VARÍ SABINA PLEVÁKOVÁ

 

 

 

Sabina Pleváková je bezpochyby objektom záujmu nejedného mužského oka, to je jasné. Lenže teraz ten záujem z mužskej strany ešte poriadne upgradujeme. Sabina je totiž aj vášnivá kuchárka. Požiadali sme ju preto o pár jej obľúbených tipov na zdravé a pritom hodnotné fitness jedlo. Dúfam, že v rámci autenticity vám nebude vadiť relácia v pôvodnom znení, avšak bez titulkov. :-)

 

 

P.S. Ten posledný tip naozaj stojí za to. Mňam.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-1_7e9cc91ce05b89b699b7134fb2acfb20.jpg

 

 

 

Fitness chlieb:

 

 

Receptík: 750 g špaldovej celozrnnej múky, 2 balíčky sušeného droždia, 2 ČL soli, 3 ČL mletej rasce, 500 ml vlažnej vody, 250 g mäkkého tvarohu, 200 g slnečnicových semienok, vlažné mlieko na potretie postup podľa originálneho receptu: múku zmiešame so sušeným droždím. Postupne pridávame soľ, rascu, vodu, tvaroh a všetko miešame až kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien misy. Cesto prikryjeme a necháme ho vykysnúť na nejakom teplejšom mieste je to rýchlejšie, kým sa jeho objem nezdvojnásobil. Po vykysnutí cesto ešte raz primiesime a pridáme polovicu slnečnicových semienok. Z cesta vytvoríme bochník a položíme ho na plech vyložený papierom na pečenie. Bochník potrieme vlažným mliekom a posypeme zvyšnými slnečnicovými semienkami.Pečieme pri teplote 200 stupňov, 45 - 50 minút.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-2_7e9cc91ce05b89b699b7134fb2acfb20.jpg

 

 

 

 

Losos na grile so šalátom a ryžou basmati:

 

 


Takže potrebujeme steak z lososa, váhu už nechám na vás ;) korenie na ryby, kvalitnú panvicu na ktorej sa nám rybka nepripáli. Lososa hodíme na rozohriatu panvicu, grilujeme z každej strany aby sa mäso pekne zatiahlo, ale nie spálilo ! Keď máme rybu z každej strany sprudka opečenú jemne ju podlejeme vodou, teplá para tak prenikne až do vnútra a mäso vo vnútri nieje surové. To zopakujeme z druhej strany. Dajte si však pozor aby ste vody priliali naozaj len trošku za pár sekúnd sa musí vypariť. Ryba vám nesmie na tej panvici plávať :D inak sa neugriluje, ale uvarí a to už nieje ono :/ potom ešte raz otočíme z každej strany aby nikde nezostala voda, ešte sa nám trošku zapečie. Následne podávame na pripravený šalát, napríklad listy špenátu, cherry rajčiaky, môžte pridať strukoviny ako fazuľku alebo ryžu basmati ako vidno na fotke. Prekvapkajte citrónom. Olej by som už nepridávala, keďže losos sám o sebe obsahuje dostatok zdravých tukov na jednu porciu ;)

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-3_7e9cc91ce05b89b699b7134fb2acfb20.jpg

 

 


 

Mexická fitness sezóna:

 

 

 


Tento recept zbožňujem :) Je vhodný hlavne teraz na leto. Tak ako k zime patria teplé čajíky, tak k letu patria takéto špeciality. Ale keďže potrebujem striktne vedieť čo jem a nechcem aby mi po jedle zostalo ťažko, ale naopak aby som mohla zase kvalitne odtrénovať, robím si takéto recepty tak trochu podľa seba.

Potrebujeme tortilu - najlepšie celozrnnú, tú som kúpila v obchode. Mäso akékoľvek hydinové alebo iné, ja som použila divivu. Mäsko som si nakrájala na kocky opiekla na sucho s cibuľkou aby sa zatiahlo a nevysušilo vo vnútri, následne podlievame, prikryjeme si panvicu alebo hrniec a dusíme do mäkka. Pozor nesmie sa variť. Ak sa ponáhľate voľte radšej hydinu, divina či hovädzina sa dusí dlho kým zmäkne. Keď je mäsko mäkké, trošku ešte podlejem, dokoreníme podľa chuti, napr aj bujónom, ale stačí aj vegeta, soľ, čierne korenie. Pridáme mrazenú zeleninu (kukurica, hrach, mrkva) a necháme ešte chvíľku kým zelenina nezmäkne. Mäsko so zeleninou si uložíme na tortilu. Aby to nebolo také súché tak som si pridala kečup so stéviou, ale výborný by bol určite aj cesnakový dresing domácej výroby. Recept na cesnakový dresing : 1 nízkotučný biely jogurt, jedna kávová lyžička oliv oleja, korenie, soľ, pažítka alebo iné čerstvé či sušené bylinky a najhlavnejšia surovina kopa pretlačeného cesnaku a skoro som zabudla, citrónová šťava. Všetko zmiešame a môžeme pridať namiesto kečupu. Už si tortilku len zbalte a môžete podávať.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-4_7e9cc91ce05b89b699b7134fb2acfb20.jpg

 

 

 

 

Nedeľný pudinček, tak trošku zdravo

 

 


ingrediencie :
-dve odmerky banánového proteinu ISO Whey Extrifit
-500 ml mlieka 1,5%
-čokoládový puding so zníženým obsahom sacharidov
Hotový puding vylejeme do misky, ja som si na jej spodok vyložila bezlepkovými piškótkami a kúskami banánu. No heej, taká nedeľná potréningová mlska a aby som nezabudla, na vrh krásne dozdobiť kokosom, orieškami, niečim zeleným čo doma nájdete a ten kúsok čokolády, no to už si dobre rozmyslite, či si zaslúžite alebo necháte niekomu z rodiny.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-5_81cbddf349dd54903f5d5e644ebb5993.jpg

 

 

 

 

Proteinové pusinky v bielej čokoláde

 

 


Takže tento recept je úplne nový. Sem tam mám aj ja chuť na sladké a prečo si nespraviť niečo, pričom tak nezhrešíme? Nieje to nič zložité, práve naopak. Potrebujeme 2odmerky banánového proteinu EXTRIFIT WHEY 80(chutí je na výber mnoho, je to už len na vás ;) ) , 1odmerku rozmixovaných ovsených vločiek (rozmixujeme na múku ), 2 lyžice arašidového masla, trošku mlieka alebo vody, na vrch bielu čokoládu bez cukru, ja som použila z diawelness.eu
Postup: Protein, arašidové maslo a vločky dáme do jednej misky, postupne prilievame vodu alebo mlieko. Bude to tak max 1/3 pohára, ale prilievame postupne, kým sa nám hmota pekne nespojí a neodlepuje. Ak náhodou prilejete viac a hmota sa vám zdá stále riedka, len dosypte protein. Zo vzniknutej hmoty tvarujeme buď tyčinky alebo guľky. V mikrovlnke roztopíme čokoládu a trošku v nej proteinové guľôčky vyváľame. Ukladáme na alobal. Potom na pár hodín vložíme do chladničky. Samozrejme na obalenie môžete použiť napríklad aj kokos, kakao alebo suroviny podľa vlastnej chuti.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-sabina-6_81cbddf349dd54903f5d5e644ebb5993.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.