KULTURISTIKA AKO TOVÁREŇ NA ZÁŽITKY

Tak ešte pár dní, kým sa ukončí atmosféra bezzodného konzumu, hektických príprav a na podlahu vytečených nervových sústav a máme to za sebou. Bankové účty si odfrknú , chytia  dych a spamätajú  sa natoľko, aby nám zaistili normálnu prevádzku. Prírode dáme trochu zabrať míňaním  baliaceho papiera a za pekné predmety získame na pár dní väčšiu náklonnosť našich partnerov. Skrátka, Vianoce budú za nami a vy sa budete radovať z darčekov a novo nadobudnutých kilogramov vášho blahobytu.

Trebárs niekto dostal v zážitkovom supermarkete ľad  na delové guľu, výsadok s plavkách za polárnym kruhom, alebo dovolenku v typickom príbytku afganskej dediny a teraz si márne láme hlavu nad tým, ako to s ním darca vlastne myslí. Napriek tomu je jasné, že tzv. Zážitkové darčeky sa tešia veľkej obľube. Tiež som jeden kedysi dostal. Bola to jazda vo Ferrari. Keď k nej malo dôjsť, pršalo, ďalší termín mi nevyhovoval a na tretí pokus už sa mi ani nikto neozval. Od tej doby sa snažím, aby som nebol odkázaný na poukaz. Každopádne, zážitkov som nabral celú kpu , a ak by som si mal nejaký kúpiť, obávam sa, že by sa pohyboval za hranicou legálnosti, alebo morálky. Prípadne obidvoch.

Napriek tomu poznám jednu firmu, ktorá chrlí jeden zážitok za druhým a to dokonca mnoho a mnoho rokov. Hovorí sa jej kulturistika. Ja dobre viem, že niekedy to s ňou je strašne ťažké. Som si istý, že mnohokrát ste si už povedali, či to všetko stojí za to. Nie je úplne jednoduché, vybrať si medzi proteínom, aminokyselinami, alebo novým telefónom, pekným kúskom oblečenia a podobne. O to ťažšie to je v okamihu, keď vypadnete od rodičov a príliv bankoviek na mäkké darčeky akosi vyschne. Ja dobre viem, že si koľkokrát hovoríte, že by ste si mohli zaobstarať ojazdený Golf GTI, miesto prípravy na súťaž, alebo udržiavanie formy a zvažujete, či to má zmysel, vymeniť relatívne hodnotnú vec za vlažný potlesk divákov v sále. Viem to, pretože som si to povedal stokrát. Ale verte mi, že má.

Vianoce a ten týždeň do konca roka, to je aj doba, kedy spomalíte, tiež  trochu zleniviete, ale dosť často sa obzriete za uplynulým časom. A čím ste starší, tým dlhší je časový horizont, kam až možno dovidieť. Myslíte si, že za 15-20 rokov budete spomínať na to, že ste mohli mať toho Golfa, miesto tretieho miesta na MČR ? Stavím sa s vami, o čo chcete, že nie. Budete spomínať na to, ako ste sa pchali v rozcvičovni piškótami, ako vás rozčuľoval  pohľad na súpera, budete vedieť presne, akú blbosť vám to odovzdali za cenu a v nose ucítite vôňu súťažnej farby. Spomeniete si, ako ste sa potom prežrali  v Mekáči do zvracania a vybavíte si každú maličkosť, ako by to bolo včera. Zážitok, ktorý si nekupujete, ale vytvárate, sám budujete, ten sa vám zaryje hlboko do pamäti. A čím ste lepší, tým viac ich bude. Zrazu sa budete stretávať s ľuďmi, ku ktorým ste vzhliadali v začiatkoch. Neskôr vedľa nich budete stáť na pódiu. Časom ich možno porazíte. To sú udalosti, ktoré si jednoducho nikdy nekúpite a nikdy ich nestratíte. Bude to obraz, navždy umiestnený vo vašej hlave. A až raz budete čumieť na telku, objaví sa tam informácia o meste, kde ste získal svoj prvý titul, vyskočia vám tieto obrazy bez toho, aby ste zložito hľadali svoje obrázky na facebooku. Až potom pochopíte, že to naozaj robíte len pre seba, pre váš pocit, pre vaše uspokojenie. A to je jedine dobre.

Takže ak nastane za týždeň doba predsavzatí a plánov a vy si nebudete istý , či znovu súťažiť, nebudete presvedčený o správnosti rozhodnutia, či investovať peniaze, ktorých nie je nikdy dosť a ktoré sa vám za žiadnych okolností určite nevrátia, spomeňte si na tieto riadky. Pretože na tých pár vecí čo za pár dní dostanete, si do roka nespomeniete. Nehľadiac na ich finančnú hodnotu. Za 10-15 rokov nebudete vedieť, čo významného ste si kúpili v 25 rokoch, ale úplne živo si vybavíte, kde presne ste boli, čo presne ste tam robili a akú medailu vám odovzdali. A v ten moment nebudete ľutovať jedinej koruny, ktorú ste na tento zážitkový kupón vynaložili.

 

Produkty v článku

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.