KONZULTOVAŤ TRÉNING CEZ INTERNET JE AKO METEOROLÓGIA . ÚPLNE NA NIČ .

Žijeme obklopený samými zbytočnosťami. To je skrátka fakt. A nehovorím tu o nejakom bezbrehom materializme , o niečom, čo si možno ohmatať, kúpiť, použiť, za 5 minút vyhodiť. Hovorím tu o veciach, o ktorých musíte mať poriadne rozvinutý zmysel pre absurdné, podporené konskou  dávkou psychodelik, aby ste v nich našli opodstatnenie. Trebárs nedávno to nariadenie Eurokomisie, že je tu veľa  druhov zvierat. Trebárs mýval severný  by tu akosi nemal byť, lebo je odinakiaľ. Ak opomeniem, že u iného živočíšneho druhu, ktorý pritiahol tiež  odinakiaľ, EÚ komisie tak zaťatá nie je, skôr naopak, tak mi uniká zmysel toho nariadenia. Ja neviem ako vám, ale mne sa ešte nikdy nestalo, že by som prišiel niekam neskoro preto, že by som sa nemohol predrať cez tlupy mývalov . V skutočnosti to je tak, že som v živote žiadneho voľne žijúceho nevidel. Ale nie je sa čomu diviť, že EÚ komisia prišla s takýmto návrhom, lebo aj tá je zložená zo samých zbytočných jednotlivcov. Trebárs EÚ komisár Telička ma zaujal výrokom, ktorým sa ohradil voči výčitke  daňovníka, že jeho apanáž odčerpáva príliš veľa bankoviek zo štátneho rozpočtu, načo pán Telička vyhlásil, že on platí zo svojej štátnej výplaty tiež mnoho daní. Wauu, takže je možné, že tento génius práve vynašiel ekonomické perpetuum mobile. Ale oveľa pravdepodobnejšie bude, že mu plat chodí tiež zbytočne, pretože väčšine bláznov stačí polstrovaná miestnosť a maľovanky.

Alebo tu máme tú záležitosť s tohtoročným letom. To jasne dokazuje, že meteorológia je rovnako zbytočná ako prostitútka s vaginálnym výtokom. Než začalo, čítal som v najrôznejších predpovediach, že budú trópy ako v minulom roku  a my sa zase budeme parádne smažiť. Lenže  situácia je taká, že akonáhle sa odvážim von v šľapkách , zlezú mi nechty na palci z  nohy zimou. S toho usudzujem, že takýto meteorológ príde o deviatej  do práce, urobí si kávu, vyveští  z usadeniny a ide domov. A tak to bude robiť ďalších tridsať rokov a vôbec nikomu to nepríde divné. Tento odbor je skrátka rovnako zbytočný ako chlpy v polievke, pretože uvariť kávu si vieme všetci. Takže najlepšie, čo pre seba môžem urobiť, je, nevenovať týmto  zbytočnostiam ani štipku času, lebo je to ehmmm, zbytočne strávený čas. Bohužiaľ, tej  úplne najzbytočnejšej  veci pod slnkom sa vyhnúť nedokážem. A tým je konzultácia tréningu po internete.

Vec sa má totiž tak, že akonáhle si mládenec, alebo mladé dievča, obaja hladný po krásnych telách, zostavia  tréning, chcú ho skonzultovať. Chcú vedieť, či po sťahovaní kladky porastie triceps do veľkosti podkovy Dinosaura a či po sérii drepov bude mať slečna riťku pevnú tak, že s ňou bude závodne lúskať vlašské orechy.

Odpovede sú len dve. ÁNO, alebo NIE. V tomto ohľade toho môžem menej pokaziť, než ten šaman od počasia, lebo  výber možností je výrazne užší. Lenže , najsprávnejšia odpoveď znie: Nemám páru ľudia !

