľa fotiek. Na druhej  strane , aj z fotiek možno poznať výrazné disproporcie a nedostatky. A tých bolo u ľudí pred tebou celkom požehnane, bol tam napríklad pretekár s vyložene špatnými nohami, takže aj mňa to rozhodnutie dosť prekvapilo ...

... Presne tak, skončil predo mnou dhlý , taký  atletický typ, určite zajujímavý  niekam do drsného apokalyptického  filmu, ale jednoducho mal dlhé chudé nohy. Potom tam bol chlapec, v tvári pripomínal Dennisa Wolfa, tiež taký biely, ale jednoducho chudučký . Ja rozumiem, že sú chlapci chudý, ale vyštiepaný na kosť a preto urobia  výsledok, ale tento nič z toho nemal a všetko toto bolo predo mnou a ja vážne nemám tušenie prečo.

A čím si to vysvetľuješ ?

Vôbec neviem. Vážne. Strašne rád by som počul od rozhodcov , že by mi povedal, pozri  Tomáš , toto a toto je zle a preto sme tam dali niekoho iného pred teba. Kto ma pozná, vie, že som k sebe dosť sebakritický a hľadám na sebe chyby neustále, ale toto vážne vysvetliť neviem.

Môžem to potvrdiť. Poznám ťa roky  a nie si ten typ, čo by kričal do sveta, ako ho rozhodca poškodili ...

No jasné, toto je kulturistika, dve tri miesta sem alebo tam, to je proste subjektívny pohľad, trochu politiky, sympatií atď .. S tým musí človek počítať a byť s tým zmierený, ale toto bolo dosť aj na mňa teda. (Smiech)

O New Yorku sa občas traduje, že tam bývajú zvláštne rozhodnutia .

No mne to práve hovoril aj Martinez, nech tam ani nejazdím. Som nechápal prečo, ale on je nejaký  divný trochu.

Ako to myslíš ?

Mi dal v Brazílii číslo, či mu zavolám, že môžem bývať u neho, že budeme cvičiť spolu a že mi poradí s prípravou atď .. Tak sme si chvíľu písali a on mi tam píše, nech od tej Brazílie jem len 600 gramov ryže a žiadne mäso. Tak mu píšem, či ako rozumiem dobre ? Či sa neprepísal alebo niečo. A on že nie, že mäso mám jesť len v dňoch, kedy cvičím nohy. Takže som si hovoril, teda ty si mazaný , ty chceš, aby som schudol, však, to určite kamarát  ... No a potom mi práve hovorí, nech nechodím na NY Pro, že to tam je blbé atd ... Lenže som si hneď spomenul na ten nezmysel s ryžou a pomyslel som si, to vieš, že áno , ty vole, radíš mi hovna a ešte nechceš, aby som tam išiel . To určite .. Ale asi som ho mal poslúchnuť. A možno prestanem tiež  jesť to mäso. (Smiech) Ako rozumieš ? 600 gramov ryže denne a to je všetko. Čo to je ako ? A potom sa raď s profíkom ...

Možno  to boli tie Arnoldovské finty na odstránenie súperov. Keď už som pri tých legendách , čo hovoríš na Olivovho  synčeka, čo vyhral ?

No prosím ťa ... Prídem do Čiech a na Ronniem čítam nejaký  srdcervúci  príbeh o tom, ako mladý Oliva dal všetko do prípravy a nemal ani na spiatočnú letenku. Áno  .. Akurát, že mal celý čas na hlave najnovšie Beats za sedmičku, v ruke Samsungu S8 plusko a on ako nemal na letenku, hej ? No tak keby mi to strelil, mohol si kúpiť letenku až do Čiech. Ale je fakt, že bez tých slúchadiel asi nemohol existovať. Jediný moment, kedy som ho videl bez nich, bol ten, kedy bol na pódiu. Tesne pred vstupom ich zložil a nasadil si ich hneď po tom, čo urobil prvý krok do zákulisia. Ale ako kulturista dobrý, samozrejme.

A nemôže to byť súčasť nejakého príbehu o chudobnom chlapcovi, čo prácou a usilovnosťou ku šťastiu došiel, ktorý majú Američania tak radi ?

Presne to isté si myslím. Úplne si mi to vzal z úst . Teraz  Juan Morel avizoval, že nepôjde na Olympiu, hoci je zatiaľ kvalifikovaný podľa bodového zisku. Ale že tam nepôjde, pretože si to ako nezaslúži, keď nevyhral žiadnu súťaž a nemá žiadny triumf a že sa teda necíti stáť po boku šampiónov a takéto  reči. Akurát tak  hovno. Akurát čerí vodu okolo, pretože keby si videl tú šialenú scénu, čo urobil v Brazílii v zákulisí, keď nevyhral, ​​neveril by si mu ani slovo. Tam hádzal stoličkami , kopal do kočíka, reval ako pavián a toto má byť ten šampión nad vecou, ​​čo nepôjde na Olympi ? Neverím tomu.

