VLASTIMIL KUŽEL - PRED KAŽDOU SEZÓNOU MÁM JASNÝ PLÁN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahoj Vlasto, my sme sa zišli pri príležitosti točenia  tvojho spoločného tréningu s Petrom Petrášom  a tak by ma zaujímalo, či ti taký tréning môže ešte niečo dať ? Či načerpáš pri tvojej výkonnosti aj nejaké tipy navyše ?

 

 

No rozhodne áno. Petr má neskutočnú silu, ale podstatné je, že mi ukázal ďalšie cviky, ktoré by mali napomôcť väčšej sile. Toto mi určite pomohlo a som rád za ten tréning. Strašne som sa na ten tréning tešil. Vedel som síce, že bude dvíhať úplne iné váhy ako ja, ale presne za to som rád. Človek sa vždy zlepšuje, keď cvičí s niekým lepším. Ak človek cvičí s niekým slabším, tak ten progres je predovšetkým na ňom a koľkokrát tá motivácia nemusí byť optimálna. Jožko (Grmolec- sparing Petra Petráša a juniorský pretekár v lifte) bol tiež výborný. Na ten jeho vek a na to, že necvičí nijak  dlho, má naozaj špičkový výkony.

 

 

 

Začul som nejaké rady k tomu, že by si mal u toho Bence viac Mostovať ...

 

 

 

To bolo prvé, čo mi hovorili a samozrejme majú pravdu. To už mi hovorilo oveľa viac ľudí, pretože ja nemostujem vôbec. Avšak som si vedomý, že to je chyba. Tento rok už to nejako pilovať nebudem, ale v budúcom roku sa na to chcem zamerať a tú techniku ​​vrátane mostovania  vylepšiť. Mám v pláne ísť za niektorými trénermi na Slovensko, ktorí s tým majú skúsenosti a ktorí by mi  v tom mohli poradiť. Sľubujem si od toho, že by som sa mohol s tou váhou posunúť zase niekam inam. Tento rok už to ale nedám, pretože som v príprave na súťaž, tak nechcem riskovať nejaké zranenie zo skúšania nových vecí.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ty si sa  pred tréningom zmienil o nejakých  zdravotných  ťažkostiach . O čo išlo ?

 

 

 

Pred týždňom som si dal sushi a asi bolo nejaké zlé. Večer už to zo mňa lietalo a o druhej  v noci som skončil na infúziách. Počas dňa som zhodil 7 kíl, úplne som sa odvodnili a nebolo mi úplne najlepšie. Než som si dal to sushi, vážil som 115 kíl, teraz už sa to vracia, ale stále mám len 112 kíl. Na sile je toto hrozne poznať a nie je taká, aká by mala vzhľadom na prebiehajúcu príprave byť.

 

 

 

Na čo sa vlastne pripravuješ ?

 

 

Pripravujem sa na MS v Srbsku, ktoré sú za mesiac a potom tiež  na EVL s Prague, kde bude súťaž v Benči .

 

 

Myslíš si, že táto príhoda ovplyvní celú tvoju prípravu ?

 

 

Nie, to zase nie, na to je ešte dosť času. Ale keby  sa mi to stalo 14 dní, alebo týždeň pred súťažou, tak by som to mohol zabaliť. Na sile je toto oveľa viac poznať, než napríklad na forme u kulturistov. Než sa mi to stalo, tak som benčoval 240 kg, čo teraz  nedám. Takže som urobil akoby krok späť, namiesto toho, aby som dal zase 240, alebo o niečo viac.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ty si svetový rekordér v kat.do 110 kg, ale nechal si sa počuť, že plánuješ prechod do vyššej kategórie. Prečo?

 

 

Tento rok by som to rád ešte udržal v 110 kg kategórii, pretože v dvoch federáciách by som chcel zlomiť ešte nejaké rekordy, ale keď to rozumne nestiahnem, pôjdem do 125 kg kategórie. Tým myslím to, že musím sťahovať váhu postupne a pomaly a len tuky, ale nie svaly. Ale akonáhle ucítim, že ide sila dole, vykašlem sa na to a radšej pôjdem o kategóriu vyššie. Ja už teraz som celkom vysekaný , takže sa mi to bude sťahovať zle, preto je jasné, že na budúci rok už je 125 kg kategória tutovo. Ale to je dobre, pretože budem môcť nabrať váhu, nebudem pod nejakým limitom a môžem byť kľudne o dvadsať kíl hore v Benči .