Ide totiž o to, že v samotnom zostavení cvikov po sebe sa toho nedá veľa pokaziť. Pokiaľ nebude po sérii bicepsových zdvihov nasledovať séria umiestnenia ľavej nohy za pravé ucho, väčšinou je to v poriadku. A v poriadku by bolo aj to naťahovacie cvičenie, ak by ste chceli zvyšok života stráviť ako hadia žena, či muž.

A o to tu ide. Väčšinou sa v tých konzultáciách po internete nedozviete, aký je skutočný cieľ anketára. A čo horšie, vlastne sa nedozviete vôbec nič. A to je dôvod, prečo konzultovať tréning s niekým, koho ste nikdy nevideli a kto sedí na konci siete 350 km od vás, má rovnaký význam ako odvrátiť útok tigra recitáciou poézie. Akokoľvek sa dá na internete nájsť návod na zostrojenie atómovej aj z chlpov veveričky, tréning a jeho správne prevedenie skrátka musíte vidieť. A prečo? Nuž, je tu pár dôvodov.

1) Technika cviku.

Pokiaľ má niekto potrebu konzultovať tréning, dá sa vcelku logicky usudzovať, že je začiatočník. A rovnakou logikou možno predpokladať, že techniku ​​cviku bude mať na pendrek. Alebo nie, lenže to sa z internetu nedozvieme . Nevieme, či robí drep v úplnom rozsahu na zem. Ak ho robí do prepnutých nôh, či ľahko nedotiahnutých. Nevieme, nakoľko sa predkláňa, nakoľko ide rýchlo dole a kolená používa ako pružiny Maxipsa Fíka ... nevieme nič. A to platí komplet pre všetko. Nevieme, či tlaky na ramená nie sú skôr tlakom na vrchné prsia a opačne. Nevieme, či bicepsové zdvihy nie sú tréningom čo najväčšieho záklonu trupu atď ... Alebo naopak, nemáme potuchy, či riadi nakladanie činky zväčšené ego, alebo strach  z váhy.

2) Zvolená záťaž.

Hoci sa to nezdá, správne zvolená záťaž je najväčším problémom začiatočníka. A tiež stredne pokročilého a pokročilého koľkokrát tiež . Chlapci sa majú tendenciu preceňovať, zrejme v dôsledku niekoľkoročného rozprávania o veľkosti vlastného penisu a dievčatá naopak podceňovať. V podstate z podobného dôvodu, lebo  toľko vecí, čo je na ich vzhľade v ich očiach zle, by nemohol spočítať ani nositeľ Nobelovej ceny za Matematiku.

Skrátka, chlapci si naložia moc, dievčatá málo. Správna váha je tá, s ktorou neurobíte ani o jedno opakovanie viac, ako máte vytipované. Ak máte urobiť 8 opakovaní sami na Benči, nemali by ste zvládnuť deviate . Nie že ho neurobíte, ale že ho nezvládnete ! To je diametrálny rozdiel. Takže nemáte urobiť 10 opakovaní, ale ani 6. Toto sa strašne ľahko píše, ale oveľa horšie praktizuje. Vlastne sa celý tréningový život trafíte do tejto  múdrosti len párkrát, ale musíte sa spočiatku snažiť sa k tomu čo najviac priblížiť. Reálne sa teda stáva to, že od 3 opakovania už ide u chalanov o tandemové cvičenie, keď jeden robí Benč a sparing synchrónne Mŕtvy ťah. Slečna má naopak hrôzu v očiach pri pohľade na prázdnu tyč, pričom od prvého opakovania piští, že je to ťažké a nezvládne to a pišťanie jej vydrží až do dvadsiateho piateho opakovania  ...Do akej skupiny anketár spadá, je ďalšia vec, ktorú po internete nemáte šancu zistiť . Celú vec navyše komplikuje fakt, že vám každý povie, že drie ako kôň aj keď v skutočnosti stačí postnouť  počas tréningu desať fotiek z fitka na Instagram ...


3) Intenzita tréningu.

