Ako som prišiel o titul, zub a skoro aj finále

Majstrovstvá Európy sa v prímorskom letovisku Santa Susanna konajú s občasnými výnimkami snáď už od roku 2002. Aspoň tak som to v hale zahliadol na rozvasených dobových plagátoch z jednotlivých ročníkov. Vždy som tam chcel pretekať a vždy mi do toho niečo vošlo.

Strašne sa mi páčili tie fotky z pláže a z bazénov a taká tá letná uvoľnená atmosféra súťaže. A pretože vďaka celoplanetárnej covidpauze tento rok nebolo nič, čo by mi skrížilo cestu, aj ja som chcel konečne ochutnať túto španielsku súťaž prešpikovanú slniečkom a letnou atmosférou.

Lenže, len čo dorazí Vacek, v Španielsku je 14 stupňov, prší, slniečko vystrčí lúče len striedmo a miešok sa mi schová do podpazušia pri každom pomyslení, že by som snáď okúsil morské vlny. Tento rok sa vás snažia napáliť na podobné fotky trio Krejčí, Trykar, Kubec, ale nenechajte sa zmiasť, oni sa venujú popri kulturistike tiež otužovaniu. Ale to teraz veľmi predbieham ...

Pravý adrenalín z cesty na ME začína už v Prahe. Konkrétne vjazdom na parkovisko P SMART, ktorého názov úplne presne definuje položku, ktorá chýba na zozname schopností architekta tohto parkovacieho domu. V živote som nevošiel do ničoho tak úzkeho, a to do toho rátam aj sexuálne zážitky z puberty.

Alebo som asi blbo pochopil, že to je určené pre automobily rozmeru Smarta, neviem. Každopádne som si hneď ráno tak brutálne odrel ráfiky, že som zo seba vyrval kompletné portfólio sprostých slov jasne počuteľné až do terminálu 2 a v tomto nevľúdnom rozpoložení vkročil do príletovej haly, kde sa stretol s ostatnými reprezentantmi ČR.

Moc ľudí na mňa v tú chvíľu nehovorilo ... Zaplaťpínboh, hovorila Lída Čížová. Toho času organizátorka, telefonistka, zariadeľovateľka, manažérka, rozhodca, prezidentka zväzu a majiteľka ďalších super schopností, takže som čoskoro opäť dosiahol zenového pokoja a nechal sa pod jej vedením posúvať spolu s ostatnými po osi terminál, lietadlo, letisko Barcelona, ​​transferový autobus, hotel, ubytovanie, a to všetko hladko, za minimálneho čakania a predovšetkým spoľahlivo, perfektne a bez nervových zášklbov účastníkov výpravy.

Za to jej, Zdenke Razýmovej a Jane Bendovej, ktoré boli pevnou súčasťou tohto perfektne zohraného organizačného teamu patrí nesmierny dík, lebo bez nich by som bol ešte niekde v tretine cesty a cucal si bezradne palec. Možno to znie ako samozrejmosť, ale nie je. Vydietovaný pretekár tieto organizačné veci, ktoré za nás vybavili tieto tri ženy nezvláda úplne najlepšie a či je niečo spoľahlivým kazičom formy, potom sú to práve zbytočné stresy, ktorých sme boli ušetrení ... Takže ešte raz vďaka a posunieme sa ďalej.

Napríklad do prvej spoločnej kontroly formy, kde som sa tiež stretol prvýkrát s mojou budúcou partnerkou pre súťaž párov. Tu trochu odbočím. Nikdy som v pároch nesúťažil, a preto som bol celkom zaskočený ponukou zo strany Lídy Čížovej, či by som to nechcel skúsiť. Nechcel. Nie že by som proti tej kategórii niečo mal, ale so svojím vzťahom k zostavám som to nechcel kaziť Gabriele Hejnovej, s ktorou som mal súťažiť v páre.

A túto obavu som tlmočil ľuďom, s doslovným, "aha, dievča sa teší na preteky a ja jej to akurát zkurvím a pripravím jej trauma na celý život. Bude ma do smrti nenávidieť, a ešte nakoniec skončí s cvičením "Lenže, hoci moja obava bola odovzdaná, som bol ubezpečený, že to vraj neva. OK, dievča, ako chceš, vybrala si si toho najväčšieho lemráka na pózing, ale ja som ťa varoval. Dostaneš, čo si chcela ...

... Strih, je streda večer

Kontrola formy účastníkov a prvú možnosť niečo nacvičiť do tých párov. Moja forma neslaná nemastná a po pár pózach sa mi urobilo tak blbo, že som stihol iba zahliadnuť kombináciu zdesenia a sklamania v očiach Gábiny. "Sorry, nejaká hypka, alebo čo, zajtra sa na to vrhnem kočka", zamrmlal som tesne pred tým, než som sa odobral na izbu zhltnúť trochu ryže a okamžite som padol do postele a zaspal ako podťatý ...

Štvrtok ráno.

