BYŤ VEĽKÝ

Chcete byť veľký, mohutný a svalnatý ? Tak ...

NEUPONÁHĽAJTE PROCES 

Trpezlivosť je cnosť. Ak budete ponáhľať, vaša hmotnosť začne preberať iniciatívu nad tým, čo skutočne chcete budovať. Vaša honba za kilogramy sa môže zvrtnúť v to, že začnete pociťovať povinnosť naberať kilá aj za cenu zbytočného nárastu telesného tuku. Zároveň sa vystavíte zbytočnému riziku zranenia. Pokiaľ si zmyslíte, že sa musíte zlepšiť na tréningových závažiach o desiatky kíl stoj čo stoj, bez ohľadu na techniku, jediné čo z toho vznikne  je, že si pri vykonávaní nejakého paracviku, vzdialene pripomínajúcim kulturistickú techniku, niečo urvete . Alebo aspon zbytočne nadmerne opotrebuje. Musíte dopriať vášmu  spojivovému  tkanivu tiež trochu adaptácie na spôsob, ktorým ste sa rozhodli posilniť váš pohybový aparát. Inými slovami povedané, keď budete veľa tlačiť na pílu, bude z vás oveľa pravdepodobnejšie tlustoprd s mizernou  technikou, než solídny svalovec.

NEMUSÍTE DBAŤ LEN NA KULTURISTICKÉ TECHNIKY .

Videli ste niekedy Strongmanov, powerlifterov, vzpieračov alebo napríklad ťažkých atlétov ? To sú tí, ktorí napríklad hádžu železnou guľou, o ktorej  síce neviem, koľko presne váži, ale je to určite veľa. Strongmani zase behajú s niečím, čo pripomína kufre, na ktoré by si bežný nosič vzal vysokozdvižný vozík  a dvíhajú železné gule, ktoré akoby vypadli z trenírok samotného boha Dia. To všetko sú športovci , o ktorých môžete povedať takmer čokoľvek, s výnimkou toho, že by ste ich označili za "malých ". Ak teda nemáte pri nohe zaparkovaného vlčiaka a bielu palicu. Ak chcete získať hrubú veľkosť, nemusíte teda nutne cvičiť ako kulturisti. Kulturistika zahŕňa cvičenia, kde zdvíhate záťaže, ktoré sa pohybujú zhruba od 60 až 85 percentami vášho maxima, a to po dobu, kedy vykonáte 8 až 12 opakovaní . Ovšem ak chcete iba zvýšiť hmotnosť, bez ohľadu na to, či budete mať biceps ako kopček zmrzliny, nemusí byť toto pre vás žiadne dogma. Pokojne si vystačíte s triumviráte - bench press, mŕtvy ťah a drepy. To všetko vykonávané v troch tréningoch týždenne. Sústreďte sa na viackĺbové cviky, tzn. mimo vedených troch tiež na príťahy na hrazde, tlaky na ramená, francúzske tlaky, bicepsové zdvihy. Ak máte možnosť prevrátiť si nejakú niekoľkostokilogramovú  pneumatiku, choďte do toho. Dokonca nemusíte ani cvičiť tradičné rozsahy opakovaní. Používajte explozívnu techniku ​​zdvihu, dajte si dlhšie odpočinky . Skrátka, kulturistické techniky nie sú tými jedinými, ktoré vedú k rastu. A po tomto priberiete, na to zoberte jed.

ZABUDNITE NA IZOLÁCIU 

Vlastne sa budem opakovať, ale to nevadí. Nemusíte izolovať špecifické časti tela, aby ste získali ich veľkosť. Trénujte svoje telo ako celok, alebo aspoň v spojení s niekoľkými svalovými partiami. Pri viackĺbových cvikoch sa zapojí viac svalových vlákien a navyše docielite vyššiu produkciu anabolických hormónov, pričom zároveň oveľa viac stimulujete váš nervový systém, ktorý tak spustí hormonálne a obranné mechanizmy. Drepy, príťahy, benče, tlaky na ramená z vás nepochybne urobia väčšieho chlapa, než bicepsový zdvih o koleno.

