VOJTO KORITENSKÝ - NIEKEDY SA DOSŤ HANBÍM

 

 

 

 

Keď Vojto Koritenský spustil svoj pilotný diel dokumentu On the Top, mapujúci jeho cestu k súťaži Olympia Amateur 2014, asi ťažko predpokladal, ako fenomenálny bude mať táto séria úspech. Dnes, keď je na svete už druhá séria, tentoraz s príznačným názvom On the Top PRO, majú nové diely pre fanúšikov kulturistiky nádych skutočnej a netrpezlivo očakávanej udalosti. Aj preto sa bude tento rozhovor točiť okolo nakrúcania tohto projektu, ale samozrejme nielen o ňom.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-vojto-sa-hanbi-1_48c16d02137acba7359a213b38188081.jpg

 

 

 


Ahoj Vojto, je tu prvý rozhovor roku 2015 a mňa nenapadá originálnejšia otázka, než ako si prežil vianočné sviatky a či si už začal prípravu na novú sezónu?

 

 


Sviatky som prežil v normálnom pohodovom režime asi ako všetci. Žiaden stres. Po Novom roku sme stihli s priateľkou Barborou ešte jednu kratšiu dovolenku, kde sme sa trochu pováľali pri mori, čo bol perfektný oddych a relax pred prípravou na novú, pre mňa premiérovú, profesionálne sezónu.

 

 

 


V poslednom rozhovore si naznačil, že o takomto čase budeš mať prekonzultovaný plán prípravy s Tomášom Burešom. Môžeš nám dať nahliadnuť, čo sa bude diať?

 

 

 

 


Zatiaľ sme si niekoľkokrát telefonovali, ale na osobnú konzultáciu sa ešte len chystám. V túto chvíľu som už začal s miernejšou  diétou , ľahko som znížil cukry, ale nič drastického. Držím si bielkoviny a vyhýbam sa zlým potravinám.

 

 


Ako vyzerá praktická ukážka momentálneho denného jedálnička?

 

 


Ja to staviam na mäse, ryži, proteíne a hromade doplnkov. Jedlá sú monotónne a v podstate jem  celý deň to isté.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-vojto-sa-hanbi-2_47d041c789cf2b6ff4dbcee903bd7548.jpg

Ty vlastne veľa o sebe  prezradíš vo svojom On the Top. Ako to vlastne prebieha ? Jazdí s tebou ten režisér celý deň ?

 

 


Točí to Martin Kocián, ktorý za mnou príde do fitka, kde natočíme nejaký úvod. Samozrejme sa to točí na x-krát, kým  to klapne. Potom dáme tréning, ktorý ale sfúkne hneď na ostro, pretože na to kašlem, aby som to nejako opakoval, alebo pretáčal, takže je to dosť  autentické . A potom máme pripravený nejaký čiastkový  scenár, alebo skôr os  toho konkrétneho dielu, ktorý rozložíme do niekoľkých dní. Ten posledný diel sme  urobili tak, že jeden deň sa točili veci vo fitku, druhý deň sa išlo nakupovať do Makrá, potom sa dotočilo  niečo doma. Martin na tom potom robí zhruba týždeň a vylezie to von.

 

 

 

Ja ťa poznám, a viem, že ty nie si práve  exhibicionistický typ. Aké to je  pre teba , chodiť po Makre  s kamerou pred tvárou?
 

 

 

 

No tak ako, občas mám z toho trochu debilný pocit. (Smiech) Nerobí mi to moc dobre a občas sa celkom hanbím. Ideš, rozprávaš, navyše musíš hovoriť celkom nahlas, aby ti bolo rozumieť a ľudia  na teba pri tom pozerajú  . Teraz ako som kupoval toho lososa, do toho vletela predavačka, či ju ako fotíme, alebo čo tam natáčame? Tak jej hovorím, nie nie, to sme situ  len tak niečo blikli . Niečo tu skúšame. A tak no ... Takže pozerajú na teba, veď  predsa len, nie sme s nimi nijako dohodnutý, točíme to tak, ako to je. Ale väčšinou to je v pohode.

