DIEVČATÁ , KEĎ VÁM SKONČÍ SEZÓNA , NEPOKAZTE TO !

Ak máte deti, skôr alebo neskôr vás čaká nerovný súboj ohľadom obstarania si  domáceho zvieraťa. Je to stret dlhodobý, zákerný, emočne vypätý a nemôžete ho nikdy vyhrať. Môžete ale zmierniť bolestivú  straty na vašom pohodlí . Takže kôň nám po obývačke nebehá, ale hlodavec áno. Konkrétne škrečok. Sýrsky škrečok. Čím sme za našu rodinu splnili tie dovozné kvóty z tejto oblasti a teraz je to na vás. Každopádne tento Sýrčan sa rozhodol, že zlomí svetový rekord v behanie v takom tom kolese  pre hlodavce, čo má v klietke, čo, napodiv vzhľadom k miniatúrnym rozmerom tej chlpatej  gule, vydáva skutočne maximálny rachot. Takže mám teraz po nociach dosť času na premýšľanie. Jednak nad tým, ako narafičiť smrť zašlápnutím škrečka čoby nehodu a jednak nad novými článkami. A vzhľadom k tomu, že škrečok je v skutočnosti škrečuľa , došlo mi, že už som dlho nič nenapísal pre dámy ...

O súťažiach, diétach a rôznych ošemetných situácií pretekania toho mám z mužského pohľadu popísané dosť, ale u žien je to trochu komplikovanejšie. Nechcem sa tu púšťať do rozborov ženskej duše, lebo to je pre mňa záhadnejšia oblasť než legendárna Area 51 v Texase, napriek tomu je tu ale pár oblastí, kde by som mohol dať tu a tam nejakú radu. Fitness v súťažnej podobe toho má so zdravím spoločného asi toľko, čo ja s bankovým kontom Donalda Trumpa. O bodyfitness, alebo nedajbože ženskej  kulturistike to platí dvojnásobne. Podoba tohto športu je dosť extrémna a čo horšie, aby ste sa do tej podoby dostali, musíte dievčatá vykonávať dosť extrémne veci.

Nie, vážne tú nechcem rozoberať váš sexuálny život, ale je jasné, že bez výraznejších zmien v metabolizme, bez zásadného zníženia percenta tuku, bez extrémnej manipulácie s pitným režimom vás medaily jednoducho nečakajú . A je jedno, či toto všetko vykonávate čisto naturálne , alebo s pomocou zakázaných prostriedkov. Rozdiel je však v tom, že keď chlapcom lezú žily po bruchu a sú stiahnutý  ako králiky, vyzerajú, aspoň opticky, zdravo a mužnejšie. Minimálne im povykoukne pinďour z náhle zmiznutej tukovej vrstvy. Keď to isté podstúpi žena, z úchvatne tvarovaných ohrievačov tekutín sa stanú 2 použité vrecúška airbagu a spodok stratí svoju primárnu biologickú funkciu. S úbytkom tuku vás totiž čaká aj úbytok menštruácie a aj keď dočasné vynechanie periódy je v skutočnosti menej škodlivé, než sa často píše, dlhodobá strata môže viesť k osteoporóze, problémom s kĺbmi a vo výnimočných prípadoch aj k neplodnosti. Ak teda žena pomýšľa na rodinu, potom je jednoducho pravidelný príchod tetušky z Červenej Lhoty nutnosťou. Percento tuku sa potom môže u žien líšiť , u niektorých je dostatočné mať  okolo 12 - 15% celý rok, iná žena sa musí dostať takmer na 20 - 25% tuku, aby u nej perióda opäť nastala.

Na naozajstný prúser si ale miesia predovšetkým mladšie , ambiciózne dievčatá, ktoré sa vložia  do rúk všetkých tých rádoby trénerov, ktorých nám tu v  poslednej dobe vyrástlo ako húb po daždi. Viete, trenérina vo fitkách začína byť celkom solídny kšeftík. Minimálne do doby, než si budú musieť zaobstarať tiež tu spásnu EET. A pretože je fajn, keď dostávate zaplatené za to, že pozeráte vo fitku dievčatám na zadok, je potrebné potenciálnych klientov zaujať, zviditeľniť sa, ukázať sa, vyrobiť si vývesný štít, aby ste ich mali čo najviac. A to sa najlepšie robí na nejakom dievčati, ktoré sa nechá nahovoriť, že z nej bude Bikini Fitness IFBB atď .., ale "bez toho to nejde". Na "troške" clenbuterolu, oxandrolone, stanozolole, hormóne štítnej žľazy atď .. potom urobí zverenkyni  formu aj úplný degenerant.

Problém je ale v tom, že veľa zakázaných prostriedkov sú ľavej ako bulharská mena a miesto relatívne málo škodlivého oxáčku do seba pchajú androgénnej odpad, ktorý im spoľahlivo zmení fistuly na pôsobivú basovú linku. O vyrážkach , problémami  s vlasmi a všetkým ostatným, čím by fitnessky rozhodne disponovať nemala ani nehovoriac. Cez všetko vyššie uvedené, toto nie je to najhoršie, čo vás čaká. Keď už ste tak hlúpe, že na túto hru pristúpite, treba v tom ďalej pokračovať. Ak totiž v sobotu dosúťažíte  a v nedeľu sa hráte na naturálku, váš kompletný hormonálny systém sa zosype ako domček z kariet. A to sa ešte len budete diviť, prečo sa nemôžete dostať zo vzhľadu, ktorý je príťažlivý asi ako farba ušného nasluchátka.

