KTO ZOSADÍ KRÁĽA Z TRÓNU ?

Rok sa s rokom  stretol a Olympia zaklopala opäť na dvere. Tento rok príliš nezvládaju reklamu a PR, takže sa o nej nehovorí tak, ako tomu bolo vlani. To je do istej miery zapríčinené aj tým, že na pretekoch chýba nejaký žolík, niekto, kto by vzbudil diskusiu o tom, či s ak má šancu na výhru - podobnú úlohu minulý rok perfektne zvládol Kevin Levrone, ktorý septembrový víkend vo Vegas vyburcoval ako sa len falo . (Bavíme sa o kategórii open, v classic physique bude tento rok pretekať Flex Wheeler, ten sa ale netají tým, že s výhrou príliš nepočíta). Aj napriek mizernému  marketingu a malý počet nových fanúšikov  sa na Olympiu teším, pretože som pevne presvedčený, že tento rok bude nevídaná konkurencia v elitnej TOP 6. A čo viac - má niekto potenciál zosadiť aktuálneho kráľa, šesťnásobného nositeľa titulu Mr. Olympia, Phila Heath ? Dpzviete  sa v dnešnom článku !

Hneď zo  začiatku by som chcel napísať pár slov o Kuvajte. Ako všetci vieme veľmi dobre, v poslednej dobe sa v tejto malej krajine ležiacej na Blízkom východe dejú veľké veci. Rozbehla sa tam sieť špičkových posilňovní Oxygen gym, miestny šejkovia začali investovať nemalé peniaze do svojich zverencov-kulturistov a predovšetkým tam majú lepšiu dostupnosť anabolických steroidov (alebo za to všetko môže anabolic chicken ?). Sčítané podčiarknuté, táto nenápadná zemička sa pomaly, ale isto stáva rajom na zemi pre bodybuilderov  z celého sveta. Niet divu že tam pôsobia  mená ako Roell Winklaar, Nathan de Asha, Brandon Curry a v neposlednom rade Big Ramy. Som pevne presvedčený, že ďalší Mr.  Olympia bude niekto z Kuvajtu. Otázkou zostáva kto  a kedy. Pravdepodobne by som vsadil peniaze na Big Ramyho , pretože má najväčší potenciál zo všetkých (mimo Kuvajtu). Ak mu to zdravie dovolí , jedného dňa bude veľkolepým kulturistom. Má šancu poraziť Phila Heath, rodáka z Denveru v tomto roku ? Určite má ! Porazí ho  ? Neviem.

Ďalším, kto má šancu zlikvidovať súčasného  kráľa v kulturistike, je Dexter Jackson / Shawn Rhoden. Jednotlivý súťažiaci tento rok neuverejňujú príliš veľa fotiek , takže každá predpoveď je zložitá a je dosť subjektívna.Inak to nie je ani v  prípade Dextera a Shawna , ktorých formy prakticky nepoznáme . Máinko  viac verím Dexterovi, nestárnucemu  upírovi, nad ktorému každý september krútim hlavou rozmýšľam , ako dokáže vo svojom veku urobiť takúformu . A čo viac - každý rok je jeho telo lepšie  a symetrickejšie . Shawn Rhoden je už veteránom kulturistiky, ale určite nepatrí di starého  železa . Má veľmi dobré proporcie , ale stále nie a nie urobiť  ideálnu formu. Ak sa mu podarí vylepšiť minuloročnú formu a odstrániť do očí bijúci „bubble gut“ ( nafuknuté brucho ) bude dosť nebezpečný . Ale opäť pripomínam , že podľa mňa  má lepšiu šancu vyhrať Dexter .

Aby som to zhrnul vtop 3 si to rozdajú , Heath, Dexter "Vampire" Jackson a Big Ramy . Som si na 99,9% istý, že tohtoročný titul Mr. Olympia si odvezie niektorý z vyššie uvedených troch. Nepôjdem do TOP 6, pretože tohtoročná súťaž je naozaj bezprecedentná a najlepšie vyvážená. Môže sa stať čokoľvek a do 16. septembra zostáva šete veľa  času. Na internete sa šíria  exkluzívne fotky z Kuvajtu s fotkami na ktorých je Big Ramy. Vyzerá to veľmi dobre, dokonca lepšie ako jeho najlepšia verzia posledného Arnold Classic v Barcelone. Ak mu rovnaká forma vydrží  až do samotnej Olympie, máme na čo sa tešiť (na rozdiel od jeho  súperov). Na druhej strane z mnohých  zdrojov počuť o Heathovi, že mu nedávajú veľa šancí na tohtoročnú výhru, vraj pokazil celú  prípravu . Dokonca v tomto duchu sa vyjadril aj bývalý IFBB proftík ,ale poznáte to  - babka povedala blah blah ... Ako jedna múdre dáma raz povedala: "Zakázala by som internet !" Nechajme sa prekvapiť , ako to všetko dopadne . Nenechajme sa odradiť zlou reklamou, Olympia bude aj tak nádherná udalosť. Už aby tu bola !

P.S. Skoro som zabudol - nezabudnite držať  palce  Lukášovi  Osladilovi , ktorý ako jediný čech bol schopný bojovať v  open kategórii . V 212 cke nás bude reprezentovať  Milan  Šadek a jebu budeme fandiť tiež  . Je to predsa  len úspech, keď vezmeme do úvahy, aká malá sme krajina . Vďaka, chlapci !

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.