VLASTIMIL KUŽEĽ - ZDVIHNÚŤ 300 Kg BA BENCH MA VEĽMI LÁKA

Ahoj Vlastik, leto je v plnom prúde a keď ťa niekto pozoruje na sociálnych sieťach, ľahko nadobudne pocitu, že si sa dal na turistiku a výlety . Ako to teraz máš s tréningom ?

Je to pravda, veľa cestujem, užívam si leto a teraz viacmenej odpočívam. Od posledných  ME v Grécku dbám skôr na regeneráciu a odpočinok. V tréningu používam výrazne nižšie váhy, skôr sa to snažím prekrvovať, aby došlo k rýchlejšej regenerácii ľahších zranení. Potreboval som si dať do poriadku rameno, ktoré ma trochu po sezóne trápilo. No a tiež som si dal ľahšíiu dietku, strážim si viac jedlo, chcem mať formu na pláž. Čaká ma ešte nejaká dovolenka, tak nech to trochu vyzerá. (Smiech)

To rameno bolo nejako zranené vážnejšie ?

Jednalo sa o rotátor, ktorý bol natiahnutý z preťaženia. Sústredím sa na to, poctivo to zahrievam , naťahujem , ale každoročne to rovnako natiahnem. Proste akonáhle tam ideš bomby v tom závere, tak sa tomuto nevyhneš asi. Takže tie posúťažné pauzy sú pre mňa nutnosť, aby som predišiel niečomu vážnejšiemu.

Ramená sú chúlostivá záležitosť, venuješ sa prevencii zranení nejako špeciálne?

Samozrejme klasika v podobe dôkladného rozohrievania , zabalenia kĺbov do tepla a tak podobne, ale čo sa týka nejakých práškov, alebo liekov, tak používam jedine Flexain a to si jednoducho nemôžem vynachváliť. Väčšinou je tá kĺbová výživa pekne hnusná, ale toto je vyložene dobré pitie, takže to môžem piť pravidelne a bez odporu. Čo je dobre, pretože od tej doby, čo ho relatívne masívne používam, tak sa tá regenerácia kĺbov a šliach výrazne zlepšila. Používam ho práve aj teraz v tom regeneračnom procese, kedy idem  ľahšie váhy a chcem to skôr prekrvovať a nahnať do svalov regeneračné živiny typu aminokyselín, toho REGELU a práve Flexainu. Viac ako 220 kg na Benč teraz určite nejdem.

Tak 220 kg by som asi nenazval ľahšou  pumpovacou  váhou, ale budiž. Chcem sa spýtať na inú vec. Ja som bol vždy presvedčený, že špičky vo svojich športoch, musia  byť extrémne upnutý  na ten svoj cieľ a nesmú sa odlákať inými aktivitami. Ale u teba vidím, že sa pokojne prechádzaš po pamiatkach, užívaš si bežného života ... Ako to teda máš ty ?

No ... mám to dosť  rozdelené. Osobný a športový život. Skôr by sa dalo povedať, že ide o osobné a športové obdobie. Teraz skutočne odpočívam, užívam si života, venujem sa deťom, priateľke. Za dva týždne ale mi už začne príprava a tam pre mňa bude prioritou ten šport a nič iné nevidím.

Čo presne znamená u teba, že nič iné nevidíš ?

Tréning nikdy nevynechám, sústredím sa na regeneráciu, zameriam sa na stravu, venujem zvýšenú pozornosť suplementácii . Nerobím blbosti, u ktorých sa môžem zraniť. Keby mi niekto povedal, aby som  s ním išiel splaviť rieku, tak by som jednoducho odmietol, pretože to jednoducho naruší ako tréningový proces, tak sa môžem zraniť a zničiť si celú sezónu. To už sa mi raz stalo, že som zletel  z lode, zlomil si dve rebrá a celá sezóna bola v háji.

Ty si spomenul stravu. Tebe ide predovšetkým o silu. Ako si teda zostavuješ jedálniček ?

