Čo mám robiť aby som pribral?

"Dobrý deň, mal by som na vás otázku. Čo mám robiť, aby som pribral ?

Jem veľa, dnes som síce nestihol raňajky, ale na desiatu som mal v škole dva rožky so salámou, potom zemiaky s trochou mäsa v jedálni, potom som si dal jogurt ....... " Už ani neviem, koľko krát som podobnú vec počul, ale viem úplne iste, že ak by mi niekto dal 100 korún zakaždým, keď mi načrtne podobný problém, raketovo by som postúpil  do vyššej vrstvy spoločnosti. Medzi pánov v kravate a saku.

Neviem, ako často to možno opakovať, ale nezostáva nič iné ako znova povedať "Hej, kamoš, po tomto jednoducho nepřibereš, ani keby si stál pri tom na hlave" (Ako by to malo mať nejakú súvislosť) Veď chlapi, zoberte rozum do hrsti, po čom by ste mali vlastne pribrať?

Ale napriek tomu som  to šiel preskúmať. Keďže som od kulturistických ambícií už čiastočne odbremenený, nachádzú sa v mojej špajze inkriminované potraviny typu rožok a dokonca aj saláma. Síce  je to pomerne kvalitná šunka, pokúsim sa ju pre naše potreby devalvovať na nejaký kurací nárez. Vzal som teda 2 kolieska salámy, ktorá spoľahlivo zakryla styčnú plochu rožku, dal ju na moju kuchynskú váhu, ktorá má svoje najlepšie roky už za sebou a zaznamenal som ... nič. Ručička zrejme zaujala štrajkovú pohotovosť, alebo  jej vychýlenie bolo vskutku minimálne. Veľmi zahanbujúce , povedal by som.

Ak uvážime, že kvalita lacných salám nie je práve oslnivá, nutričné ​​hodnoty potrebné k rastu sú teda zanedbateľné. To rožok, to už je iný kabrňák. Vyhľadal som si ho v tabuľke. V tabuľke nutričných hodnôt, o ktorej existencii by ste mali mať rozhodne aspoň hmlisté povedomie. Tak teda rožok, nazývajúci sa obyčajný, má v priemere 3,5 g bielkoviny, 25 gramov sacharidov a nejaký ten tuk. To všetko na 100 gramov. Na tieto oslnivé čísla sa v pohode dostaneme, keď zjeme tie rožky dva. A ešte kúsok od suseda v lavici. Priemerný rožok má totiž nejakých 40 gramov.

Takže čo?

Tá desiata, ktorá je celkom bežnou výbavou väčšiny študentov, a ktorá by mala zabezpečiť onen rast, vám zaistí leda prd. A to často doslova. Rožok s čímkoľvek je presne tou potravinou, ktorá vo vás vzbudí pocit sýtosti plnosti, ale vo finále vám moc kulturistických benefitov neponúkne.

Takže čo robiť teraz?

V prvom a ideálnom prípade je nutné si navariť a zobrať so sebou do školy ryžu, pokiaľ možno s mäsom, ak nemáte prachy, urobte ryžu napríklad  so sójovými bôbmi , alebo aspoň na sladko.

Po otvorení krabičky v triede vám to síce prvé miesto v súťaži popularity určite nezíska, ale je to miliónkrát lepšie, než ten rožok so salámou, často pochybnej kvality. A pravdepodobne vás to príde na podobné peniaze. Tento odsek zdôrazňujem, pre všetkých krikľúňov, ktorí na diskusiu pod článkom budú mať tendenciu písať, že učím mladých  chlapcov iba na proteíny a gainery. Pretože k tomu sa dostaneme vzápätí.

Každý totiž nie je úplne zapálený čeľadník / svalovec s vidinou sošky Sandow na krbe, tak, ako ich  mával vystavenej Lee Haney. A tiež, buďme k sebe úprimní, sú naši mladí trochu rozmaznaní dobou a všelijakými modernými vymoženosťami. Tak to proste je. Môžeme sa rozčuľovať, kritizovať to, mať na to svoj názor, ale to je asi tak všetko.

