Extrifit road trip po SLOVENSKU

 

 

 

 

Sláva nazdar výletu už sme tu, už sme tu. To sme si  mohli pospevovať v piatok popoludní, keď sa Extrifit Team zišiel v 17 hodín v Žilinskom hoteli Holiday Inn, kde nám Andrej Mozolani zaistil exkluzívne ubytovanie na nasledujúce 3 dni. Perné, ale nadmieru vydarené tri dni, nutné dodať.

 



Bol to totiž práve Andrej Mozolani spoločne s výhradným distribútorom Extrifit na Slovensko Martinom Andrejom, kto inicioval stretnutie Extrifit Teamu s fanúšikmi v Česku známe pod názvom Extrifit Training Day. A ak sa vám v nasledujúcich riadkoch bude zdať, že prísun superlatívov na adresu tohto zraze dosiahne inflačného vrchole, nebudete sa mýliť. Nie je totiž zbití, než tento slovenské road trip chváliť, chváliť a zase chváliť ...

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifit-slovakia_0f5fa6bff980e143c85ddab3c1e546eb.jpg

 

 

 

 

Ale pekne poporiadku. Do Žiliny sme sa dostávali ako partizáni po skupinkách, kedy prvú várku zaobstaralo auto naložené vedúcim zájazdu v podobe mojej osoby (Pavel Vacek, autor textu), spiaci, ehh, teda meditujúci Kuba Šubrt a kulturistický zreštartovaný a tlmiče drviaci  130  kilový Petr Marca . Ak však hovoríme o záťažovom teste podvozku, Superb Vojtu Koritenského na tom nebol o moc lepšie, pretože musel absorbovať kvalitu slovenských vozoviek v permanentnom súboji s gravitačným pôsobením 130 - kilového Tomáša Kašpara, ktorému zdatne sekundovali 118  kilový Slavoj Bednář. Snáď len Oktávka Milana Obořila nijako neprotestovala, keď Milan vyrazil na sólo misiu z jeho rodnej Břeclavi. Čo je zrejme niekde v Maďarsku, alebo čo, pretože hoci sa zdalo, že Milan absolvuje najkratšiu cestu, jeho zadanie navigácí spôsobilo, že to vzal niekde  cez Nórsko a došiel ako posledný. A neskoro.

 



To už nás totiž čakal Andrej Mozolani, ktorý nás odviezol do jedného zo svojich fitek, kde chlapci absolvovali tréningy pod dohľadom kamier a určite sa môžete tešiť nielen na zábery borcov z Extrifit Teamu, ale aj na rozhovory, kde sa chlapci podelili o nadobudnuté dojmy z práve ukončenej sezóny, alebo naopak o svojich plánoch v najbližších dňoch. Celé toto sme ukončili parádnou večerou, čo bol od našich hostiteľov dosť riskantný počin existenčne ohrozujúce ich bankové konto, pretože sa polovica teamu stále ešte nachádzala v pozávodnej fanatickej nedožranosti. Ale chalani sú na tom zrejme dobre, lebo rovnakú chybu zopakovali ešte niekoľkokrát.

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifit-slovakia-2_0f5fa6bff980e143c85ddab3c1e546eb.jpg

 

 

V sobotu nás čakalo prvé zastavenia v Banskej Bystrici, kde to v prvej chvíli vyzeralo skôr ako na sústredení Miss Slovenska. Zrejme dievčatá čakali na Sabinu Plevákovu, ktorá však musela absolvovať chirurgický zákrok a jej rekonvalescencia sa neočakávane pretiahla. Ale ako to tak vyzeralo, dievčatá si beztak prišli na svoje a naši borci im to svojím šarmom plnohodnotne vynahradili. Samozrejme trochu preháňam ... Chlapci sú fešáci, o tom niet pochýb , ale dôležitejšie boli predsa len ich skúsenosti a znalosti. To ocenili ako prítomné dámy a slečny, tak predovšetkým miestny mladíci , ktorí sa dychtivo vrhli do spoločných tréningov s Extrifit Teamom. Inak klasika. Spoločné fotenie, autogramiáda, darčeky, pišingry, ochutnávačky, ale aj nadšené ohlasy, obdivné slová a nesmierne pozitívne ústretová atmosféra.

 



Pozitívna atmosféra. To je zrejme to správne súslovie, ktoré dokonale vystihuje celý trojdňový pobyt na Slovensku. A keď hovoríme o Slovensku a Tatrách (teda aspoň dúfam, že tie brutálne kopce boli Tatry), nemôžeme zabudnúť ani na slová ako salaš, bryndza, halušky, ovce a niekde som zazrel tiež  čosi o Jánošíkovi. Takže sme s vďakou prijali folklórnu vložku v podobe návštevy vyhláseného salaša s regionálnymi špecialitami. Ryža sa tentokrát nekonala. Bryndza, halušky, guláš áno. A bolo tam kráásne. Nádherné počasie, úžasná krajina, dobré jedlo, fajnová partia .. A tiež  funkčné suveníri  zhmotnená do skvelých syrových pochúťok. Mňam .. Ešte dnes ráno pri raňajkách som opäť do seba vdýchol trocha kozieho syra, no čo vám budem rozprávať ..

