TOMÁŠ TABAČIAR NOVÝM PROFESIONÁNLOM IFBB

Je to športovec, ktorý medzi amatérmi dosiahol niekoľko pekných úspechov. V roku 2016 sa stal absolútnym majstrom Slovenska v kulturistike, získal bronzovú medailu na Majstrovstvách Európy v Santa Susanne (do 90 kg), vyhral Diamond Cup v Žiline (do 95 kg), skončil na 2. mieste na Arnold Classic Europe (do 95 kg ) aj na EVLS Prague (do 90 kg), vyhral Diamond Cup v Aténach (do 95 kg), v roku 2015 vyhral Olympia Amateur (do 90 kg). Predtým súťažil v klasickej kulturistike, v ktorej sa v roku 2010 stal absolútnym majstrom Európy a na ME 2012 získal bronzovú medailu. Pre portál mozolani.com povedal, čo to pre neho znamená prestúpiť medzi profesionálou , ako sa chce pripravovať, na akej prvej  PRO súťaži v kategórii kulturistika do 212 libier plánuje štartovať a aké bude mať ciele.

Lepší vianočný darček si si ani nemohol priať, už si to oslávil ?

Máme dosť frmol, ešte nebolo poriadne kedy, ale včera sme si s rodinkou a mojou ženou otvorili šampanské a aspoň takto symbolicky sme si na to štrngli. Skutočne, dostal som krásny darček pod stromček, pretože vzhľadom na moje výsledky asociácia (SAKFST) akceptovala a schválila moju žiadosť o PRO kartu, za čo jej ďakujem. Je to splnený sen, moja PRO kariéra sa tak môže začať. Začnem úplne od začiatku a to ma bude motivovať k tomu, aby som sa posúval stále dopredu, byť lepší a lepší.

Kedy začneš prípravu na svoju prvú profesionálnu sezónu ?

Prípravu začnem po sviatkoch. Pre mňa diéta skončila v sobotu večer 17. 12., teda až do mojej exhibície na večere hviezd, čo boli tri týždne po Diamond Cupe Atény. Bolo nutné držať nejaký režim, pretože keby som sa začal normálne stravovať, telo by malo tendenciu nesmierne pribrať, potiahol by ma to vodou a potom by to na exhibícii nevyzeralo dobre. Ale formu som udržal a myslím si, že som nesklamal. Teraz si chcem fakt užiť koniec roka 2016 a svojmu telu doprajem všetko, čo bude potrebovať a na čo bude mať chuť. Súťažil som štyri sezóny za sebou a ani v roku 2017 nebudem mať veľa odpočinku, preto si chcem v tomto období užiť toho čo najviac a užiť si svoju rodinu. Chceme si urobiť krásne Vianoce, aby atmosféra bola domáca, rodinná a nie, aby sa to stále točilo okolo športu, pretože rok 2017 bude zase v znamení súťažnej prípravy a všetkého, čo sa toho týka.

Ty si sa dokázal presadiť na amatérskej scéne, ale v PRO lige bude silnejšia konkurencie. Čo musíš zlepšiť ?

PRO liga je úplne o niečom inom , je to vlastne výber tých najlepších pretekárov z amatérov, borci sú tam veľmi kvalitný a výhodu majú tí, ktorí tam pôsobia už dlhšie, dajme-tomu päť až desať rokov. Ten čas nemáš ako dobehnúť. Na čom chcem zapracovať ? Pribrať svalovú hmotu a zároveň byť čo najlepšie pripravený, čiže byť väčší , ale aj maximálne tvrdý a vyrysovaný.

Budeš niečo meniť v tréningu ?

Určite budeme s trénerom riešiť tieto veci, pretože ja som vôbec nerobil objemovú prípravu asi tri roky, takže teraz na to bude čas dva až tri mesiace. Urobíme prípravu ad A po Z. Sadneme si s trénerom, keď sa do toho pustíme, to by malo byť koncom januára. Je to obrovská výzva.

Máš už predstavu, na akej  súťaži absolvuješ svoj PRO debut ?

Medzi profíkmi  začnem súťažiť v roku 2017, konzultoval som to s mojím trénerom Jožkom Pírym, akurát si ešte musíme počkať na kompletný kalendár pretekov. Najradšej by som svoju súťažnú PRO premiéru zažil na európskych akciách, neviem, či Andrej Mozoláni bude robiť nejakú súťaž, alebo či bude EVLS Prague Pro, prípadne či sa budú konať nejaké iné preteky na starom kontinente. Štartovať budem v kategórii do 212 libier, váhu mám skoro hotovú, mám tam nejaký limit dva kilogramy, čo je tiež ešte slušné. Všetko budem konzultovať s mojím trénerom, uvidíme, ako budem vyzerať, ako to pôjde, podľa toho sa rozhodneme, kedy a kde bude moja prvá súťaž medzi profesionálmi, ale nebudem sa vyhýbať žiadnemu pretekárovi. Mojím cieľom je mať čo najlepšiu formu, súperi ma nezaujímajú, budem sa sústrediť len sám na seba. Netreba to siliť , určite nechcem prísť na súťaž a byť len jeden do počtu. Naopak chcem prísť na preteky kvalitne pripravený tak, aby ma nikto neprehliadol, a aj keď by som ako nováčik nedopadol dobre, aby videli, že na to mám a patrím medzi nich.

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.