 

 

 


Na druhej  strane, aspoň to tak vnímam ja, tých ľudí, fanúšikovia, kvitujú s vďakou to, že im dáš nahliadnuť do bežného civilného života chlapca, ktorý to dotiahol k profesionálom. Nie je to žiadna Amerika, kde si pinkáš s loptou na pláži, ale je to nám všetkým dôverne známe prostredie. Mne osobne to príde veľmi motivačné.

 

 

 

 

 


Áno , ja im chcem ukázať, ako to robím. Že som rovnaký ako oni, že jem rovnako ako oni, akurát to mám trochu vycibrené . Snažím sa v tom logu poradiť a ukázať, že nič nie je nemožné a je to len o vytrvalosti a disciplíne.
 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-vojto-sa-hanbi-3_47d041c789cf2b6ff4dbcee903bd7548.jpg

 

 

 

 

Videl som v jednom diele, že ťa niekto zastavil kvôli spoločnej fotografii. Má to súvislosť s tými videoprojektami ? Stáva sa ti to často?

 

 


Tak ja som z Hradca Králové, kde už som asi celkom známi . Je to tiež tým, že mám teraz ten Extrifit Gym, máme veľa bilboardov s mojou fotkou, reklamy v rádiu a iné akcie, kde ma je  vidieť. Takže v miestnom nákupnom stredisku Future sa to stáva už pomerne často, že chcú dievčatá a chlapci spoločnú fotku. Musím povedať, že ma to vždy poteší, takže im rád vyhoviem. Niekedy je pri  tom  dosť srandy.

 

 


Ty si v minulom diele trochu naznačil, že sa chystá také prekvapenie. Môžeš fanúšikov nejako navnadiť?

 

 

 


To by potom nebolo prekvapenie. (Smiech) Ale môžem, samozrejme. Bude to vec, na ktorú sa ja osobne veľmi  teším, pretože sa pôjdeme pozrieť priamo do výroby Extrifit . Chcem ukázať ľuďom, ako to všetko prebieha, čo je k tomu všetko potrebné, ako to vyzerá a kde sa to všetko rodí. Že to skrátka nie je žiadna šopa. Ako som povedal, veľmi sa na to teším, pretože už som tam dlhšiu dobu nebol a čo viem, tak sa to všetko hrozne vylepšilo a samího  ma to veľa zaujíma.

 

 

 

 

My robíme tento rozhovor u teba v Extrifit Gyme, kde momentálne prebieha Deň otvorených dverí s charitatívnym nádychom. O čo ide?

 

 

 


Je to klasicky pre všetkých, ktorí sa chcú pozrieť s tým, že vstupné je dobrovoľné a výťažok pôjde pre deti do nemocnice. Či tam teda niekto niečo hodí. Už sem prišiel jeden, že si práve zabudol peňaženku doma. (Smiech) Ale zazrel som, že tam spadli aj papierové bankovky, takže ľudia určite prispievajú. Sú tu ukážkové hodiny všelijakých hromadných cvičení, čo tu prevádzkujeme, a verejnosť si to môže vyskúšať.

 



 

 

 

Od koho prišiel ten popud, že vyberiete nejaké peniaze na decká?

 

 

 


No, tak nejako to prišlo spontánne. Jedná sa o hradeckú nemocnicu , o hradecké  deti a ja si myslím, že tá naša generácia by mala občas trochu prispieť. Ja viem, že to nie je nejako extra veľká pomoc, ale sú to proste deti. Mám dve doma, mám k tomu blízko, takže logicky pomôžem tomu, k čomu máš vzťah. Raz to možno  dám na gerontológii. Až príde čas. Ale tie deti sú stále ešte férové v dnešnej dobe.

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-vojto-sa-hanbi-4_47d041c789cf2b6ff4dbcee903bd7548.jpg

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.