JAKUB ŠUBRT - MÁM PRED SEBOU VYSOKÝ CIEĽ

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-jakib-ciel-1_e6863149bb0f1b1421ce1a1606ddda47.jpg

 

 

 


Ahoj Jakub , v akej fáze sa teraz momentálne nachádzaš?

 

 

 


Ahoj. Správne by som mal mať trochu voľnejší  odpočinkový režim, aby si telo oddýchlo a svaly sa pripravili na poriadnu záťaž v nadchádzajúcej príprave na súťaž. Takže by som mal cvičiť trochu menej, ale ono mi to veľmi nejde. Keď prídem na tréning a cítim sa dobre, tak to rovnako odídem na doraz .

 

 


Aký je tvoj momentálny split?

 

 


Nič pevného nemám, idem skôr podľa pocitu. Snažím sa dávať trochu viac voľna, takže napríklad  2 dni cvičím, potom si dám jeden, alebo aj dva dni voľna.

 

 

 
Máš v tomto, povedzme offseason obdobie, určitý plán typu: Naber 10 kíl, atď ..?

 


Teraz nie, ale až naplno rozbehnem prípravu, čo bude zhruba 5 mesiacov pred pretekmi , tak tie prvé dva mesiace sa sústredím na nabratie niekoľkých kíl navyše. Ale teraz momentálne sa skôr snažím moc nestratiť z formy a príliš neztučnieť, aj keď sa priznám, že keď idem niekedy okolo nejakého Světozoru, tak ma to občas vcucne. :-)

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-jakib-ciel-2_e6863149bb0f1b1421ce1a1606ddda47.jpg

Takže inak si jedlo strážiš?

 

 


No, tak po tých rokoch v podstate ješ diétnu stravu a nijako ti to nepríde, že to je neštandardný jedálniček od bežnej populácie. Samozrejme sacharidy mám zdvihnuté , mám ich niekde okolo 600 gramov denne, ale pre mňa je kulturistická strava vcelku normálna a nemám pocit, že by som nejako trpel jednotvárnosťou alebo tak.

 

 

 

Priblíž mi bežný deň Jakuba Šubrta, čo sa týka stravovania.

 

 


Ráno keď vstanem, zhltnem  10 tabliet BCAA 1800 mg. Potom si urobím raňajky, čo sú tri celé vajcia, šesť bielkov k tomu, do toho Nakrájam jeden banán, pridám tam nejakú salámu ...

 


... Prepáč, že ťa prerušujte, ale tie si robíš vajíčka s banánom a salámou?

 

 


No áno, jem . (Smiech) Sú to tak 2-3 plátky šunky a to sú moje  raňajky. Niekedy si k tomu dám celozrnné pečivo, inokedy to zjem samotné . Potom letím do práce, kde mám do obeda 2 desiaty, ktoré sa skladajú z 1-2 odmeriek proteínu a 2 balenia sušienok BeBe, čo robím už pomerne dlho. Mám spočítané cukry a hodnoty tých sušienok a kalkulujte s nimi v rámci celého denného príjmu. Na obed mám 300 gramov kuracieho s nejakou prílohou. Zemiaky, alebo cestoviny. Ryžu nejem vôbec. Po obede mám zase 2-3 desiaty, ktoré sa skladajú z 1-2 odmeriek proteínu zase  s nejakým typom sušienok, alebo piškót čo nemajú moc tuku. Niekde okolo piatej hodiny mám jedlo, ktoré je úplne rovnaké ako na obed, pretože si to robím deň vopred do krabičky, takže si to jedlo proste len rozdelím na pol. Za cca 1,5 hod bežím na tréning, pred ktorým do seba nahádžeme amina, Hell Gél, po ktorom sa mi strašne dobre cvičí a potom už len nejaké sacharidy po tréningu. Tie čerpám z Go Pro, do ktorého hodím odmerku Hydra. Potom nasleduje večera, ktorá je zložená z mäsa a zeleniny. Väčší prílohu už nedávam.

 

 

 

Zaujalo ma, že neješ ryžu. To ju neješ momentálne, alebo celoročne.

 

 


Nejem ju takmer nikdy, pretože mi jednoducho nechutí. Sacharidy čerpám prevažne zo zemiakov a cestovín.

 

 

 


A mäso ješ aké?

 

 

 


Teraz v objeme jem  prevažne kuracie. Hovädzie teraz moc nedávam. Ale v závere prípravy pomaly prechádzam na hovädzie mäso, kvôli tomu, že sa mi zdá, že to svalom dodáva na plnosti.

 

 


Hovoril si, že zhruba 5 mesiacov pred súťažou začínaš prípravu, takže sa ti to pomerne rýchlo blíži. Na čo sa chystáš a aký je tvoj cieľ pre sezónu 2015?

