Cvičte, žite , vydržte..!

V sobotu sa na ČT24 objavila fascinujúca reportáž o tom, že keď sú teraz fitka zatvorené, ľudia si nakúpili činky domov a začali behať okolo baráku miesto na páse. A tiež, že sa teraz pokúšajú napodobniť ľadoborec. Uznávam, že táto módna vlna záujmu o sfialovenie vlastnej kože spôsobená ponorom do vody vo fáze transformácie na ľad prekvapila aj mňa, ale inak ...?

Čo bolo vlastne cieľom tej reportáže? Že predávať činky je teraz výhodnejšie ako distribuovať kokaín? Alebo že ľudia, ktorí cvičia roky a desaťročia, nechcú meniť svoj životný štýl len preto, že si nejaký mudrc zmyslel, že fitko je semeniskom Covidu?

Jasne že cvičíme! A stále a dosť. Vidíme to aj my v číslach tržieb. A sme prekvapený. Pri jarnom Lockdowne som prepadol depresii ... "Tvl ... to je vo kely, zavreli to, ľudia nebudú cvičiť, prečo by mali jesť proteíny?" Hovoril som si a začal sa obzerať po kladivku, ktorým by som potrestal sporiace prasiatko.

Ale oteplilo sa, vonkajšie ihrisko ste vzali útokom, vytiahli ste činky na dvor, do garáží a išlo sa ďalej. Potom leto, nádych normálneho života, v septembri dokonca prebehli súťaže a potom ... Potom už len samé blbé správy ... Prvé zatvorenie. Naprd, ale vymysleli PSA a nádej tu bola. A tiež že áno, PES zavrtel chvostom, podal pac, došlo k otvoreniu, nádychu a .... 14 dní a zatvorené.

Zase. Tentoraz bez akejkoľvek nádeje, pretože na toho ich Pesa, pôvodne 100x vychváleného, ​​vyfarbeného, ​​dopodrobna vypísaného a vypchatého excelovou tabuľkou plnou vzorčekov a zaklínadiel, že podľa toho sa teraz budeme riadiť, už hodil bobek aj jeho pánko.

Vonku teraz môže cvičiť iba magor, alebo nejaký Rus s litrom vodky v žile. Nasťahovali sme sa teda na pôjdy, do pivníc, do garáží s priamotopmi. V malých priestoroch je nás ako najebané, funíme si do xichtu, lebo niekto rozhodol, že veľké vetrané fitko je zdroj globálnej apokalypsy. Veľa majiteľov zobralo odvahu, ide na tajňáka a s nimi aj pár ich klientov.

Napriek práskačom, udavačom a bonzákom, ktorí oprášili svoje nadšenie pre nevyžiadanú starostlivosť o spoluobčanov. Žalovať sa nemá, ale hlásiť sa to musí, pán dôstojník ... Takže sme tí zlý, nedisciplinovaný, sebecký. Vyvrheli spoločnosti. Tí, kvôli "ktorým to nikdy neskončí." Čo je pravda. Toto asi nikdy neskončí, to vie každý, kto ovláda kalkulačku, lebo ak nebude do vzorca dosadená nula, čo nebude, stále budeme v stupni jedna. Navždy. Čo to znamená, si už nájdite sami. Ak sa vám nechce, znamená to: vopruz na stupni 1.

Takže sme tí kazišuci opatrení zrejme. A čo ako čakali? Že sa niekto vzdá životného štýlu, ktorý ho napĺňa, baví ho, prináša mu radosť a bude sa modliť k mesiášovi Hamáčkovi?

To musia byť ešte naivnější, než sme si mysleli. Alebo hlúpejší. Cvičíme, búchajú, zdvíhame, makáme a ja z toho mám radosť. Je super, že vášeň pre šport, pre kulturistiku, prekonáva všetky prekážky. A hoci nemám žiadny dôkaz pre nasledujúce tvrdenia o tom, že vyrovnaný človek, ktorý má svojho koníčka, prekoná choroby a iné strasti života ďaleko ľahšie, tak tomu bezmedzne verím.

Dokonca som presvedčený, že nám to aj pomôže. Tá surovosť základov, hrubé činky a železo, nutnosť o tréningu premýšľať a improvizovať, to veľa cvičencov opäť naučí poriadne makať. A tiež to z nás (možno) urobí príjemnejších návštevníkov fitka.

Viete, ako ma štvalo, keď si niekto esemeskoval 10 minút na peckdecku? Strašne! Som presvedčený, že teraz mi to bude jedno. Aspoň prvých pár týždňov po znovuotvorení. A prečo? No, pretože teraz ho nemám vôbec a je to celkom fuk. Pokojne si počkám, dám niečo iné, na rozdiel od teraz budem mať hromadu iných možností ...

Takže cvičte, tá epidémia raz skončí, na to červená mikina rovnako nemá žiadny vplyv. Makajte, pretože sa jarné sezóna blíži. Už čoskoro sa dozvieme termíny súťaží a ja som na tuty presvedčený, že prebehnú. A prečo som o tom presvedčený? Pretože Zväz kulturistiky vedie momentálne Lída Čížová, a to je normálne kúzelník, mág a eskamotér.

Niekto, kto dokáže zabezpečiť povolenie aj keď vám za barákom vyrastie atómový hríb. Spomeňte, že v decembri, keď už nikto nesmel vystrčiť z baráku nos, prebehli zo športu snáď len turnaja Oktagon a potom len Fitness Mania. Nie je teda dôvod pochybovať, aby neprebehli preteky za 3-4 mesiace, kedy už bude situácia nepochybne lepšia napriek osemdesiatejpiatej mutáci Coviďáka.

Dnes je ten text kratší, možno som s pointou tentoraz trochu na mimo, ale už ma unavuje, ako za to šírenie furt niekto môže. Začalo to lyžiasmi, na chvíľku prevzali štafetu baníci, pokračovalo dovolenkármi, v septembri za to mohli haranti, potom to spadlo na krčmárov a fitkarov, aby sme sa vrátili v kruhu cez vlekárov zase k lyžiarom. Pripomína to starý vtip z čias socializmu, že naše hospodárstvo má len 4 nepriateľov. Jar, leto, jeseň a zimu.

Aj vtedy chceli súdruhovia rozkazovať vetru dažďu a tí dnešný chcú rozkazovať vírusom ... My musíme len vydržať. Nie je dôvod sa hanbiť za to, že na sebe makáte. Že sa neposierate z kdejakého príkazu. Že športujete, budujete si silu, ako fyzickú, tak mentálnu. Že posilňujete imunitu na ktorej to stojí. Že sa venujete niečomu, čo vás napĺňa a baví. Že žijete ... Na tom nie je sebeckého vôbec nič. Sebec je ten, ktorý po vás chce, aby ste sa vzdali svojej vášne, len preto, že on sám sa potáca vo vlastnej bezradnosti.

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.