LOVECKÁ SEZÓNA ZAČALA

Na tomto mieste mala byť reportáž zo súťaže Partners Cup a čiastočne aj bude. Predovšetkým preto, že manželia Tichý usporiadali zase super  pohárovku, na ktorú sa oplatí ísť. Je to súťaž s priateľskou atmosférou a neustále sa zvyšujúcim počtom pretekárov, a zatiaľ čo ešte pred dvoma rokmi sa moja dcéra hrala v hľadisku na prekážkovú dráhu, tentokrát bolo úplne plno s počtom 600 divákov. Tak ito  sa v kategóriách zišla početná konkurencia a tak sa vo finále objavili už skutočne kvalitný pretekári a pretekárky, takže bolo na čo pozerať. A napríklad aj na rôzne eskamotérske kúsky. Tak napríklad niektorí finalisti začali miznúť rýchlejšie ako peňaženky po návšteve rumunského veľvyslanectva. Iných zase postihol vzácny druh svalového  kŕča, ktorý im nedovoľoval prevziať si medailu, zato posilnil schopnosti prekonať rekordy Usaina Bolta v šprinte na ľahko. No proste popoludnie plné zázrakov.

Ale zázraky mávajú oveľa prozaickejšie vysvetlenie. Nebudeme chodiť okolo horúcej kaše a povedzme si rovno, že prišla návšteva, ktorá je medzi svalovcami  vítaná asi ako cholera na letisku. Dorazil ADV, čo v tejto komunite vzbudí rovnaké emócie ako oznámenie o príchode STB u sedliakov v päťdesiatych rokoch. V tej chvíli  každý vie, že niekto skončil s oraním záhradky. Tým pádom má každá táto vizita z Antidopingového výboru zaručene devastujúci vplyv na priebeh súťaže a naopak povzbudivé účinky na panické stavy súťažiacich. Lovecká sezóna začala.

Ak je vám menej ako 15 rokov, alebo si chcete uchovať ilúzie, prestaňte čítať hneď teraz. Anaboliká a iné  látky  sa v totiž súťažnej kulturistike vyskytovali, vyskytujú a pravdepodobne vyskytovať budú. Aspoň do tej miery, kým budeme tlačiť súťažiaci do väčších, tvrdších a vyrysovanejších  svalov. Ak teraz čakáte nejaký moralizujúci apel, že by sme mali nechať vyhrávať týpkov s jaternicou  v puse a opuchnutou  žilou miesto bicepsu, je mi ľúto, nemôžem slúžiť. Nedá sa pri najlepšej vôli vymaniť zo skupiny, ktorá aplauduje surrealisticky osvaleným kulturistom. Jasne, pri pohľade na peknú, športovo vymakanú a svalnatú postavu uznanlivo prikývnem hlavou, no do exaktického nadšenia, bláznivého poskakovania, výskania a detského plieskanie dlaňami o seba ma privedie skôr ruka Reallyho Winklaar než ladné krivky na smrť nudného Naturala . Proste akokoľvek rešpektujem túto naturálnu cestu, ako konzumenta a diváka ma to baví rovnako ako porno v Nikábe. Môžeme sa nad tým rozčuľovať a argumentovať morálnou  skazenosťou sveta, keď sa podvádzajucemu  športovcovi  dostáva väčšieho obdivu, ale emóciám holt nerozkážeš. Môžem si 100x povedať, že kravička položila svoj život úplne zbytočne, ale jemne prepečený steak za mrkvu tiež  nevymeníte.

Ale Nechápte ma zle, nie som nejaký agitátor do steroidov. Naopak, som striktne proti ich užívaniu v mladom veku. Som pre radikálne sankcie za užívanie v doraste a junioroch, kde chlapci nemajú utvorený systém hormonálnej rovnováhy a mnoho mozgových buniek sa tiež ešte neprebudilo z prenatálneho obdobia. A akokoľvek to znie pateticky, je to pre ich dobro, lebo zbabrané anabolické kôry znamenajú skôr úrodu jebákov než medailí.

Zároveň som tiež dušou libertarián, takže akonáhle človek predsa len poberie trochu rozumu, je mi vcelku jedno, akým spôsobom sa rozhodne zdevastovať. Oveľa viac než to, že si niekto zapáli svoj ďalší klinec do rakvy, mi vadí všemožný fašisti, ktorí náramne dobre vedia , čo je pre váš život najlepšie a čo si máte myslieť. A ku všetkej smole majú možnosti túto svoju "morálnu  nadradenosť " presadiť. A že ich je požehnane v poslednej  dobe . Skoro sa zdá, ako by ich odniekiaľ pašovali. Eurobyrokrati, ekomentály , odbory, vegáni, multikulturalisti, ľudskoprávny aktivisti a tvorcovia najrôznejších vyhlášok po ktorých sa musíte zabaliť do bublinkovej fólie, aby ste mohli obísť kúsok  na bicykli ... Keď sa obzriem za svojou  mladosťou, nechápem, ako som ju  mohol prežiť, bez tých všetkých nariadení  a príkazov, ktoré majú za úlohu ochrániť moje kosti pred zlomením. No a potom tu máme chlapcov z ADV, ktorí tiež  chránia naše zdravie a tiež čistotu športu. Och, tý  sú dobrí, chcelo by sa povedať. Vážne ?

