TOMÁŠ KAŠPAR - PLÁNY NA SEZÓNU 2016

 

 

 

 

 

 

 

Ahoj Tomáš, na Extrifit Training Day ťa mohli fanúšikovia vidieť so 125 kilogramami v slušnej forme. Prezraď nám, aké sú tvoje plány na rok 2016?

 

 

 

Ahoj, pôvodne som mal v pláne súťažiť už v jarnej časti sezóny, ale vzhľadom k tomu, že som trochu pretiahol rekonvalescenčné obdobie po minuloročnej sezóne, čo sa mi zdá, že telu veľmi prospelo a začal som naplno cvičiť v podstate až vo februári, som to pôvodné rozhodnutie prehodnotil. Svoju úlohu hrá samozrejme tiež celkový rozpočet a vzhľadom k tomu, koľko súťaží sa odohráva v USA, tak sa tá výsledná suma vyšplhá veľmi vysoko. Preto sa teraz sústredím až na jeseň, kde by som chcel absolvovať všetky profi súťaže, ktoré sa na jeseň budú konať, alebo aspoň čo najväčší počet .

 

 

 

 

Aké konkrétne máš na mysli?

 

 

 

Nepochybne EVL s Prague, kam sa vždy veľmi teším. Potom je tam Nordic Pro, San Maríno Pro, potom sú tam ešte ďalšie súťaže, ktoré sa konajú po prvýkrát, ako napríklad v Kuvajte, takže tých by som sa  chcel zúčastniť .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovoríš, že ti dlhšia pauza prospela. Prečo?

 

 

 

Cítim sa odpočinutejší, svaly sú plnšie, oveľa lepšie reagujú na tréning. Zažívanie oveľa lepšie vstrebáva väčšie množstvo jedla. Predtým som bol doma vždy len tak týždeň, 14 dní. Potom už som to nemohol vydržať a šiel som do posilňovne si zacvičiť so zlým svedomím, že dlho necvičím a všetko to spadne. Tento rok som mal pauzu po San Maríne Pro 1,5 mesiaca. Potom som bohužiaľ chytil nejakú virózu, takže som mal pauzu  ďalej , to už neplánované 2-3 týždne flákania  no a preto som nepodchytil začiatok na jar. Ale to určite nevadí, pretože si odpočinul celý ten pohybový aparát a celkovo organizmus od kulturistiky a to je v podstate to, čo som chcel docieliť. Takže teraz sa mi skutočne zdá, že to všetko nejako lepšie reaguje a je pripravené pre nejaký ďalší progres.

 

 

 

Ty si sa preslávil skutočne obrovskou  konzumáciou doplnkov. Stále sa toho držíš?

 

 

No musím povedať, že sa vraciam k svojim starým postupom. A keď hovorím o vracaní sa, tak tým mienim dobu, keď som mal 23 rokov, mal som 130 kíl a kontinuálne rástol. Takže teraz sa snažím jesť skutočne čo najväčšie maximum stravy, čo to len ide. Ale to neznamená, že som na doplnky zanevrel, to v žiadnom prípade. Ku každému jedlu pridávam veľmi vysoké dávky aminokyselín, či už to sú Beefy, BCAA. Alebo koplexné Amino Hydro. Nič teraz nepočítam, ale chcem, aby tam bol totálny prebytok všetkých látok, ktoré vyživujú svaly a vedú k rastu. A to sa samozrejme týka aj doby okolo tréningu, kedy kvantum  pevného jedla nie je práve najlepší nápad a preto si pred tréningom doprajem pretréningových zmesí ako HellNox a po ňom si dávam snáď celý sortiment Extrifit. Nechcem riskovať, že v tom boji o maximálnu možnú hmotu bude niečo chýbať.

 

 

Takže by sa dalo povedať, že ti to slúži aj ako psychická vzpruha?

 

 

Dá sa to tak povedať, pretože ťa hreje vedomie, že si telo o nič neoklamal, že má všetko, čo má mať. Teraz mám okolo 125 kíl a rád by som zdvihol váhu na 130 kíl a v tej sa čo najdlhšie zotrvať  a iba ju skvalitňovať. Zatiaľ sa to darí, váha ide kolísavo hore, niekedy sa vyšplhá  už na 127 kíl, potom trochu menej jem, tak to zase spadne na 125-126 kg atd ...

 

 

Ako sa ti páčilo na Slovensku pri nedávnom Extrifit Training Day?

 

 

Tak ja mám Slovensko ako krajinu veľmi rád. Ľudia  tam sú ústretový, kulturistiku majú radi a tento Extrifit Training Day bol úplne skvelý. Obrovský počet ľudí, veľký záujem a to ťa vždy zase nakopne do nejakej ďalšej práce a neplní energiou ..

 

 

Však sa tam zase čoskoro vrátime, konkrétne na Mozolani classic, kde bude mať Extrifit svoj stánok s kompletným teamovým obsadením.

 

 

Ďakujem ti Tomáš za rozhovor .

 

 

 

Aj ja ďakujem a teším sa zase na ďalšie stretnutie s fanúšikmi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.