Bába odvedľa má posledné oceľový kotúče v republike

Ľudia už majú z nudy ohryzené nechty a nečudoval by som sa, keby sa začali robiť preležaniny tým, čo boli zvyknutí furt niekde pobehávať. Teraz sú vybavený. Jeden by povedal, že pre teba, ako bodybuildera, čo je zvyknutý len dvíhať, žrať a ležať, sa nič moc nemení, pretože si na ten svoj byt zvyknutý. Ale to je ťažký omyl. Napríklad môžeš mať celkom zásadný problém s tréningom chrbta. Nie že by si nemal žiadne domáce náčinie. Niečo tam asi je. To áno. Možno máš dokonca lavicu so stojanom. Ale na hrazdu už akosi nezostal flek. Ak som to trafil, tak čítaj pozorne. Máš totiž len dve možnosti.

Po prvé.

Miesto na hrazdu môžeš uvoľniť nenápadným zrušením skrine na uteráky. Ak je z Ikey, tak postačí malé kladivo, ale keď tak zober sekeru, alebo skrutkovač. Ale najprv by som odporučil vyhádzať tých osemdesiat štyri uterákov, z ktorých používate len asi tak štyri. A tiež najprv skontrolovať, či si vôbec sám doma.

Hlavne v prípade, že použiješ kladivo, alebo sekeru. To by mohlo byť počuť. Je mamka (manželka, priateľka, babička, ktokoľvek) preč? V poriadku. Ale pozor. Ak sa rozhodneš pre túto možnosť, musíš naplánovať, ako potom zakamufluješ chýbajúcu skriňu a nadbytočnú hrazdu. Jednoduché riešenie. Hrazdu natrieš rovnakou farbou, akú máte múr a tie štyri uteráky budeš musieť upratať inam. Možno ich budeš musieť tiež prať a žehliť, aby sa na to neprišlo. Ak to nedáš, tak nezabudni na to známe kulturisticéý múdro, že môžeš mať buď výsledky, alebo výhovorky. Nie oboje. Alebo je tu ešte jedna možnosť, ako prehriať chrbát i bez hrazdy. Pokračovať v tom, cos robil doteraz. Mlátiť o zem mŕtvolu.

Čo tiež nie je úplne ideálne. Parkety, čo vydržali štyri dekády sa začnú tak rúcať, že už ani nevrznú a po stránke susedských vzťahov nepomôže ani to, že bývaš priamo nad pivnicou. Tie nárazy sú totiž tak mocné, že baba, čo ťa vždy upozorňuje na list v schránke, už nie je jediná, kto kvôli tomu robí vlny. Nemienim ti radiť úplne so všetkým, ale tu mám ešte niečo. Kúp si nejakú odrážaciu plochu. Trebárs trampolínu, alebo tak niečo. A na nej cvič tú mŕtvolu. To sa bude činka odrážať lepšie, prestaneš ničiť parkety čo robil hluk a skľudníš vlny aj v susedkinom hrnčeku s kávou.

Nie je to len tak. Tí susedia totiž nie sú vôbec blbí, to ti poviem. Každá sebemenšia zmena v bežnom chode budovy má na niektorý skoro rovnaký vplyv, ako bliknutie semaforu na ľudí s poruchou autistickýho spektra. Kór, keď je barák plný dôchodcov. Ale to ty už určite vieš.

Napríklad kvôli tej tvojej prehnanej kontrastnej terapii, ktorú teraz uľavuješ svalom vo svojom klbku namiesto sprchy v gyme. Zvuk tečúcej vody sa totiž dostane až k susedom. A ak tečie dlhšie ako 15 minút, tak bába zníži volume seriálu, nastraží uši a hneď reaguje: "Tu niečo nehrá." Nielen že ti potom búši na dvere, aby odvrátila katastrofu v podobe plávajúcej podlahy aj v pivnici, a že jej to budeš musieť vysvetľovať, tiež o tom informuje domovníka.

Čo zas nemusí byť úplne blbé. Aspoň ti domovník pri nasledujúcom odpise vodomeru nebude vnucovať hypotézu pretekajucého záchodu. Konečne totiž pochopí, že máš najväčší nedoplatok jednoducho len preto, že si bodybuilder. Veľa totiž varíš vo vode, veľa ješ, piješ a tiežveľa splachuješ. No a teraz teda navyše regeneruješ Bicák pod prúdom vody.

Takže celá tá karanténa má nesmierne následky nielen pre tých čo furt niekde lietajú, ale tiež pre teba. Pre tvoje cvičenie. Do kšeftov teraz moc nechodíš, tak musíš valiť E-shopy. A ani tie dnes nie sú zárukou úspěšnýho Kaufu. A niet divu. Zaprášené vybavenia v posilňovniach je mimo hru, tak bolo nutné naplniť väčšinu domácich stojanov, čím sa vyprázdnili sklady.

A ako ďalšie hryzenie nechtov musíš čakať na mail, kde tí píšu: "Už nemáme. Bude v septembri. Súhlasíte s alternatívou? "No a keď je tá alternatíva tiež z kovu, tak teda súhlasíš. Lenže ďalší háčik. Pošta má otvorené len do 14:00 a v tú dobu ešte nebývaš z práce doma. Je teda potrebné zabezpečiť, aby tie balíky preberala bába od vedľa.

Ponúkni jej pomoc. Trebárs či nechce vymeniť žiarovku alebo tak. Tým získaš vlastného strážneho psa. Bude kľačať za oknom a čakať na dodávku. Musíš ale všetko poriadne naplánovať. Nemôžeš si napríklad dovoliť, aby ťa s balíkom rušila, keď si budeš zrovna strážiť konštantnú tepovú frekvenciu na rotopede. Preto ho vopred premiestni do vzdialenejšej miestnosti od vašeho spoločného múru, aby nepočula, že už si doma.

Parkuj o dva bloky ďalej, choď pozdĺž steny a odomykaj potichu. S rovnakou opatrnosťou sa správaj aj doma. Až pôjdeš na rotoped, tak hlavne nevetraj, nech nepočuje. Potom preparkuj auto ako že si prišiel z práce a bež normálne nahlas. Ona sama zazvoní a odovzdá ti ten poklad. Posledné oceľové kotúče v republike

Vyššie spomínaný text vznikol so zámerom pobaviť. V žiadnom prípade nebolo úmyslom nabádať k bezohľadnému konaniu.

Inšpirované skutočným príbehom :-D

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.