EVA DLABAJOVÁ- SNÍVAM O VÍŤAZSTVE NA MAJSTROVSTVÁCH SVETA

Keď sme pred časom hľadali dievčatá do nášho promo Teamu, mali sme jasnú predstavu o tom, že by mali mať blízko k cvičeniu, zdravému životnému štýlu a značke Extrifit. Eva Dlabajová tieto predstavy naplnila  a navrch dodala slušnú porciu športových úspechov. Jej kariéra, ktorá je stále ešte v začiatkoch, má stúpajúcu úroveň a v najbližších dňoch ju čaká skutočný športový test v kulisách exotickej  destinácie. O čo sa jedná sa dočítate v nasledujúcom rozhovore.

Ahoj Evo, mohla by si sa našim čitateľom krátko predstaviť?

Ahoj, volám sa Eva Dlabajová, mám  20 rokov, študujem na VUT v Brne Stavebnú fakultu a teraz začínam 5. sezónu v kategórii bikini fitnes.

Ako dlho cvičíš a robila si aj nejaké iné športy pred fitness?

Silovo cvičím, tuším, od mojich 15 rokov. Už od základky som ale tancovala a cvičila aerobic.

Myslíš si, že to je dobrá príprava k fitness ?

Určite  áno ! Tieto skúsenosti mi pomáhajú v celkovej prezentácii na pódiu aj v posilňovni pri samotnom tréningu. Dnes sú vďaka sociálnym sieťam fitnessky a všeobecne cvičiace dievčatá veľa populárne.

Odkedy si myslíš, že je vhodné začať cvičiť?

S fitness, ako so zdravým životným štýlom, nie je nikdy skoro začať, určite je to dobrý štart pre športovú kariéru. Avšak myslím, že je to individuálne, každé dievča je vyspelé v inom veku, niektoré začne poriadne drieť a súťažiť v štrnástich, iná si radšej počká do dvadsiatich, niektoré sa necítia ani v neskoršom veku. Je dôležité počúvať svoje telo, uvedomiť si svoje priority a možnosti.

Ty si začala svoju súťažnú dráhu vo federácii naturálnej kulturistiky. Aké si tam mala výsledky a prečo si sa rozhodla odísť ?

Medzi moje najväčšie úspechy patrí vicemajsterka  sveta v roku 2014, vicemajsterka  Európy v roku 2015 a víťazka Natural Cup 2015. Vždy som sa umiestnila vo finálovej Top 6. Prestúpiť som sa rozhodla v čase, keď mi prišlo, že sa nemám v rámci ,, natural "už kam posúvať. V tejto federácii sa uprednostňujú skôr štíhle a menej osvalené slečny, a ak by som chcela urobiť progress, musela by som zmeniť kategóriu alebo federáciu. Rozhodla som sa práve pre zmenu federácie.

Ty si z Brna, viem, že si v kontakte s Jánom Cahom, ktorá je takou ikonickou tvárou Natural v CR. Čo hovoril na tvoj prestup on ?

Jan Caha je môj tréner, zverujem mu teda do rúk celú moju prípravu a konzultujem s ním naozaj všetko. Vo federácii INBA som si prípravu plánovala sama, práve jeho som oslovila až v čase, keď som plánovala prestup. Honza je profík, pripraví každého, ako najlepšie vie, samozrejme v rámci trendu danej federácie

Aké si dosiahla úspechy v SKFČR, čiže v národnej odnoži IFBB?

Jarnú sezónu som smerovala na ME, kde mi nakoniec nebol štart umožnený práve vďaka prestupu, kedy neuplynula dostatočne dlhá doba od môjho posledného štartu v inej federácii. Tak hovoria pravidlá. Štartovala som teda na Majstrovstvách Moravy a Sliezska, kde som vybojovala Absolútne víťazstvo. Na MČR som obsadila 6. miesto.

Pýtam sa ťa na to trochu z toho dôvodu, že označenie jednej federácie ako "naturálnej" evokuje to, že ostatné naturálne nie sú, čo vyvoláva dosť nevraživosti. Predpokladám, že ty si naďalej naturálnou  športovkyňou a napriek tomu máš skvelé výsledky v IFBB. Ako to teda vnímaš ty, keď máš skúsenosti z oboch federácií ?

V IFBB sa ešte len rozkukávam a viem, že sa mám stále kam posúvať. Ale príde mi, že sem viac pasujem typom postavy aj svojou prezentáciou. A áno, pripravujem sa stále naturálne.