 

 

 

Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia Extrifit Slovakia

Extrifit Slovakia

 

 

 

 

Po príchode do Holiday Inn sme mali 2-3 hodiny voľna, pred večernou návštevou ďalšej skvelej  reštaurácie v Žiline. Andrejovia  si nie a nie povedať a tak nás hostili, napájali, bavili, kŕmili, jednoducho sa postarali o báječný večer s báječnou atmosférou, kde naplno vyniklo špecifikum Extrifit Teamu, ktorý netvorí marketingový zlepenec jednotlivých osobností, ale kompaktná partia kamošov, ktorý si dokážu dobre pokecať. Škoda len, že kulinárskeho umenia žilinských kuchárov si príliš neužil večer prichádzajúci  Petr Vaniš, ktorý má za 14 dní súťaž v Texase a tak zostal na varených  kuracích  prsiach .

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifit-slovakia-8_0f5fa6bff980e143c85ddab3c1e546eb.jpg

Po trochu ťažšom nedeľnom ráne nasledovalo ďalšie stretnutie s fanúšikmi, tentoraz v Mozolani Fitness na Solinkách. Tu sa čakalo oveľa viac návštevníkov a tento predpoklad sa naplnil. Zaznamenali sme veľmi solídnu účasť zvedavých fanúšikov a tiež oveľa otvorenejšiu diskusiu. Začlenili sme súťaž o ceny, ktorá spočívala v statickom držaní jednoručiek v natiahnutých pažiach, tzv krucifix. V tomto názornom príklade sa ukázalo, že Slováci nedisponujú ženami iba peknými ale zároveň aj silnýmy . Až sa bude robiť raz nejaký remake Xeny bojovníčky, počítam, že Hollywood bude hlavný konkurz organizovať v Mozolani fitness. No a potom sa zase podpisovalo, fotilo a predovšetkým cvičilo. A rozhodne tu nehovoríme o nejakej promošolichačce len tak na oko. To by napokon mohol potvrdiť ten neborák, čo si vybral Milana Obořila k tréningu nôh. 240 kg na drep a 260 kg na Hacken v tréningu, ktorý mal doslova zbesilé tempo, asi nečakal. Ale ani jeden z členov teamu sa neflákali a pohľad na dvojicu Mozolani-Šubrt drviacej bicepsy bol tiež určite pre mnoho ľudí zážitkom. Lenže to by som zrovna tak mohol napísať o Slavojovi, Vojtovi, Petrovi aj Tomášovi, ktorý absolvovali tréningy so svojimi návštevníkmi Extrifit zrazu. Každopádne fandovia si pravdepodobne odniesli domov nielen pozitívne zážitky, ale určite nejakú tú porciu svalovice navyše.

 


A tu by som mohol defacto skončiť. Lenže je tu jedno veľké Lenže, ktoré jednoducho z fotiek nejde jasne rozpoznať. Ono to totiž celé vyzerá ako jedna veľká PR akcia, čo, nebudeme si nič nahovárať, tiež je. Lenže to je tiež akcia, ktorá nám, Extrifit Teamu, každému jednému jeho členovi, dá obrovskú spätnú väzbu od vás, fanúšikov. Je totiž nesmierne pozitívne stretávať sa s ľuďmi, ktorý sa o vás zaujímajú, ktorý sú naladený na rovnakú vlnu čo vy, ktorý nie sú zalezený za klávesnicou, aby o vás písali anonymné srance, ale prídu mnohokrát stovky kilometrov len preto, aby vás spoznali, pozdravili a urobili si spoločnú fotku. To sú zážitky, ktoré nie sú nijako ľahostajné ani našim športovcom, ktorý oprávnene nadobudnú dojem, že ich činnosť má zmysel, má odozvu, že sú skutočne tými, ktorý mnohokrát formujú budúce životy mladých ľudí. Tieto stretnutia s fanúšikmi v sebe majú obrovskú, neprenosnú a ťažko opísateľnú hodnotu spoločne odovzdávané energie, na ktorú sa Extrifit Team vždy teší. A preto dúfajme, že sa určite nevidíme naposledy, pretože aj vy ste neoddeliteľnou súčasťou Extrifitu .

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/dsc_4546_9094d1e1e1e3f76c7f0d2c969992cf2d.jpg

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.