AKÝ PROTEÍN SI ZOBRAŤ SO SEBOU NA DOVOLENKU ?

Tak som sa vám vrátil z dovolenky. Čo je informácia, ktorá je pre váš život podstatná zhruba rovnako, ako prdnutie  slona v Ugande. Avšak som načerpal pár podnetov, s ktorými vás budem obťažovať niekedy v blízkej budúcnosti. Teraz si len s nostalgiou v hlase posťažujem, že som skutočne rád, že som mohol zažiť bezstarostnú slobodomyseľnú dekádu, kedy dievčatá chodili po pláži hore bez a oveľa viac ako pery v póze káčer Donald pre selfie fotky, špúlila svoje prsia na nás chlapcov. Tá doba je už asi bohužiaľ fuč, čo je náramná škoda. Ale zase toľko sa tomu nečudujem. Na čo sa fotiť hore bez, keď vám nahotu Mark Hitlerberg s facebooku rovnako zmaže v pohoršení z  puritánstva. Mark má radšej masakre a krváky, než pekné aj menej pekná nahé telá. No ale to som riadne odskočil. Takže sa vráťme k tomu, prečo vlastne vznikajú tieto riadky.

Ide totiž o to, že akonáhle som sa vrátil, čakalo na mňa v poradni pekných pár nezodpovedaných otázok a mnoho z nich sa týkalo suplementácie v čase dovolenky. Zároveň táto téma uviazla aj v sociálnej sieti a je vidieť, že vás tento problém skutočne páli. Lenže úplne zbytočne. Nerozumiem totiž tomu, prečo v období dovolenky užívať doplnky výživy. Skrátka, nechápem dotaz. Ale vlastne trochu áno . Len sa musím vrátiť do doby, kedy som mal panickú hrôzu z toho, že akonáhle nebudem týždeň v kontakte s činkou, prepadnem sa do zeme a svaly mi zhnijú v tempe pekelnom.

Zbytočne. Dovolenka slúži k odpočinku. V športovej terminológii povedané k regenerácii. A tu vyvstáva druhá ťažkosť. Ona dovolenka, prázdniny a školský rok splývajú u generácie školopovinných celkom v jedno. Ak sa váľate pri mori, alebo na lavici v triede, alebo katedre, to vyjde energeticky skoro narovnako. Povedal som skoro, pretože ten pobyt pri mori bude predsa len náročnejší . Koniec koncov, viac súložíte, alebo aspoň vydávate oveľa viac energie na pokusy o kopuláciu. Avšak tí z nás, ktoré realita života profackovala už natoľko, že vieme, že peniaze na proteín nepochádzajú z vreckového, prípadne somrovania u babky a dedkoa , dokážeme krátku dobu odpočinku, či už fyzického, alebo duševného, ​​trochu viac oceniť. Takže otázka dňa znie, prečo si so sebou brať proteín? Ak idete niekam do Somálska, možno to pochopiť. Jedla je tam asi poskromne a niečo navyše by sa hodilo. Väčšina ľudí však jazdí do oblastí, kde ich  nevíta ceduľa  Prdel sveta, ale tá s nápisom Vitajte v civilizácii, kde je toľko švédskych stolov, že vám praskne brucho . Takže  hladovanie vám asi nehrozí. A čo keď predsa len áno ? Potom je na mieste si položiť otázku, či tam budem cvičiť a ako tvrdo.

Argumentom pre prevoz proteínov totiž býva: "Aby mi nechýbali živiny" A prečo by prosím mali chýbať ? Ak sa  totiž nechystáte  alebo nebudete mať možnosť cvičiť rovnako ťažko a tvrdo ako doma, nebudete mať ani zvýšenú potrebu živín. A ak predsa len trváte na proteíne so sebou, zabudnite na nejaké Hydra a podobné vysokorýchlostné špeciality. Naopak, zoberte si so sebou Micelar, ktorý vás zasýti a zazásobí bielkovinou na dlhšiu dobu. Napriek tomu všetko asi tušíte, že mierim k tomu, aby som vám napísal, neberte so sebou nič a vykašlite sa na cvičenie. Čo je skutočne asi dosť prekvapujúce odporúčania od predajcu doplnkov stravy. Ale je to najlepšia rada, potvrdená mojou  skúsenosťou ,  ktorú vám môžem dať.

