Vojtěch Koritenský

 

Extrifit Slovakia

Patrí medzi to najlepšie, čo súčasná česká kulturistika ponúka. A vlastne nielen tá. Vojtěch Koritenský má na svojom konte toľko úspechov, že to snáď ani na prstoch nejde spočítať. Len námatkovo bol majstrom sveta NABBA, vyhral prestížne Arnold Classic Europe, je niekoľkonásobným majstrom Českej republiky. A tiež podniká, v Hradci Králové otvára vlastné fitnes centrum.

 

Kedy a ako ste sa vôbec dostal ku kulturistike? Pri pohľade na vaše telo to asi nebolo pred pár rokmi, ale je tam vidieť veľa tvrdej driny ...

 

Už od mala som bol fascinovaný veľkými svalmi, pravidelne som však začal posilňovať v 16 rokoch, teda v roku 1998, ale súťaženie sa tomu venujem od roku 2008.

 

Je ešte niečo, čo vás vo vašom športe dokáže prekvapiť?

 

Každý deň ma niečo prekvapí a nielen v tomto športe.

 

Čím vás vlastne kulturistika láka, o čom tento šport je?

 

Kulturistika ma láka preto, že aby človek vyzeral ako kulturista, musí mať trpezlivosť, odhodlanie a vôľu vydržať systematický režim po dobu niekoľkých rokov a to nie je pre každého. Ale keď to človek vydrží, dáva mu to možnosť vybočiť z radu bežných ľudí a naučí Vás dotiahnuť svoje sny a ciele dokonca.

 

Aký je váš športový sen, kam by ste to chcel dotiahnuť?

 

Môj sen, a myslím, že je to snom každého kulturistu, je zúčastniť sa najprestížnejšej súťaže sveta Mr Olympia, ktorá sa koná každý rok v Las Vegas.

 

Ako je ťažké získať u nás na kulturistiku finančné prostriedky a dá sa tým vôbec uživiť, bez toho, aby človek musel robiť "normálne" pracovať ?

 

V Českej republike sa nedá čisto kulturistikou uživiť, na svete je len pár takých. To znamená, že musím mať iný zdroj financií. Prevažne to je činnosť spojená s kulturistikou alebo všeobecnú životosprávou. To znamená, že športovci pracujú ako tréneri, výživový poradcovia atď Nie je totiž ľahké skĺbiť akúkoľvek inú prácu s kulturistikou, aby sa na vašej forme nepodpísal stress a iné vplyvy plynúce zo zamestnania.

 

Pozeral som, že otvárate svoje vlastné fitko, je to tak? Kde ho nájdeme a čo tam na potenciálnych klientov čaká?

 

Áno je to pravda, považujem to ako ďalší krok v mojom živote a tiež za ďalší splnený sen. Vznikajúci Extrifit Gym nájdete v Hradci Králové (ulica Svitavská), alebo na webe Extrifit-gym.cz prípadne na facebooku. Zákazníci môžu čakať najvybavenejšie a najmodernejšie fitness vo východných Čechách. Je tu tiež multifunkčná časť, v ktorej bude prebiehať mnoho sálových aktivít.

 

Letia na vaše svaly dievčatá, máte s tým skúsenosti?

 

Ak Vám žena tvrdí, že sa jej svaly nepáčia , s najväčšou pravdepodobnosťou Vám klame.

 

Ako sa chlap ako vy oblieka, sledujete módne trendy, máte nejaké svoje obľúbené značky?

 

Obliekam sa podľa toho, v čom sa cítim pohodlne a módne trendy nesledujem, v poslednej dobe som si obľúbil tričká od značky Sanctum, v ktorých sem mi dobre trénuje.

 

Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia
Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.