Môžete totiž držať diétu akú chcete, môžete vo fitku pokojne zavariť bežecký pás, ale akonáhle sa to celé hormonálne rozoserie, bude vám to málo platné. Pokiaľ máte skutočného trénera, naordinuje vám setsakramentsky dlhý dojazd a následný detox. Pokiaľ o tomto nemá páru, našli ste si ťuťmák, čo vás navŕtal do peknej šlamastiky a vy sa z toho budete hrabať pekných pár mesiacov, ak nie rokov.

(Aby nedošlo k omylu, použil som pri článku ilustračné fotky dievčat u ktorých viem, že "bez toho" to ide)

A tým sme sa pomaly dostali do bodu, ktorý má byť ústrednou témou celého článku. Čo robiť, keď máte po sezóne ? To je totiž často veľký kameň úrazu, ktorý už stál nejednu sľubnú kariéru. Niet sa čomu čudovať. Sám som teraz v diéte a svet sa scvrkol na vytúžený cieľ v konkrétnom dátume. U dievčat, pretekárok, to nie je inak. Cieľom je vždy prekonať sám seba a prísť v ešte lepšej  verzii - byť štíhlejší, elegantnejší, opraviť symetriu, byť tvrdší, zväčšiť zaostávajúce partie ... Skrátka sa stále zdokonaľovať. Tým pádom každý vzhľad na každej ďalšej  súťaži je vlastne vaším najlepším obrazom, vaším najlepším vzhľadom v ten čas ...

Čím viac sa zlepšujete, tým viac sa vám posúva hranica nášho vnímania, čo je "ideálny vzhľad" nášho tela ... A jedného dňa je koniec. Hoci každý pretekár a každá pretekárka si dá pred súťažou za cieľ udržať sa v čo najlepšej forme takmer celoročne, pretože vzhľad vášho tela je doslova omamný, zánikom konkrétneho dátumu  a termínu sa tento cieľ rozplynie rovnako rýchlo ako zásoby zlacneného masla v Lidli. Tak ako vám termín neskutočným spôsobom pomáhal v životospráve a bol pomocníkom pevnej vôle , jeho absencia mnohokrát zdvihne stavidlá neriadeného obžerstva . A to je tá najväčšia chyba, ktorú môžete urobiť a ktorá sa môže podpísať na vašom vzhľade aj v ďalšej sezóne. Nie je potom výnimkou, vidieť bikiny so striami a vyťahanou  kožou, nie z tehotenstva, ale z toho, že nezvládli posúťažné obžerstvo. Takže ako sa pokúsiť tomu predísť ?

Reverzná diéta

Posúťažnému nájazdu na Mekáč a podobnej junkfoodovej  zábave asi nejde zabrániť a nikto vám to nemôže mať za zlé. 2-3 dni užívania si pornfoodu ešte nie je žiadna tragédia, ale potom už je potreba nabehnúť na súťažný režim. Aj keď sme si na začiatku povedali, že súťažné stavy a úroveň tuku vašim reprodukčnom orgánom moc neprospievajú, nie je vhodné návrat k normálu nijako uponáhľať. Ak ste absolvovali viac ako jednu súťaž za sebou, a to by ste mali, ak sa chcete zlepšovať, nemal by to byť zase až taký problém. Vlastne už to poznáte. Zoberte si ceruzku a papier do ruky a vráťte sa k režimu, ktorý ste mali niekedy 3 týždne pred súťažou. A potom pomaly po týždni, alebo aspoň 4-5 dňoch, pridávajte jedlo a znižujte kvantu tréningu.

Jedno pravidlo hovorí, že spätná diéta by mala trvať aspoň polovicu času prípravy (takže pri 12 týždňoch to bude 6 späť, pri 22 týždňoch 11 späť atď.). Tak sa rad žien môže dostať na pekný, pevný, offseason tvar a percento tuku. Ak musíte vysadiť kardio alebo diétu rýchlo, musíte sa pripraviť na rýchlejšiu a pravdepodobne aj väčšiu stratu formy než pri pozvoľnom návrate, ale ak ste si ten čas našli pred tým, menej času určite nájdete aj potom.

Zapálené  súťažné fitnessky dúfam prepáčia, ale osobne vnímam stále ešte bikiny fitness oveľa viac ako životný štýl plný tréningu a zdravej stravy, ako primárne súťažnú disciplínu. Je potom veľmi smutný pohľad na všetky tie dievčatá, čo sa im na poličke lesknúci poháre, ale vy márne premýšľate, za ktorý šport ich  asi tak mohla dostať .... Dúfam, že pár týchto rád by mohlo viesť k pohľadu na celoročne zdravú a vyšportovanú kočku , ktorá  mužom zaistí vyplavenie viac testosterónu než ich dealer.

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.