ANDREJ , ZOBER IM PENIAZE . DAJ ICH KULTURISTOM A BUDEME SA POTOM MAŤ VŠETCI RADI

Ako som písal pred pár  dňami v článku, ktorý si prečítalo za dva dni vyše tridsať tisíc ľudí (fííha, vďaka všetkým), vrátil som sa z dovolenky a nestačím zízať, čo sa deje okolo. Je totiž uhorková sezóna. Pre dianie v kulturistike to platí dvojnásobne, a tak som sa poobzeral po spoločenských weboch a vyvalil najskôr jedno oko, potom to druhé a pri piatom článku som už vyzeral ako francúzsky buldoček s očami navrchu hlavy. Začalo to tým, že v Anglicku je už oslovenie "dáma a pán" úplne out a jedná sa o používané výrazy minulého zatuchnutého storočia. V tom našom, humánnom, sa týmto archaickým pozdravom cítia urazený tí, ktorí sa necítia byť ani pánmi ani dámou. A tým piatim ľuďom je nutné vyjsť bezodkladne ústrety. V poriadku, mne to vyhovuje. Až si zase pomýlim záchody, nebudem už vyzerať ako šmíračk úchylák, ale ako intelektuálne ľavicový aktivista držiaci plameň pokroku. V rozkroku.

Ale tým to nekončí, pretože v krajine, ktorá dala ľudstvu Shakespeara, demokraciu a svetový jazyk, majú teraz na starosti úplne iné veci. Dôležitejšie, samozrejme. Napríklad zistili, že biela je zlo a zplodenec pekla je heterosexuálny beloch s nadradenými názormi . A tak museli zaslúžilí profesori a vedci z váženej univerzity zo steny úcty preč, pretože boli ehmmm, bieli. Možno sa dočkáme doby, kedy belosi nepôjdu v Anglicku zo steny ale k stene. Ale to sa nestane, pretože EÚ má plán. A rovno poviem, že je absolútne brilantný. Proti imigrácii bude bojovať tým, že obmedzí predaj nafukovacích člnov. Uff, tak to som si odfrkol , že už je ten problém  v podstate vyriešený . Mohli by sme si vziať z toho príklad a obmedziť predaj dámskych siloniek. Som si istý, že razom poklesnú bankové prepadnutia na nulu. No a keď už sme na domácej pôde, nemohla mi uniknúť debata o tom, či si ženské v aquaparku môžu brať skafandre už v šatni, alebo až vo vode ...

Úprimne povedané, tieto celopršipláště do vody by som zaviedol povinne hneď pri vchode. Postavil by som tam nejakú komisiu a ak by na niekoho ukázali, že na neho v plavkách nebude moc pekný pohľad, šup s nim do toho náboženského neoprénu. Ženy , muži tiež , nech je nejaká spravodlivosť na svete. Ľudí do komisie už preškolených  máme, o tých netreba pochybovať. Tam budú robiť všetci tí morálny kádrováci z Hatefree, Zelených, Nesehnutých a ďalších podobných organizácií prisatých na dotačný cecek. Nikto nemá lepšiu kvalifikáciu ako oni, pretože keď teraz rozbehli ten biznis s nenávisťou a xenofóbiou , aby obhájili svoju existenciu, človek musí žasnúť, ako sú títo ľudia múdri a vznešení a prezieraví a neomylný . Človek doslova cíti, ako sa mu scvrkáva prirodzenie z paľby argumentov, ktoré majú dokázať, ako ohavný biely nácek, xenofob a lump je, ak sa nechce kamarátiť s opáleným chalanom, čo si stačil kúpiť vstupenku na nafukovačku.

Lenže ja sa kamarátiť chcem. Ak teda bude mať svaly. Trebárs takého  Phila Heatha by som za kamoša bral hneď. S Ronniem Colemanom by som tiež celkom rád vyrazil do parku na pokec. Ja by som tlačil kolieskové kreslo, on by rozprával, ako to bolo supr, keď si nakladal 1200 kg na legpress. Úplne tie báječné popoludnia vidím. Ale úplne najradšej by som sa kámošil s Kevinom Levron, pretože to je mix indiána, belocha a černocha, čím by som vytrel zrak všetkým príslušníkom Antifa. A myslím, že väčšina kulturistov to má podobne.

