JE KULTURISTIKA PRE TEBA ?

Mnoho ľudí nevie, či je pre nich bodybuilding (alebo physique) to pravé  a čo to všetko znamená. A presne pre takých ľudí, bude určený dnešný článok. Ak máte takýchto váhavých ľudí  vo vašom okolí, pošlite im  nasledujúce body, prečo áno a  prečo nie , urobíte im  cennú službu do  budúcnosti.

Kto by sa mal vyhnúť kulturistike :

1. Osoba, ktorá nemá rád stereotypy

Náš šport je plný stereotypov, hoci na prvý pohľad to nemusí tak vyzerať. Civčenie  a strava môžu byť diverzifikované mnohými spôsobmi, ale má aj svoj limit. Ak vás vaša každodenná rutina nudí, nemyslite na kulturistiku  vôbec.

2. Človek  so slabou vôľou a slabým zmyslom pre poriadok

V kulturistike budú úspešný iba najodolnejší športovci, ktorí nechcú mať výsledky cez noc. Budovanie svalov je dlhý a náročný proces, ktorý si vyžaduje veľa tvrdých a čestej driny . Ak budete vo vaších tréningovh rozlietaný a bdete trénovať podľa "nálady " , ďaleko to nedotiahnete . To isté platí pre stravu - ak ju nebudete systematicky dodržiavať , vaše výsledky budú štvrtinové . A to ani nehovorím o tom, že sa v diéte musíte vzdať všetkých druhov koláčov a dobrôt  ...

3. Osoba, ktorá  po prvom zlyhaní "baliť kufre"

Nie vždy idú veci podľa plánu , to je celkom bežné. Inak to nie je ani v kulturistike. Ak sa dokážete poučiť z chýb, ste na dobrej ceste stať sa  úspešným kulturistom . Pokiaš toto nedokážete podstúpiť a viete o sebe, že ste príliš tvrdohlaví na to učiť sa niečo nové a meniť zaužívané postupy, radšej na kulturistiku zabudnite, pretože tá je úplne individuálny šport celá o učení sa z vlastných chýb a prehodnocovaní doterajších metód.

4. Človek , ktorý má hlboko do vrecka

Tento posledný bod je trochu smutný, ale pravdivý. Jeden múdry pltenský drepiar mi raz povedal: "Bez peňazí nelez do posilňovne ." Permanentka do fitk býva  často predražená a nie každý si to môže dovoliť. Potrebujete tiež kvalitné jedlo, pretože "ste to, čo budete jesť". Za dobrú stravu musíte si dnes musíte priplatič , takže to je ďalší výdavok na vašu peňaženku. A potom pridajte proteín , kreatín, bcaa a vyjde vám , že za mesiac vás bude táto zábava stáť  slušným balík peňazí .

(Samozrejme, existuje alternatíva vo forme domáceho cvičenia , ale o tom niekedy  nabudúce.)

Kto by sa mal na kulturistiku vrhnúť :

1. Zviera !

Beštia , ktoré vie poriadne zarevať a vydať zo seba zvierací výkon . Niekto, kto sa vie poriadne nasrať  a nechať v posilňovni všetko , pretože vie, že musí. Lev, ktorý kašle na reč iných a ide si svoje nech sa deje čo sa deje .

2. Osoba, ktorá rada  pozoruje zmeny na svojom tele 

Komu by sa nepáčilo keby sa mu zväčšil  hrudník , ruky, chrbát, nohy ? Je to skvelý pocit zistiť, čo je ľudské telo schopné dosiahnuť, s malou vôľou a úsilím. Akonáhle zmeny začne pozorovať aj vaše okolie, nakopne vás to ešte  viac !

3. Milovník výziev

V živote kulturistov na teba čaká množstvo výziev, či už ide o silové výkony či vysnívané formy. Po každej úspešnej výzve budete lepším športovcom .

4. Osoba znechutená inými športmi

Vyskúšali ste futbal ? Hokej ? Florbal ? Nič sa vám páčilo ? Už máš po krk tých nasraných rodičov a spoluhráčov ? Pridajte sa k nám kulturistom . Tu je každý sám sebe pánom , ktorý je zodpovedný len a len sebe. Ak sa ti niečo podarí ,  si  za tým ty sám , nikto iný. To isté platí aj v prípade neúspechu - nemôžeš sa za nikoho schovávať, ale o to úprimnejší k sebe budeš. Kulturistika je úplne odlišná od bežných športov. Nehovorím, že je  lepšia alebo horšia , je iná . Skúste a uvidíte !

Ak si sa našiel v sekcii "prečo áno", gratulujem. Som pevne presvedčený, že budete skvelým kulturistom. Pokiaľ spadáš skôr do prvej skupiny, nezúfajte. Nebojte sa a choďte do toho ! Poznám veľa ľudí, ktorým kulturistika obrátila život hore nohami k lepšiemu, vďaka získanému zmyslu pre poriadok, sebadisciplínu a dôslednosť . Každý sme jedinečný , takže toto rozdelenie berte s nadhľadom . Veľa šťastia, čerstvý kulturista, budeš ho  potrebovať !

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.