Takže sa dá povedať, že ti  NY Pro pokazilo náladu a elán ?

Ale to ani nie. Tak nepostúpil som do tej Top 5, hovoril som si aj na základe vyvolávania, že by to mohlo byť zase okolo toho siedmeho miesta a šiel som na hotel. Výsledky ti na mieste nikto nepovie. No a potom som na to večer pozeral na nete a neveril svojim očiam. V prvej chvíli som si myslel, že je to štartovná listina a nie výsledky. Takže to holt musím hodiť za hlavu a ísť zase ďalej. Ono vo finále viac hlavu tí zamotá to šieste-siedme miesto ako na Arnoldovi, kedy tí v hlave šrotuje, čo urobiť lepšie, aby si sa tam medzi nich dostal. Pre toto ale vysvetlenie nemám, tak sa tým nebudem zaoberať a ide sa ďalej. V podstate jediné, čo ma napadá, je to, že si jednoducho našli Top 5 a vykašlali sa na to a proste to tak nejako napísali. Ono to tak dosť často býva. Trebárs v Sao Paole som bol ťahaný a oni všetci do jedného pozerali na druhú stranu na dvoch  pretekárov naľavo. Ale všetci. A to nás držali v póze snáď pol minúty. Ja som myslel, že je po mne. Aj Lukáš Osladil, čo má to pózovanie v malíčku, hovoril, že to ešte nezažil. A tak tam stojíš, mačkáš to ako šialený a nikto z nich ťa nevidí. Hlavou ti preblisne , prečo tam vôbec si . (Smiech)

Takže to sa asi musíš pousmiať, keď čítaš tých  mladých  chlapcov, čo občas nariekajú, že sa na nich  nikto z poroty práve  nepozeral, že ?

Ale tak to ich časom prejde ... Ja to chápem, nemajú tie skúsenosti. Oveľa srandovnejšie  sú tie reči o politike, ako riešiť , kto za koho preteká a komu to prospieva atď .. Ako by to nebolo u nejakého dorastenca úplne jedno ..

Ale inak si to súťaženie užívaš, podľa tvojich postov na tvojom profile, alebo sa mýlim ?

Jasne že áno ! Mňa to strašne baví. Samozrejme to cestovanie je hrozne únavné. Si 14 hodín v lietadle, teraz vyfasuješ ešte nejakého tlsťocha vedľa seba, ja tiež nejaké miesto zaberiem , takže väčšinu času strávim v stoji v uličke pri záchode . Ale to pretekanie je super a baví ma to čím ďalej viac. Ono je to dosť  aj tým, že už máš naviazané nejaké kontakty, vzťahy, už si pokecáš s Winklaarom , Johnie Jackson za tebou príde, ako že Hello bro atď .. Trebárs tie Arnold Classic sú tak perfektne urobené, že to je skutočná radosť tam súťažiť. Prídu pre teba na letisko, odvezú ťa späť, ubytujú ťa, nastriekajú farbou, proste dostaneš perfektný servis, aký si máš ako profi kulturista zaslúžiť. Všetko je na minútu zorganizované a pripadáš si ako filmová hviezda. V tomto má asi veľký vplyv samotný Arnold. Čo je úplne iná liga než to NY Pro, kde som bol rád, že som sa tam vôbec dostal. Taxikár ma okradol tak, že by sa od neho mohli tie pražský učiť na vysokej . Ten ma dobre osolili. Ale ako hovorím, najlepšie je, že už si medzi nimi, že ťa ty chlapci berú, po súťaži zájdete na pitie, pokecáte si a vnímaš, že už si súčasťou toho profi sveta, ku ktorému som ako mladý vzhliadal. Je to príjemné, keď nie si nejaký noname týpek, čo sa tam motá okolo. Ešte to chce tie vyššie priečky no, to tam stále chýba. .... A nie jedenácte . Vlastne ma to doteraz štve, pretože ma fúkli  medzi chlapcov, čo by tu v Európe ani nezískali Profi kartu.

Teraz plánuješ čo ?

Pôjdem ešte do Kalifornie na San Francisco Pro. Zvažujem ešte Kansas a Vancouver, ale to fakt neviem.

A nestálo by za úvahu tam na mesiac zostať ?

Ja som to počítal a ono to vyjde asi narovnako. Nemám tam dobrý  kontakt, ktorý by mi pomohol zohnať lacnejšie ubytovanie a také tie praktické veci. Trebárs Michal Tříska tam veľmi  pomáha chalanom, čo tam prídu, on je taký nadšený, ale býva tuším v Chicagu a ja by som potreboval byť v Kalifornii. Ale to už sú také vedľajšie veci.

Tak uvidíš, ako sa ti bude dariť. Verím, že určite lepšie ako v New Yorku

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.