 

 

 

Naberá sa ti ľahko? Si ten typ, pre ktorého nie je 10 kíl navyše žiadny problém ?

 

 

Úplne ľahko nie. Nie som typ, čo sa ľahko zaleje tukom. Teraz je to o to "horšie", pretože mám pocit, že od tej doby, čo užívam  doplnky, sa mi ten metabolizmus výrazne zrýchlil. Ja si veľmi  potrpím na ActiNoxe a ten mi podporuje spaľovanie neskutočne. Ale ja v tejto chvíli zase tak moc jedlo nestrážim , takže akonáhle budem chcieť nabrať, budem sa na to musieť viac sústrediť a jedlo budem upravovať tak, aby bolo viac kalorické. Tiež začnem cvičiť oveľa viac nohy, ktoré teraz necvičím skoro vôbec, pretože by som sa inak nevošiel do kategórie. A hovorí sa, že pri tréningu nôh ten organizmus celkovo zosilnie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

S tým jedlom si ma trochu prekvapil, pretože ty v podstate vyzeráš ako kulturista a nie ako klasický benčiar.  Takže by som očakával nejaké diéty. Ako teda ješ?

 

 

No ... diétu nedržím žiadnu. Jem všetko, dá sa povedať. Diétu som držal len asi 14 dní na začiatku leta, kedy som si chcel urobiť takú plážovú formu k vode. No a od tej doby sa to nejako drží. Ale ako hovorím, veľmi mi  v tomto vpomáhajú tie veci od Extrifitu . Predovšetkým Actinox. Ten ja pijem 3x denne a príde mi, alebo aspoň mám ten pocit, že to neskutočne kope metabolizmus. Ja sa furt potím, stále mi je teplo a stále som akoby nafuknutý . Jasne, proteín, bcaa, amíny, hlavne tie BEEFY to je všetko výborné a ja vlastne užívam druhy doplnkov akoby do diéty. Potom to Pave chcem trochu zmeniť, pridať HERO, viac sacharidov, treba nejaký Gainer, aby som nabral na váhe.

 


Takže nejaké počty bielkovín na kilo váhy nijako neriešiš, je to tak ?

 

 

Nepočítam to, no ... proste jem, na čo mám chuť, jem  dosť vajec a napríklad  nepijem nič iné, než instantné BCAA. Tým myslím, že nepijem nič iné . Ráno si to nasekáme do fliaš a pijem to po celý deň.

 

 

 

 

 

 

 

 

Plánuješ zdolať na Majstrovstvách sveta ten tvoj rekord 250 kíl ?

 

 

Určite áno. Každý rok sa chcem prekonať. Pred každou sezónou si dám plán, ktorý sa snažím dodržať. Samozrejme musím sa snažiť, aby som sa nezranil, ale musím zaklopať, že toto sa mi zatiaľ vyhýba. Takže tento rok som si dal za cieľ urobiť 255 kg, ktorý by som chcel urobiť či už na MS, EVL s, alebo v Amerike, kam sa tiež  chystám.

 

 

Nie som úplne odborník na túto disciplínu, ale na túto veľkú váhu zdvihnuteľnú bez dresu sa mi zdáš relatívne ľahký. Na EVL s, kde sa súťaží na koeficient, by si teda mal mať teda výraznú šancu na víťazstvo, alebo nie?

 

 

Myslím si, že áno . Sú tam prihlásený chlapci, čo dvíhajú veľa, ale čo sa týka Čechov v 110-kg kategórii, tak druhý najlepší dáva okolo 215 kíl. Ale budú tam aj Rusáci, Poliaci, takže dúfam, že si trochu zabojujte. Celkom sa na to teším, budú to dobré preteky. Ono ísť na preteky a vedieť, že so svojím štandardným výkonom vyhráš, tiež nie je nič príjemné. Aspoň pre mňa. Chcem si zabojovať.

 

 

Vzhľadom k diváckej účasti na EVL s by mohla byť aj búrlivá atmosféra. Možno aj to by ti mohlo pomôcť na zdolanie toho rekordu, nie ?

 

 

Určite, to bezpochyby. Čím viac divákov, tým viac sa chceš predviesť. Máš úplne inú chuť zo seba vydolovať to najlepšie, všetko čo ide. ...

 

 

A na stánku Extrifit potom rozdáš pár podpisov, nie?

 

 

Určite. Aj na to sa veľmi teším. Všetci si to tam užijeme.

 

 

Tak Ďakujem  Vlasto za rozhovor.

 

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.