Napriek tomu by títo mladí chceli pribrať a zvýšiť svoju hmotnosť, aby neboli vo svojom okolí za trasoritky. A práve preto tu ponúkam riešenie jednoduchšie, pohodlnejšie a komfortnejšie, hoci si myslím, že vyššie uvedená krabičková metóda je nepochybne lepšia. Ale je to opruz, čo si budeme rozprávať.

A tým jednoduchším riešením sú proste gainery. Noste so sebou do školy šejker a dávku gaineru. Je to jednoduché a rýchle na konzumáciu. A vodu v škole snáď máte. Na desiatu, ktorá pravdepodobne za veľa nestojí, akokoľvek je to potrebné veľká delikatesa, si primiešajte v škole gainer. Primiešajte si ho napríklad aj k tomu obedu, urobte si z toho výživné kakavíčko, jednoducho pcháte do seba sacharidy vrchom spodom. A prečo? Pretože to je jednoducho jediný spôsob, ako pribrať.

Priberanie je čisto matematická záležitosť. Jednoduchá priama úmera. Čím viac kalórií prijmeš, tým väčšia šanca, že priberieš. Ak ješ ako to je popísané v úvode, nepřibereš nič. Ty potrebuješ živiny. Cukry, bielkoviny, tuky a kalórie. A tvrdý a predovšetkým ťažký tréning s veľkým počtom viackĺbových cvikov, ktorý to všetko nakopne a bude stimulovať organizmus k zosilneniu. A tým pádom k pribratiu váhy. Ale musí mať z čoho brať.

Pribrať môže každý. Ak netrpíte nejakou závažnou poruchou metabolizmu, priberiete. Pribral by aj Vojta Dyk, keby chcel. Len k tomu musíte pristupovať úplne rovnako, ako obézni ľudia k diéte. To znamená, prostredníctvom vôle a odhodlania. Len naopak. Zatiaľ čo obézni ľudia musia zmobilizovať svoje morálne vlastnosti na to, aby sa vyhli nadbytku jedla, vy musíte urobiť to isté s nedostatkom živín. Vy nesmiete mať hlad, nesmiete mať málo jedla, nesmiete mať jedlo, ktoré vám zapchá žalúdok a nutričná hodnota je malá. Inak povedané, vy musíte žrať. Stále a veľa. Musíte mať minimálne 5-6 gramov sacharidov na kilo váhy. Veľa ľudí, sa teraz pousmeje a povie si, kiež by som mal tieto starosti, ale nenechajte sa mýliť, pre Ektomorfov  je to skutočná drina. Naopak diéta, vybudovanie kociek  na bruchu, alebo predsúťažná príprava je proti tomu úplná pohodička. Verte, že viem, o čom hovorím.

S tým súvisí aj otázka dávkovania gaineru. Kedy a koľko ?

Správna odpoveď znie kedykoľvek a veľa. Záleží na tom, koľko a ako rýchlo chcete pribrať. Ale to ešte neznamená, že keď zjete trojkilovku G15 za dva dni, že priberiete. To skôr budete mať najdrahší trus na svete. Ale dať si odmerku gaineru s každým jedlom, alebo si dať dve, napríklad práve v čase keď ste v škole, to už riešením je.

Zaplaťpánboh, gainery nie sú zase až tak drahá záležitosť. Teda aspoň v porovnaní s proteínmi. Preto teda ak vážite 60, 70, 75 kíl, váš rozpočet je napätý a vy chcete predovšetkým navýšiť hmotnosť, nerobte si hlavu s tým , že balenie proteínov (pretože po bielkovinách to rastie) presahuje váš plánovaný rozpočet. Siahnite po gaineri. Vyjde vás lacnejšie a pre váš účel vám poslúži rovnako tak dobre, ak nie ešte lepšie.

Produkty v článku

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.