ANDREA NEUMANNOVÁ - VEĽI SOM CHCELA ŽIŤ

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-andrea-1_a5ee5b579d66dd6b28ffb1df087f77eb.jpg

 

 

 

 

Ďalším členom sa stala Slovenská pretekárka v kategórii Bikiny Fitness Andrea Neumannová, ktorá by rada využila trendu mierne svalnatejších  pretekárok tejto populárnej kategórii. Na akých súťažiach ju uvidíme a aký životný príbeh za sebou Andrea má, sa dozviete v nasledujúcom rozhovore.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-andrea-2_a5ee5b579d66dd6b28ffb1df087f77eb.jpg

 

 

 

Ahoj Andrea, my sme sa tu v Bratislave zišli predovšetkým pri príležitosti podpísania  sponzorskej  zmluvy so spoločnosťou Extrifit. Čo pre teba ten podpis znamená ?

 



Veľmi veľa. Pre mňa to znamená novú časť v živote. Urobiť čiaru za tým, čo bolo a viac sa zamerať na to, čo bude. Je to pre mňa svojím spôsobom nový začiatok.

 

Čo si od toho kroku sľubuješ ?

 



Hmm, skôr by som chcela začať tým, o čo sa budem snažiť ja. Budem sa snažiť dobre reprezentovať značku Extrifit, budem sa snažiť dosiahnuť najlepšiu formu, čo som kedy na súťaži mala, budem sa snažiť zlepšovať, ako to len pôjde. Budem sa snažiť prísť čo najviac do ČR a rada by som tu súťažila na nejakom preteku . Určite sa budem aj naďalej snažiť dobre propagovať fitness životný štýl na sociálnych sieťach atď ...

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-andrea-3_a5ee5b579d66dd6b28ffb1df087f77eb.jpg

Aké si mala výsledky doposiaľ ?

 



Zatiaľ len finálové umiestnenie na Majstrovstvách Slovenska, Mozolani Cupe a Tatranskom pohári. Toto chcem určite zmeniť a posunúť sa vyššie.

 

 


Dá sa povedať, že ty si taký vcelku typický produkt dnešnej doby späté s rozmachom a vplyvom sociálnych sietí, máš veľkú fanúšikovskú základňu. Ty dnes okrem iného dávaš aj casting do klubu Bikiny Bratislava a je tu viac ako 60 dievčat. Tvoji fanúšikovia ťa teda zjavne berú a máš na ne vplyv. Prečo si myslíš, že to tak je?

 

 



Neklamem. Som úprimná a na facebooku prezentujem samu seba. Vždy hovorím len to, čo mám na srdci, bez nejakého kalkulu či pretvárky. Nie každému sa to páči, ale ja sa snažím byť slušná a nezachádzať do extrémov, ktoré sa na verejnosť podľa môjho názoru nehodia . Ľudia vycítia , keď s nimi hovoríte úprimne a môžete sa im pozerať priamo do očí. Hovorím im, čo si skutočne myslím a myslím si, že ľudí dokážu oceniť úprimnosť.

 

 


Nemožno ale prehliadnuť to, že si pomerne kontroverzná osobnosť. Máš veľa obdivovateľov, ale tiež  nepriateľov. Možno by bolo vhodnejšie použiť módne slovo haters, ktorí často komentujú  tvoje príspevky s tým, že to je tá, čo si len fotí zadok a umelé prsia. Ako sa staviaš k tomuto?

 

 

 



Ak by som si nefotila zadok, čo je mimochodom u bikiny skoro to isté čo u kulturistu biceps, tak možno neupútam toľko ľudí. A títo ľudia mi potom často napíšu, že ich  upútal môj zadok, ale neskôr že začali čítať aj moje myšlienky, ktoré im toho dosť dali. Ja som rada, že dokážem fanúšikov upútať a je potom už len na nich, čo si zo mňa vezmú. Či sa im páči, to čo robím, čo hovorím, akú to má hĺbku a význam, alebo jednoducho budú stále len pozerať na zadok a brať to aj naďalej povrchne.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-andrea-4_a5ee5b579d66dd6b28ffb1df087f77eb.jpg

 

 

 

Áno, všimol som si, že sa často púšťať do nejakých filozofických úvah a tak sa chcem spýtať, či máš nejakú potrebu toto ventilovať von, alebo je to určené pre tvojich  fanúšikov?