Vyhodnotil som si to tak, že cesta mi dala zabrať, tzv. Cukrovanie bolo nedostatočné, tak som do žalúdka začal biť pomaly kde čo, nálada sa zdvíhala, svalový tonus tiež, pokožka vysychala a vonkajšia teplota vystúpila dokonca aj na príjemných 17 stupňov. S Gabinou sme podnikli prvé nácvik zostavy, ktoré skončili samozrejme fiaskom, ale po pár spoločných stretnutí počas štvrtka už to do seba ako-tak zapadalo, aby sme to na večernom nácviku pred zrakmi všetkých ostatných reprezentantov opäť kardinálne posrali ... No nič, zajtra je tiež deň, len čo odsúťažím, budeme pokračovať. Teraz idem zožrať Marlenku, čo som si priviezol v kufri.

Piatok ráno.

Marlenka zabrala. A potom ešte kus medovníka a čokoládové musli tiež. Zákusky na raňajky boli tiež super. Rovnako tak ako vajcia, donuty, kura a ďalších milión potravín, ktoré som do seba ráno narval, aby som nezomrel od hladu než pôjdem na pódium. A tiež trochu preto, aby som mal nejaké tie svaly.

Robím to tak posledné roky - mega raňajky a celý deň už nič. Dramatické jedenie piškót v rozcvičovni už ma neberie. Čo ma ale rozhodne berie, je sypanie si pomarančového citrullinu do huby pred rozcvičkou. Problém na ME je v tom, že nemáte šajnu, kedy presne pôjdete, takže som mal so sebou asi polku balenia Citrulline a každú chvíľu pocit, že by som mal ísť na rad.

Nakoniec to skončilo tak, že krabička bola prázdna, nástup v nedohľadne a namiesto krvi mi prúdil telom pomarančový Vitacit. Otázku, či zomriete po príjme 5 gramov Citrulline som teda vyriešil za vás, pretože ako sa zdá, prežijete v pokoji aj dvadsaťnásobok.

Zato sa vám bude dobre rozcvičovať, ako som nakoniec skutočne zistil. Nástup na pódium, bohužiaľ, málo účastníkov. Na posledných MS, kde som bol druhý, som mal 16 ľudí, tu bola polovica. Škoda, pretože sa odohralo len jedno vyvolanie a ja som nešiel do priameho porovnania s Arne Lundell zo Švédska, ktorý sa ukázal ako najbližší súper. Verím, že kvalita svalovej hmoty by hrala v môj prospech ako v semifinále, tak vo finále, ktoré bolo vďaka menšiemu počtu pretekárov rovno vyhlásené.

Čiže prvé kolo, porovnanie svalového rozvoja, druhé kolo zostava a vyhlásenie výsledkov ... Chvíľa napätia ... Vyhlasovanie jednotlivých miest ide tak nejako podľa očakávania ... "Silver medal goes to Czech republic" zaznie z reprákov a mojou hlavou prebehne "nasaď nejaký úškľabok, akože bezva, zatlieskaj rukami, tvár sa, že to súperovi praješ. Proste nejaké divadlo, aby si nevyzeral ako debil ... "Napriek tomu mnou prešla obrovská vlna sklamania. Neúspech. Zlyhanie. Som tu zbytočne. Končím nadobro. Seriem na to .... Presne to sa odohrávalo za tým núteným úsmevom ... Striebro je fajn, ja som chcel zlatú.

Sobota ráno.

Vyspal som sa z toho. Na fcb a Insta pribudlo tisíce lajkov a komentárov vyjadrujúcich, že to je úspech. Vďaka za ne. Neviem prijímať pochvaly, neviem na to reagovať, ale vnútorne mi to veľmi pomohlo. Teda do tej doby, než som zistil, že som po prvom kole, kde rozhodujú svaly viedol o 2 body, aby som po druhom kole, kde rozhoduje zostava o 3 body prehral.

Akože som prehral kvôli zostave? Tvl ... Sklamanie vystriedala nasratosť. Som idiot, prehral som si to sám. Neznášam zostavy. Kurva, to mali zrušiť, nechať to profíkom a mladým chalanom. Dosť na tom, že starý dedkovia tam behajú ako vyschnutý stripter v mikrotextile a ešte tam mám robiť nejaké tanečné kreácie ...

Moja chyba, mal som si vybrať nejaký mužský šport. Alebo to lepšie nacvičiť. Každopádne, už je to jedno, ale to zistenie mi vlastne počas dňa dodalo sebavedomie a schopnosť prijať tú prehru s humorom. Lenže ma čakali ešte tie páry ...

Medzitým Gabča získala čoby juniorka !! 4. miesto (tiež o bod) v kategórii bodyfitness žien, čo je vzhľadom ku konkurencii fantastický úspech! Myslím, že o nej ešte budeme počuť. Každopádne, vo večerných hodinách prišli na rad pary. Nastupujeme na pódium, pózujeme, zlezieme z pódia s celkom dobrým pocitom, aby sme vzápätí zistili, že sme po prvom kole bodovo predposledný.