Ak mi niekto pošle na konzultáciu tréning, kde je 25 sérií na sval, možno celkom spoľahlivo usúdiť, že to niekde opísal od skúseného profíka, alebo že tie série jednoducho robí s intenzitou cezpoľného  behu korytnačky. Som presvedčený, že naplno možno taký počet sérií zvládnuť len pri veľmi  vysokej trénovanosti, chemickej podpore, prípadne kombináciu oboch. Ale je tu jeden zádrheľ . Sú rôzne tipy cvičencov a veľmi záleží na somatotype a náture jedinca. Niekto musí prejsť peklom, aby rástol, zatiaľ čo iný rovnakých výsledkov dosiahne príjemnou prechádzkou jarnou  záhradkou. Avšak nie je to tak, že ak by sa vydal rovnakou cestou za Luciferom, rástol by nejako viac. Skrátka, sú jedinci, ktorí nepotrebujú ísť úplne nadoraz, ba naopak, bolo by to pre nich kontraproduktívne. Nakoniec  Extrifit Team zje  priamym dôkazom, kedy polovica členov odcvičí  sval do totálneho zlyhania a druhá polovica má iné finty na získanie svalových prírastkov. Dá sa toto zistiť po internete ? Možno  tak časom, až nám všetkým namontujú  nejaké čipy pod kožu ...

Takže aké je resumé ?

Ak chcete uchlácholiť, že po tom vašom zozname cvikov porastiete, pošlite to a niekto vám to odsúhlasí. Ak sa ale chcete naučiť cvičiť, ak nechcete strácať čas metódou pokus-omyl (čo je ale tá najlepšia metóda), vykašlite sa na akúkoľvek virtuálnu pomoc.

Siahnite do poeňaženky  a zaplaťte si niekoľko tréningov s osobným trénerom. Ale !! Záleží na vás, akým spôsobom vynaložíte svoje prostriedky. V prvom rade Konkretizujte s ním vaše požiadavky. Také to že , chcel by som mať trochu svaly a zároveň zhodiť, je, ... .s prepáčením na hovno. Zadajte mu presne to, čo žiadate v konzultácii. Ukážte mu svoj plán a chcite, aby vás naučil techniku, naučil vás naložiť si váhu a vysvetlite mu, že nie ste lazar, ale zdravý človek, takže sa nemusí báť, vás trochu popohnať.

V budúcom tréningu ho požiadajte, aby vám ukázal alternatívne cviky podľa vybavenia, ktoré poskytuje vaša posilňovňa. Skrátka, trvajte na tom, aby vás naučil cvičiť. Neinvestujte peniaze do niekoho, kto vás bude vodiť od stroja k stroju a nakladať vám váhu ako nemohúcemu a počítať vám opakovania. Nie ste retard, aby ste nevedeli počítať do desať. Nesmejte sa, väčšina osobných komerčných trénerov vás nechce naučiť cvičiť, nie sú blbí, to nie je v ich ekonomickom záujme. Naopak, je to vo vašom záujme, aby ste najneskôr po desiatich lekciách svojmu trénerovi poďakovali za spoluprácu a ďalej išli po svojich. Potom už sa váš čas strávený v posilňovni stane oveľa menej zbytočným ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Horčík a jeho denná dávka

Horčík a jeho denná dávka

Horčík (magnézium) nesie mnohé prívlastky, no jeden z najvýznamnejších je životne dôležitý minerál. V bežnej terminológii si ho vieme zapamätať ako prvok života alebo životabudič pri nadmernej fyzickej a psychickej záťaži. Dôležité je ale vedieť, ako správne horčík užívať a v akom množstve ho prijímať v špecifických prípadoch. Zobraziť celý článok

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

Aký je vhodný jedálniček na rysovanie?

To, aký jedálniček na rysovanie uprednostniť, vyplýva zo všeobecný zásad rysovacieho programu. Na začiatok treba vedieť, čo je rysovanie a ako sa to odzrkadľuje na vyváženom príjme makroživín. Vždy participujú bielkoviny, sacharidy a tuky, majú ale špecifické funkcie a fázy úspešného rysovacieho programu. Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.