 


Ja som strávila celé detstvo v nemocnici. Bola som tam zhruba 5-6 rokov, s toho pol roka na intenzívnej  starostlivosti, pretože mi prasklo črevo a mala som stratu krvi 2,5 litra . Proste som si prešla ťažkými časmi. Ale ja som si veľmi priala žiť. Takže som s tým veľmi  bojovala, čo zo mňa urobilo silnú osobnosť, myslím si. Aj keď si lekári často nevedeli rady, nevedeli mi zastaviť krvácanie a chorobu , ja som vždy verila. A aj keď som mala 36 kíl, vnútorne som bola silná. Až neskôr, po rokoch liečby, kedy sa moja choroba ustálila do nejakého kľudového režimu, som sa mohla venovať sama sebe a veciam, ktoré som robiť chcela a na ktoré, keď som bojovala o život, jednoducho nebol čas. Ja som vždy bola filozofický typ človeka, bojazlivá, rozhľadená, ale život ma naučil.

 


O akom veku sa tu bavíme?

 


Od 9 rokov do 16-tich rokov.

 


A môžeš prezradiť, o akú chorobu sa jedná, alebo je to tajomstvo ?

 


Nie je to tajomstvo, ale ja o tom veľmi  nehovorím. Hovorím si, na čo? Ľudia  ťa potom začnú ľutovať a písať blbosti. Keď už to niekde zmienim, tak jedine v súvislosti s tým, že som invalidný dôchodca.

 


Pripomínaš trochu invalidného  dôchodcu za komunizmu. To boli častokrát veksláci plný života ...

 


No áno, aj ja mám kartičku ZŤP a zakaždým, keď idem na vlak, vidím tie udivené pohľady a často krát sa ma pýtali, a čo potom ti je dievčatko ... (smiech)

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-andrea-5_a5ee5b579d66dd6b28ffb1df087f77eb.jpg

Musím priznať, že aj mňa tento príbeh pomerne šokuje. Takže aj naďalej si pod lekárskym dohľadom a so súčasnou formou chodíš na kontroly?

 



Áno, oni si už zvykli. Ale to bohužiaľ nič neznamená, pretože príčiny choroby tam neustále sú a nezmizne a nezlepší sa. Len sa to zhoršuje trochu pomalšie. Tomu sa nedá pomôcť, ale dá sa s tým vďaka biologickej liečbe, ktorú absolvujem 2x do mesiaca, žiť. Ja sa tomu skrátka nechcem podať. Nechcem sedieť v kúte a ľutovať sa. Preto vyzerám, ako vyzerám. Ale bohužiaľ to neznamená, že som zdravá.

 


Takže ty máš zrejme iný pohľad na to, keď ti niekto hovorí, že nemôže trénovať, pretože ho práve pichlo v boku, že?

 



Áno, to je jasné. Bolesť nie je nič. Cvičila som aj so zlomeným palcom na ruke . Proste sa to stiahlo v rukavici a bolo. Čo ťa nezabije, to ťa posilní. U mňa je to doslova.

 

 

 


Aký je teda tvoj pohľad na život a do budúcnosti?

 

 