Mimo finále. Mi-mo fi-ná-le?!? To sa mi stalo na súťaži jediný raz a mám z toho doteraz traumu. To sa nesmie opakovať. Síce nemám absolútne šajnu, o čo v tých pároch ide, ani ako sa to hodnotí, ale vraj k sebe máme ladiť a pri zostave sa k sebe trochu túliť.

Čo je celkom problém, keď polku páru tvorí starý škaredý geront a tá krajšia polovica nie je gerontofilná. Na druhú stranu, romantická predloha ala Kráska a zviera funguje po stáročia celkom spoľahlivo a tak som sa fakt snažil a snáď prvýkrát v živote neposral zostavu. Ladili sme sa, túlili, ako to len šlo, aby ... tjamtadadá, sme poskočili v poradí do finále! Nakoniec z toho bolo piate miesto, aby nám to štvrté utieklo ehmmm, zase o bod.

Úprimne, stále tomu zladeniu moc nerozumiem. Je fakt, že keď starý chlap oblieza mladú babu, je to trochu divné, ale v rovnakom čase plnili naše noviny titulky o svadbe Bohuša Matuša s nejakým deckom, čo má decko, takže zase tak neobvyklé to nie je.

Zato pred nami skončila nejaká staršia nabušená pani, ktorá sa neústupčivo výrazne tiahla za ruku výrazne mladšieho, nie však nabušeného, ​​partnera a celé mi to pripomínalo choreografiu ala, pozrite, tu synček tiež trochu cvičí, mrknite na to ... Čo už je zladené celkom divne . Kor keď sa tiež obliezajú.

Etalón zladenosti ale rozhodne predviedol víťazný ukrajinský pár tvorený ztepilou slečnou, čo iste figuruje v predstavách mnohých 96% mužov, doplnená rovnako sympatickým mladým urasteným chlapcom, čo spolu šmýkali tak, že žiadne oko nezostalo suché a žiadna žľaza nenašponovaná.

To bolo fakt pekné. Každopádne celá tá moja premiérová účasť v pároch pripomínala večierok, na ktorý sa vám ukrutne nechce, ale nakoniec sa z toho vykľuje najlepšia párty v živote. Bola to fajn skúsenosť, kedy môj jediný cieľ - neposrat zážitok mladej nádejnej pretekárke - som snáď splnil.

Nedeľa.

Pre mňa pretekanie skončilo, a tak neostávalo myslieť na chuderka dievčatá, čo pretekali v kategórii bikiny fitness.

Tých mi je skoro ľúto. Zatiaľ čo my si odzávodíme v piatok, alebo sobotu a potom si žerieme a užívame skutočne vynikajúcu kuchyňu a pohostinnosť hotela a okolie, ony musia držať stravu do posledného dňa, aby podstúpili nekonečný maratón.

Súťaž bikín začal o 9 ráno a končila o 2 hod v noci !!! No a o 4 hodine ráno sa išlo domov. Zároveň sa musím pozastaviť nad výsledkami. Ono by sa mohlo zdať, že oproti vlaňajšku sú o dosť horšie. Lenže vlani neprišla kvôli covidu na ME východoeurópska časť Európy. Tá je sakra dobrá. Tá, čo predovšetkým v ženských kategóriách udáva momentálny smer.

A tak, zatiaľ čo mi doteraz hrá donekonečna omieľaná melódia Sajuz nérušimij ..., musíme považovať každé finálové umiestnenie za skutočný úspech a potvrdenie, že akákoľvek finalistka je jednoducho európska špička, ktorú delia od lepšieho výsledku len minimálne drobnosti.

Ich finálové umiestnenie majú vzhľadom ku konkurencii možno väčšiu hodnotu než medaily v tých mužských kategóriách. Rešpekt všetkým babám, ktoré čelili invázii Rusek, Ukrajiniek, Bielorusiek atd ... A to je všetko. Na záver sme ešte zažili pri odlete menšiu drámu s výsledkami covid testov, kedy ich Španieli posielali so svojím maňána štýlom, ale už tak je tá reportáž dlhá ako prasa. Čím sa ospravedlňujem všetkým, ktorí čakali klasický report. Popísať miliardu kategórií nie je v mojich schopnostiach a všetky výsledky nájdete na Ronnie.

P.S. A ako je to s tým zubom?

No, nijako, proste som si tak usilovne čistil medzizubnou kefkou chrup, ktorý by oslnil porotcov, aby som vyšprtal von plombu aj so zvyškom toho zuba.

Malo to nejaký vplyv na pretekanie? Nie, vôbec, ale hodilo sa mi to do nadpisu.

P.S. II.

Ospravedlňujem sa Pavlovi Formanovi, ktorý obsadil skvelé 3. miesto v kat. Masters nad 50 rokov a jeho príjemnej pani, že sa mi nezmestil do reportu, ako som sľúbil. Ale fotku sem dávam. :-)

P.S. III

Ešte raz ďakujem Líde Čížovej, Zdenke Razýmovej a Jane Bendovej za starostlivosť, ktorú venovali teamu.

Produkty v článku

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.