Ako rýchlo schudnúť z brucha?

Patrí brucho k vašim problematickým partiám? Čo jesť a akým tréningom najlepšie rozhýbať uložený tuk na bruchu? V tomto blogu vám prinášame zopár účinných tipov pre rýchle chudnutie z brucha!

Zdravé chudnutie spočíva vo vyváženej strave, dostatku pohybu a regenerácii pre telo. Uložený tuk ide dole, len keď dosiahnete stav kalorického deficitu. Priemerne možno zhodiť 0,5 kg tuku za deň. Tak si rýchlo prepočítate, ako schudnúť z brucha za týždeň, poprípade za kratší časový interval.

Pravidlá zdravého chudnutie z brucha

Najväčšiu rolu na zdravom chudnutí zohráva systematickosť v stravovaní. Tuk pôjde dole z brucha, len ak nepociťuje hlad a zároveň brucho nárazovo nepreplníte. Preto sa odporúča jesť 5 menších porcií za deň, a tým predlžovať pocit hladu. Od stola vôbec nemusíte vstavať s plným bruchom, ak mu doprajete 20 min na dosiahnutie pocitu sýtosti po jedle.

Takisto bývame častejšie smädní ako hladní, len my si to nesprávne interpretujeme. Pred jedlom je dobré vypiť pohár vlažnej vody a do svojho jedálnička zaradiť potraviny na lepšie prekrvenie tela a spaľovania nadbytočného tuku.

Pozrite si našu ponuku v kategórii Chcem sa zbaviť tuku

Vo vašom jedálničku má byť predovšetkým dostatok rozpustnej vlákniny. Po nej sa cítite oveľa sýtejší, máte pocit plného žalúdka a jej ďalším benefitom je znížený počet kalórií, ktorý sa do tela vstrebáva z jedla.

Vo vašom jedálnom pláne, ako rýchlo schudnúť z brucha (1), by mala práve rozpustná vláknina tvoriť do 9 g za deň. Konkrétne na raňajky a desiatu v rozmedzí od 1,5 - 1,9 g, na obed od 2,5 do 2,7 g, na olovrant do 1 g a na večeru od 1,5 do 1,8 g rozpustnej vlákniny. Jej zdrojom sú napr. ovesené vločky, strukoviny a sladké zemiaky.

Ďalšími potravinami na spálenie dvakrát viac uloženého tuku než v porovnaní so spracovanými a upravenými pokrmami sú ľanové a chia semienka, celozrnné potraviny, chilli papričky, zelený čaj, chudé mäso, nízkotučné mliečne produkty a kofeín.

Tréning pre chudnutie z brucha

Ideálny cvik na začiatok si môžete pozrieť v tomto videu:

No nezabúdame že postupne treba série cvikov rozširovať a zaradiť aj kardio a silový tréning. Podľa mnohých trénerov na to, ako najrýchlejšie schudnúť z brucha, nepotrebujete na začiatok žiadne závažie ani fitness prístroje. Cvičiť môžete bez stresu vo svojom domácom prostredí.

Skvelými cvikmi je plank (doska) na precvičenie spodného a šikmého brušného svalstva a pre zdravé držanie chrbtice. Plank má množstvo alternatív, no pri tom základom sa nikdy neprehýbajte ani zbytočne nehrbte.

Cvik potom stráca na svojom účinku. Môžete zostať „verní aj klasickým brušákom“, ale lepšie bude z pozície plank dostať sa k cviku horolezec. O zem sa opierate dlaňami a striedavo priťahujete nohy k hrudi. Bez hrbenia a dvíhania hlavy! Takto!

Pozor na rýchle a nerozvážne chudnutie!

Aj vy ste už našli množstvo informácií, ako schudnúť z brucha za tri dni? Určite si uvedomujete aj to, že pri každom chudnutí nejde dole len nadbytočný tuk, ale aj svaly, čím sa zhoršuje ich fungovanie a organizmus stráca nevyhnutné minerály.

Rýchla a nadmerná strata tuku z oblasti brucha vie potrápiť aj narušením elasticity kožných vlákien, čo má za následok ovisnutú kožu, strie, drobné žilky alebo až červené miesta na koži. Tento problém sa netýka len žien, ktoré chudnú po pôrode, ale aj mladých a zrelých mužov. Teda všetkých, ktorí tak ako rýchlo pribrali, sa snažili schudnúť.

Zdroj:

1. https://www.eatingwell.com/article/2058857/30-day-flat-belly-diet-plan/

Produkty v článku

Novinka EXTRIFIT HMB Power

EXTRIFIT HMB Power

17,20 € 22,80 €

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.