Takto ... Ja už som si dnes splnila oveľa viac, než v čo som kedy dúfala. Boli chvíle, keď som si ani nedokázala predstaviť, že budem plnohodnotne žiť, nieto športovať. Navyše, s dôchodkom 270 euro na mesiac, keď lieky ma stoja 120 eur mesačne, sa vyjsť moc nedá. Takže som vedela, že sa o seba musím nejako postarať. Problém je, že ako invalidný dôchodca nič nerozbehnete , pretože vám ani banka nepožičia. Takže každý mesiac som si dala bokom 12 euro mesačne na fitko, čo bolo také pivničné fitko, jedla som, čo sa dalo, ale z bielkovín to bol len tvaroh. Sem tam aj vajíčka, ale to len výnimočne, pretože sme štvorčlenná rodina a ja som im  nemohla vziať desať vajec, ktoré sme tam mali. To by som bola jednoducho sebec. Takže na deň som mala maximálne 3 eurá a teraz sa Andy snaž. Začala som to lacné jedlo fotiť a do toho taky moje premeny a progres a dávať to na siete. Ľudia  v mojom okolí si toho začali všímať, videli tú zmenu a začali sa hlásiť o pomoc. Za 3-4 eura som im pomohla zostaviť plán, cvičila som s nimi a začalo sa mi dariť o niečo lepšie. Neskôr už som pracovala každý deň a životné situácia sa začala výrazne lepšiť. Myslím si, že ak sa niekto sťažuje, je to častokrát len ​​výhovorka ...

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-andrea-6_a5ee5b579d66dd6b28ffb1df087f77eb.jpg

 

 

 

 

Ako sa pozerať na to, že mladí chlapci a často aj dievčatá nadávajú na to, že nemajú podmienky na pretekanie, pretože ich nikto nesponzoruje atď ..?

 


Že som taiež  nemala. A dokázala pretekať? Dokázala. Na tvarohu a ryži . Zhruba po dvoch rokoch cvičenia  si ma vo fitku všimol jeden známy, čo pochádza zo Slovenska, ale žije v Kalifornii a ja som začala trénovať jeho ženu. A aj keď som sa jej nikdy nesťažovala, sami videli, že to dávam do posledného eura. Takže sa rozhodli, že mi pomôžu a sami z vlastných peňazí mi objednali doplnky výživy, s ktorými som dovtedy vôbec nemala žiadnu skúsenosť a poslali mi ich  až z USA.

 


Takže, po týchto všetkých skúsenostiach, ktoré máš, ti asi môže byť jedno, čo kto o tebe napíše na facebooku, nie?

 


Nie, toto je mi úplne jedno. To je asi to posledné, čo by ma zrazilo na kolená.

 


Aké súťaže sú teraz pred tebou?

 


Prvá súťaž je Majstrovstvá Slovenska 31. Apríla. To je približne 13 týždňov, takže mám ešte dosť času. Praktizujem ketogénnu diétu. Sacharidy zaraďujem len zhruba raz za 14 dní.

 


Myslíš si, že ketogénna diéta je pre teba lepšia, než klasické sacharidové vlny?

 


Nemám úplne dobrú skúsenosť so sacharidovými vlnami. Zdá sa mi, že na mňa moc nefungujú a mám pocit, že pri nich mi odchádzajú svaly. Na pódiu som potom bola svalovo príliš chudá a to bola pre mňa potupa, pretože keď dávam na Fejs fotky, ako mi rastú svaly a aký mám v tomto smere progres a potom vyzerám na súťaži ako anorektička, je to hlúpe. Mám pocit, že kombinácia bielkovín a tukov je v tomto smere pre mňa lepšiea ako čisté bielkoviny a sacharidy.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-andrea-7_a5ee5b579d66dd6b28ffb1df087f77eb.jpg

 

 

 

 

Keď si stavila na ketogennu diétu, aké k nej používaš  doplnky ?

 


Samozrejme som si najskôr preštudovala zloženie, ale vybrala som tie, ktoré obsahujú minimum cukru. Takže od rána používam Glutamín, cez aminokyseliny, po Thermogel a Agrezz, čo sú úplne fantastické veci. Veľa využívam aj Micelar napríklad aj na to moje pečenie. Takže z tohto ja som úplne nadšená a som rada, že mi to všetko zaberá a ja si môžem vybrať všetko, čo potrebujem. Toto pre mňa veľmi veľa znamená.

 


Uvidíme ťa na súťažiach  v Čechách?

 


Pokiaľ nebudú kolidovať s nejakým iným termínom, rada by som sa zúčastnila súťaže BFC Cup na jar u vás, ktorú organizuje teraz už kolega z Teamu Petr Března .

 


Ja ti Andrejko ďakujem za rozhovor a budeme sa tešiť na tvoju účasť na tuzemských pódiách.

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.