JEDZTE 

Jediný možný spôsob, ako docieliť to, že budete veľký, je ten, že budete jesť. A aj keď sa vám budú mnohí ľudia snažiť napchať do hlavy zložitosti stravovania, jedna vec sa nemení. Matematika. A rast je o matematike . Konkrétne o rovniciach. Väčší príjem kalórií ako výdaj = rast. Menší príjem ako výdaj = úbytok. Prirovnajme si rast svalov k stavbe domu. Budete odhodlaný, driete na vykopaní základov, úprave pozemku, ale nedostáva sa vám tehál. Nemáte materiál, z ktorého by vyrástla požadovaná stavba. (A tiež prachy na ten materiál, čo je v tomto prípade jedlo. Ale to už je zase iný príbeh) Ak teda budete makať v posilňovni, môžete zo seba aj zodrieť kožu, ale keď tiež nedodáte stavebný materiál v podobe jedla, ste tam zbytočne .

Sval proste nemá z čoho rásť. Potrebné živiny obsiahnuté v jedle, ako sú predovšetkým bielkoviny, sacharidy a tuky nedostanete v dostatočnom množstve na miesto určenia. Tzn. do svalu. Keď budete jesť málo, všetka energia sa spáli na váš tréning, na každodenné aktivity, ale už nezostane nič navyše. Čiže nezostane nič na vaše zosilnenie. Musíte zmeniť svoje doterajšie stravovanie, musíte ho navýšiť a hlavne musíte docieliť pravidelnosti v prísunu živín k vašim svalom. Nie je nevyhnutné v období naberaní nejako pozorne sledovať nutričné ​​hodnoty. Avšak je dôležité, aby vaša strava bola vyvážená. Dbajte na to, aby ste v každej porcii jedla mali dostatok bielkovín. To je veľmi častá chyba. Vy síce jete hromady jedla, ale pri bližšom preskúmaní zistíte, že bielkovín tam je často nula nula prd. Nijako sa nevyhýbajte ani tukom, chcete predsa byť veľký . Ovšem dajte si pozor, aby ste to s tým príjmom tukov neprehnali, nie je nič smutnejšie ako pohľad na tučného  chlapca, maskujúceho  svoju obezitou teplákmi  Gasp a dlhoročným rag topom. Snažte sa jesť každé tri hodiny a na noc doprajte svojmu telu dostatok bielkovín pre jeho nočný pôst.

UŽÍVAJTE DOPLNKY 

Zásadné rada znie: Nespoliehajte sa na ne. Doplnky sú od slova dopĺňať. V tomto prípade tuhú stravu. Napriek tomu je rozhodne vhodné, ak to s naberaním váhy myslíte vážne, dopĺňať svoj stravný režim vhodnými doplnkami. V tejto chvíli mám na mysli predovšetkým sacharidové a proteínové výrobky. Ak je váš rozpočet obmedzený, stavte na základy. A tým sú predovšetkým kvalitné proteínové a sacharidové výrobky. Ak ste na tom lepšie, ponuka odporúčaných doplnkov sa samozrejme doširoka roztvára a rozširuje o špeciálny rýchle desiaty, regeneračné zmesi atď ..

OBMEDZTE AERÓBNY TRÉNING 

Pravdepodobne uvidíte skôr pravdomluvného politika, než svalnatého a ťažkého maratónca . Telo je inteligentný systém. Ak trénujete vytrvalostne, s veľkou a dlhodobou spotrebou kyslíka, vaše telo bude robiť všetko, čo je v jeho silách, aby sa zbavilo prebytočné hmotnosti. A sval je sakramentsky ťažká vec. Pamätajte si, že sa vždy prispôsobí špecifickým požiadavkám, ktoré sú na neho kladené. Ak budete vášnivým cyklistom, alebo bežcom, tak sa to v tele bude biť, či vyzerať ako bežec, cyklista alebo kulturista. Ďalším problémom je výdaj energie. Vy sa pcháte, lejete do seba koktaily, mäso už nemôžete ani vidieť a bojíte sa si sadnúť, aby z vás nevypadli vajcia. Potom idete na futbal, dlhú prechádzku, s priateľmi na bicykel. A všetko je v kaši. Ťažko nabrané kilá sú tatam.

Stará kulturistická pravda hovorí: Keď môžeš ísť, nebehaj. Keď si môžeš sadnúť, nestoj. A keď si môžeš ľahnúť, tak neseď.

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.