Využite dovolenku ku kompletnej regenerácii tela i duše. Verte, že vám to vo finále prinesie oveľa viac plusových bodov, než plieskanie niečoho napoly niekde v Tramtárii. Každý skúsený pretekár má naplánovanú pauzu od cvičenia. Či už je to po súťažnej sezóne, alebo niekedy v priebehu roka. Telo, unavené a čiastočne opotrebované náročnými tréningy potrebuje na chvíľku vydýchnuť. Presne  tak ako tráviaci trakt, permanentne zaťažený na maximum vysokým príjmom bielkovín a metabolizmom hnaným na šiesty prevodový stupeň. Telo skrátka v priebehu roka potrebuje regeneráciu ako soľ. Je to niečo podobné ako s autom. Špeciály, ktoré najazdia 1000 km na totálne stopercentný záťah, sú po takto smiešne krátkej dobe na odpis. Formula jedna mení motor každé dva preteky. Možno, že sa mýlim, ale nepamätám sa, že by nejaký člen Extrifit bral so sebou na dovolenku nejakú pixlu proteínu. A že ich majú požehnane ! Ale pamätám si celkom jasne, ako Vojto rozprával, jako v Dominikánskej republike zožral, čo išlo a príjemne pospával pod nejakou palmou. A o to ide ! Dovolenka je čas, kedy si máte oddýchnuť, urobiť pomyselný krok späť, ktorý vám poslúži na šprinte vpred.

Takže zase na začiatok. Vrátil som sa teda z dovolenky, kde som vypol komplet všetko, predovšetkým potom to, čo sa týkalo kulturistiky. Lenže na pláži v Bulharsku to miestami vyzeralo ako na nejakom kulturistickom a fitnes sústredení , takže úplne vyhnúť sa tomu nešlo. Ale asi viete, ako to myslím. A čo si myslíte, že sa s postavou za týždeň stalo ? Vôbec nič, preskočím ak proces spálenia, zhnednutia  a zlúpania . Ale akonáhle som sa vrátil, do posilňovne tešil som sa  viac, než obvykle. Zrazu mi namiesto dvoch sáčkov Agrezzu oveľa lepšie zabral jediný a ešte stačil osviežiť kaleráb pre písanie tohto článku. Silu som mal väčšiu, než keď som odchádzal, takže som si mohol dať 150 kg na príťahy v predklone, s čím som mal pred odletom dosť zásadný problém. Telo bolo odpočinuté, takže som mohol cvičiť tvrdšie a dlhšie.

Inými slovami, hoci som nemal žiadne doplnky stravy na dovolenke, samotný oddych poskytol oveľa viac benefitov, než nejaké násilné udržiavanie tréningového cyklu v ktovieakých  podmienkach. Ale predsa len vám trochu kecám. Práve som si totiž spomenul, ako som si nabalil so sebou tie nové EXXE tyčky, ktoré som si po večeroch na balkóne maškrtil.

Takže záverečné odporúčanie znie : Urobíte oveľa lepšie, keď si riadne odfrkne. A so sebou si zoberte tyčky, pretože tie sa hodia  vždy a ešte sú dosť mňamózne . A ak máte obvzláštnu záľubu v kempovaní , čo je synonymum pre brodenie sa v nemeckej moči, nezabudnite nabaliť so sebou aj tie nové kaše. Hodia sa kdekoľvek, kedykoľvek a pripravíte ich  rýchlejšie, než sa vám stačí Helmut vyzvracet do stanu.

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.