No tak teraz si to strážim, aby som schudol. (Smiech) Ale nie tak, že by som si strážil kalórie, počítal sacharidy alebo tak niečo. To nie. Iba som vynechal blbosti. Tučné, sladké atď .. Čo sa týka toho jedálnička v príprave na súťaže, tam je to vlastne podobné. Stále sa snažím jesť kvalitné jedlo, nie žiaden odpad. Akurát veľa. Veľa bielkovín, veľa sacharidov, nejaké gainery do toho a jednoducho viac energie. Ale nie z nekvalitného a tučnýho jedla.

Plánoval si prechod do vyššej kategórie. Ako to s tým plánom vyzerá teraz ?

To áno, ale trochu som to prehodnotil, pretože ten posledný svetový rekord 262,5 kg mi ukázal, že sa môžem stále ešte zlepšovať aj v tej 110 kg kategórii. Takže by asi bola škoda prechádzať do 125 kg. Navyše, ja by som tak rýchlo nedokázal nabrať na 125 kg, takže by som bol proti chlapom, čo sú na hmotnostnej hrane kategórie v nevýhode. Keď si teraz budem držať tých 114 kíl a pred pretekmi to stiahnem do tej 110 kg kat., Je to pre mňa lepšie a môžem nasekať ešte pár svetových rekordov v tejto kategórii. Avšak je fakt, že keby som pribral na 125 kg, mohlo by padnúť 300 kg na Benč, čo ma samozrejme veľmi láka.

Čo ťa teraz v najbližšom období čaká ?

Prvý na rade je Extrifit Cup, kde síce nebudem súťažiť, ale pravdepodobne si niečo zdvihnem mimo súťaž exhibične. Potom je MS v Trutnove, čo je federácia GPC. Potom mám v pláne EVL 's Prague, potom je MS federácie WUAP, ale tam účasť ešte len zvažujem. Rozhodne chcem ísť do Ruska, čo je prestížna WRPF a nakoniec Argentína MS WPA.

Povedz čitateľom niečo o Extrifit Cupe. Ty si usporiadateľ, čo nás čaká, koľko je prihlásených pretekárov ?

Ide o pohárovú súťaž v benchpresse a Mŕtvom ťahu. Momentálne je prihlásených 180 ľudí, 240 štartov, pretože niektorí prihlásení budú štartovať v oboch disciplínach. Súťaží sa bez dresov teda RAW a je to rozdelené medzi amatérmi a už registrovanými  pretekármi . Takže začiatočníci si môžu vyskúšať dvíhať podľa pravidiel a porovnať sa s ostatnými. Čo sa týka momentálne prihláseného počtu ľudí, tak ide o suverénne nejobsazenějšiu  pohárovku u nás. Pravdepodobne sa bude musieť ísť na dvoch pódiách, aby sa to za deň stihlo. Momentálne sa samozrejme rieši ešte exhibícia niekoho z Extrifit Teamu, účasť Petra Petráša, stánok s hosteskami Extrifit, máme pripravené pekné ceny a myslím, že je na čo sa tešiť.

Potom nasleduje už spomínaná súťaž EVL 's benchpress, kde bude mať Extrifit tradične stánok. Tešíš sa na súťaž a fanúšikov ?

Určite . Teším sa hlavne na to, že  pretekáte s tými najlepšími benčiarmi  na svete ako je napríklad  Meszároš z Maďarska, s ktorým už som mal tú česť súťažiť. Bolo to vlani v Chorvátsku, kde som skončil druhý za ním. No a na fanúšikov tiež  samozrejme. Akonáhle to bude možné, budem im na stánku k dispozícii pre ich otázky a podpisy. Vlani som bol v Extrifit Teame nováčikom a bol som sám prekvapený tým šrumcem, ale za ten rok čo som v Extrifit Teame, sa mi tá popularita zdvihla nehorázne, tak som fakt zvedavý a veľmi sa teším. Snáď im tú podporu oplatím nejakým pekným výkonom.

Ďakujem  ti Vlasto za rozhovor.

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.