Kulturisti, to je totiž vážne jedna veľká rodina. A ako v každej rodine sa hádame, ohovárame , dobiehame sa navzájom, porovnávame pinďur, kto toho viac dokázal a sem tam sa nemáme radi. Chlapci so svalami  si robia srandu z fyzikov a priateľsky ich nazývajú buzeranti , tí si zasa klopú na čelo a nejde im na rozum, prečo o buzerantoch hovorí niekto, kto sa naleštený ako psie guľky promenáduje po pódiu v blyštivých plavkách menších  než dôchodok v CR a všetci spoločne sa desia toho, že zavedú kategóriu, kde sa chodí v košeli a džínsoch.

Čo by ale bolo výhodné pre Physique, lebo v kulturistike platí bizarná úmera- čím viac handier na pódiu, tým viac buzerant- takže by odovzdali štafetu. Ale hoďte potom do tohodle hlúčiku hašterivcov  futbalistu a cvičenci sa zoskupia  ako jeden muž, aby sa pustili do spoločného nepriateľa. Chcem tým povedať, že cvičenie a budovanie svalstva je vášeň, ktorá nás cez všetky spory spája a práve v momente, keď vyrazíte niekam mimo svoje prostredie, sa to prejaví najviac. Trebárs na tej dovolenke.

Prídete do hotela, zbdáte  svalovca , do piatich sekúnd on zbadá  vás, pokyn hlavy na seba nenechá dlho čakať a vy viete, že ste z "rodiny". Cvičí , maká, chcete mať svaly, ste na rovnakej lodi. A je v ten moment úplne jedno, či preferujete kulturistiku, klasiku, physique, alebo niečo iné. Proste búchate v gyme , vyzeráte "inak" a táto spoločná posadnutosť nás spája. Vyrazíte do mesta a je nemleté ​​to isté. Aj keby bolo tisíc ľudí v ulici, svalovci sa nejakým spôsobom stretnú, pozdravia sa , rešpekt je na svete. Vedomie spoločnej  komunity zabliká podvedome v hlave.

Toto je na kulturistike úplne úžasná vec, pretože badmintonisti sa v dave spoznajú dosť ťažko. Stalo sa mi to snáď stokrát. Stretnete čierneho, žltého, hnedého cvičenca a je to vždy úplne v pohode. V južných krajinách sa vám dostane vrelého nadšenia z vášho osvalenia, obdivu a záplavy zdvihnutých palcov. Nie prostredníkov ako u nás. Po rasizme, nenávisti a xenofóbii ani stopy. Ono totiž, keď sa chcete kámošit, musíte mať spoločný záujem. Takže by som navrhoval jednu vec, nech to s tými dohadami  o tom, kto je väčší rasista, raz pre vždy ukončíme.

Ako to tak vyzerá, Andrej bude po voľbách zase šéfovať štátnej kase, takže by mu mal Slávek Vinogradov ako prezident zväzu kulturistiky ciknúť  a povedať mu, že napríklad tých 40 mega čo dostáva ročne Hatefree, sú tak trochu vyhodené prachy a že by to mal investovať trochu efektivnejšie , keď už to chce riadiť ako firmu. Takže by im mal stopnúť peniazovodu.

A všetkým tým ostatným povaľačom  bez výsledkov taiež . A dať ich  nám, kulturistom. Vezmem jed na to, že keby sem nabehol nějakej Sýrčan, Afganec, alebo Eritrejec, čo by drepol tri metráky, nebol by za pasáka, ale za pasák. A za borca ​​tiež . A každému by bolo tak nejako jedno , že je trochu opálenejší. Dokonca si myslím, že by sa predalo o pár permanentiek do solárka viac. Takže by sa malo masovo investovať do cvičenia, lebo  to je v štátnom záujme. Pretože keď makáš, keď si dobrý, keď tlačíš, dvíhaš, ťaháš, mačkáš, tak si  jeden z nás. A je jedno, či máš farbu ako tatko Šmolko alebo nejakú úplne inú.

Produkty v článku

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.