Čo ťa čaká teraz ?

Jedinou súťaž, ktorú chcem absolvovať túto sezónu, sú Majstrovstvá sveta juniorov. Zatiaľ som sa kvalifikovala do A tímu, už len to je pre mňa česť. Nepočítam s úžasným umiestnením, ale chcela by som sa stať jednou z konkurentiek svetovej špičky a predviesť moju doteraz najlepšiu formu

Aký výsledok by ťa uspokojil a ako sa tešíš na miesto konania ?

Nebudem klamať, snívam o víťazstve: D, ale rada by som sa dostala do Top 10. Prebojovať sa do finálovej šestky by bolo nádherné, ale počítam aj s posledným miestom. Súťaž sa koná v Dominikánskej republike, takže  je jasné, že sa veľmi teším . Hlavne na počasie a pláž, verím, že to bude ten najlepší relax.

Neobáváš sa toho dlhého letu a jeho vplyvu na formu ?

S lietaním  a formou nemám skúsenosti, ale súťaž samotná by mala začať až dva alebo tri dni po lete, tak snáď všetko bude ok. No ale samozrejme, že trochu strach mám ....

A ako ide príprava ? Sú nejaké komplikácie ?

Táto príprava je pre mňa asi najťažšia vôbec. Nie som si istá v mnohých veciach, tiež MS nie je len tak nejaký hodinový výlet autom, hlavou sa mi naháňajú myšlienky, že nevyzerám dobre, že nemám čas, že sa niečo pokazí, že nepodám  dobrý výkon, že mi to za to nestojí, .... Klasický záver prípravy: D

Ako vyzerá tvoja denná strava? Čo si napríklad dnes jedla ?

Posledný mesiac pred súťažou nie je môj jedálniček úplne najpestrejší. Dnes to boli 3 vaječné bielky + 1 žĺtok, 3x 100g kuracích pŕs k tomu zelenina, pred spaním kazeín a oriešky. Počas týždňa sa hrajem  len s množstvom ryže, niekedy uberiem tuky.

Akú váhu prikladáš doplnkom stravy?

Rada ich  zaraďujem celoročne a v mojom jedálničku majú rozhodne svoje miesto.

Ako vyzerá tvoja suplementácia práve teraz v diéte pred MS ?

Ráno doplním vitamíny a minerály, kofeín a bcaa. Pred tréningom od Extrifit kofeín, synephrine a BCAA, po tréningu bcaa, glutamín, vit. C a hydro. Pred spaním kazeín a glutamín. Niekedy, keď nemám silu a potrebujem nakopnúť do tréningu, pridám thermogel. Rada často pečiem buď pre seba ale skôr pre priateľa z cfm proteínu rôzny palacinky, rolády, buchty atď.

Ak by si mala uviesť jediný druh doplnku stravy, ktorý by to bol ?

Určite BCAA. Konkrétne od Extrifit príchuť jahoda mentol.

My spolu vedieme rozhovor aj okrem iného preto, že ty si sa stala našou Extrifit Girl, teda dievčaťom, ktoré je súčasťou nášho promo teamu. Aká to je doteraz skúsenosť a ako sa ti páčil Extrifit Team na EVL 's?

Skúsenosti mám len kladné. Vďaka Extrifit som sa dostala na jednu z najväčších akcií v ČR aj v Európe. Na EVL's  spoznala som  veľa nových ľudí a osobne som spoznala tých, čo obdivujem už dlho.

Máš nejaký vzor ?

Jednoznačne musím povedať Sabínu  Plevákovou. Nielen kvôli športovým úspechom, ale aj kvôli tomu, že je jednoducho normálna a prirodzená. Rovnako ako ja, má dlhodobý vzťah, študovala, robí to, čo ju baví, na nič sa nehrá, ... Rada sledujem jej príspevky na sociálnych sieťach a prežívam s ňou každú súťaž.

Aký to je potom pocit, zdieľať s ňou nejaký čas, byť v podstate súčasťou Teamu ?

Sledujem už dlho celý tím. Jedným slovom to je ÚŽASNÉ.

Chcela by si na záver niekomu poďakovať ?

Určite svojej rodine a priateľovi za to, že to so mnou vydrží: D

Extrifitu za príjemný rozhovor a čitateľom by som chcela popriať pekný deň.

 

 

 

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.