 


Postavil som si pred seba vysoký cieľ, ale nebojím sa ho vysloviť. Je to zisk profi karty a na splnenie tohto cieľa musím zvíťaziť na nejakom kvalifikačnom prtetku . Takže sa chystám ako na Arnold Classic, aj  na Olympia Amateur u nás v Prahe. Je to týždeň po sebe, čo je skvelé, takže sa zúčastním oboch, pričom viac si samozrejme verím na Olympii Amateur. Predsa len, ak budú tak skvelí diváci ako vlani, určite ti to vždy pomôže a lepšie sa preteká. Ale som si vedomý toho, že to bude veľmi ťažké.

 

 

 

Akú váhovku plánuješ?

 

 


Určite by som chcel byť ťažší  ako na poslednej Olympii Amatour, takže sa chcem predstaviť v kategórii do 100 kg, pretože tá deväťdesiatka už bola vlani dosť fousová. Ale mám pocit, že som niečo svalov nabral, vidím to aj na váhe činiek, sa kterýma teraz cvičím.

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/extrifitslovakia-jakib-ciel-3_e6863149bb0f1b1421ce1a1606ddda47.jpg

Cvičíš teraz viac silovo?

 

 

 


To nie, ale tréningy často  mením, takže raz idem  vyložene silovo, čo ako som videl, robí aj Lesukov, ktorý rok za rokom robí fázy , kedy ide  silovo, potom klasiku a ku koncu tie intenzifikačné techniky.

 

 

 

 


Takže ak máš ten silový tréning, ideš len na 1-2 opakovania ?

 

 


To nie, vždy robím aspoň 3-4 opakovaní.

 

 

 

A koľko teda dvíhaš?

 

 


V drepe som dal sériu s 3x240 kg, benč dám 1-2x 220 kg, u mŕtvol zhruba rovnako ako na drepy. Tzn. 220 kil na 3-4 opakovania. Ale nemyslím si, že to sú nejaké extra veľké výkony, predsa len nie som powerlifter.

 

 

 


Keď sa vrátim späť ku kulturistike, tak je zrejmé, že tvojou obrovskou prednosťou je vyváženosť postavy. Nevidím na tebe žiadnu zjavnú slabinu. Považuješ ty sám nejakú partiu za slabšiu ?

 

 

 


No ... v prvom rade musím všade pribrať, ale asi by to chcelo väčšie lýtka, väčšiu hĺbku brušných svalov a ako som už povedal, celé to chcem zväčšiť. Na posledných pretekoch to nevyzeralo zle, ale bolo to malé . Chcem byť väčší , ale nie na úkor symetrie. Nechcem, aby tým utrpela šírka pásu .

 

 

 

Ty si vnímaný kulturistickú verejnosťou ako niekto, kto sa drží úzkeho pásu a klasických proporcií zlatého veku. Zároveň si odpoveďou na to, že aj súmerný a estetický pretekár môže mať plno hmoty. Ako to vidíš ty?

 

 


Ten pas sa snažím za každú cenu zachovať, pretože z pohľadu rozhodcu je pretekár s úzkym pásom a širokými ramenami vždy vizuálne mohutnejší  než ten, kto ten V- tvar nemá taký výrazný. Ale aj nohy oproti úzkemu pásu potom vyzerajú väčšie a mohutnejšie. Oproti tomu borci so širším pásom môžu byť koľkokrát výrazne mohutnejší, ale opticky sa to na pódiu nepremietne.

 

 

 


Keď už sme pri tej svalovej estetike , občas počúvam názor, že veľké svaly sa dievčatám nepáči, že sa im to hnusí atď .. Akú ty máš skúsenosť?

 

 

 


Ja myslím, že to je niečo podobné, ako keď sa zvezieš nadupaným Mustangom. Možno sa ti nepáči, možno sa ofrňuješ, že to nie je praktické, ale akonáhle sa poriadne zvezieš, musíš ho mať. Dievčatá čo toto hovoria , väčšinou nemali šancu sa "zoznámiť" s poriadnym chlapom.

 

 

 


No a kúpiš si toho Mustanga?

 

 

 


Asi nie, radšej by som Dodge Challenger. To je poriadna kára. Napríklad  Oktávku  by som si asi nikdy nekúpil, aj keď viem, ako skvelé auto to je. Ale ja nemám rád tuctovky . Ani ja nechcem byť tuctovka.

 

 

 

 

 

 

https://www.extrifitslovakia.sk/photos/original/nahled-20181-gela-745x100pix_de623611f69655d999a16e975f7d4b07.gif

 

 

 

 

 

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.