Tak najskôr to zdravíčko, že áno , to je najdôležitejšie dnes. Lenže to je blbé, keď má o neho starosť obézny ujo s červeným nosom, čo si prišiel skontrolovať vaše nádobíčko so skúmavkou v kufríku. To si potom môžete vykladať do polnoci, či je škodlivejšie trocha toho tesťáčku a pár chemikálií k tomu, ako niekoľkoročná kúra  zo štamprlíkov a pivínka, sem tam preložená nejakou tou udeninkou.

Napokon, nie každý potrebuje slušný prietok krvi do srdca, niekomu stačí aj škárička v cieve obalená masťou. Aspoň na chvíľu. Takže ideme skôr na tú čistotu športu nie ? Lenže to si chlapci poplietli storočia, pretože časy Coubertina už sú dávno fuč, bohužiaľ. Áno , ja viem, že svás noviny môžu ovenčiť , keď sem tam niekto niekomu pomôže na nohy v prípade súperovho vyvrknutého členku. Alebo sem tam niekto ohlásite faul, ktorý nebol, ale čo si budeme hovoriť, oveľa častejšie je to naopak. Môžete tisíckrát povedať futbalistovi, že by nemal simulovať vo vápne, pretože to je nečestné. Pokýva hlavou a pôjde si nacvičiť pár rybičiek, než si sadne do Bentley. Alebo môžete ignorovať články o korupcii v MOV, FIFA, FIA, ČMFS a bohviečoho ešte, ale to si rovno môžete kupovať noviny bez športovej prílohy. V tomto smere, sú kulturisti čistí ako čistička. Trochu od sajrajtu, ale v jadre v lesku. Ono tiež  kde nie sú prachy, tam sa korupcii, podvodom a šmelinám moc dobre nevedie. Ale pánom, čo radi nosia v kufríku cudziu  moč, ide o niečo iné. Aby sa nepodvádzalo . Lenže čo to ten podvod vlastne je ? A koho by sa malo podvádzať ? Podvod je to, keď niekoho zámerne uvediete do omylu za účelom vlastného prospechu. Môžete teda podvádzať súpera, alebo divákov. Lenže uviesť do omylu súpera v športe, kde je 9 z 10 pretekárov na rovnakej vlne, to by nezvládol ani David Copperfield. A podvádzať divákov ? No tak pár naivcov  má určite možnosť zhliadnuť sa v naturálnej federácii. Aspoň do doby, než pochopia , čo je skutočný omyl. Lenže ten zvyšok, mňa nevynímajúc, je celkom jedno, ako dosiahli cievy od pupku k prsníku a chrbta o veľkosti Texasu.

Nie je mi ale moc jedno, keď má niekto nejaký koníček, hoci so sebou nesie aj nejaké riziká, do ktorého vkladá vlastné prostriedky, vlastné úsilie, nereprezentuje ani ČR ani iný štátny orgán a prináša mu to uspokojenie a nájde sa nejaký iniciatívny moula, ktorý mu to chce pokaziť. Prečo, hovorím si, čo ich k tomu vedie ? To sú vážne tak pošahaný, že si myslia, že môžu niečo zmeniť okrem toho, že pár chalanom skazili popoludnie ? Tak ma napadá, že v tom sú asi prachy za brigádu, alebo za odchytený kus. Potom by som účasť na v podstate hobby súťaži pochopil, pretože pravdepodobnosť úspešnej kontroly na kulturistickej súťaži, je asi rovnaká, ako že chytíte kapra v chovnom rybníku. Ale stojí tých pár drobných za to ? Čo z toho urobiť poriadny kšeft ?

Ja by som navrhoval toto. Po vzorov iných dobroserov dbajúcich o naše blaho, by som si s vybranými kulturistami  posedel, vľúdne s nimi pohovoril o tom, že čoskoro zahynú biednou smrťou, ak toho zlého systému nenechajú a pokarhal ich za to, keď sa opovážia predniesť iný názor. Potom by som im premietal veľa škaredých obrázkov vo vysokom rozlíšení. Databáza cirhózi pečene a dialektických obličiek je určite široká a nepohrdol by som ani archívom protitabakovej lobby, ktorá teraz tapetuje škatuľky od cigariet. Tiež by som si vypožičal niečo od BESIP a preložil by som to pár mrtvolkami z dopravných nehôd. Smrť ako smrť a mohlo by to mať efekt. A pritom všetkom by mohol komisár pozerať na obnažený miešok pravdepodobných hriešnikov, pretože o tento motív brigády by som ich nerád pripravil. Keď sa to pekne zabalí do výchovno-edukačného projektu, mohol by z toho vzísť nejaký slušný grantíček alebo dotácie. Založila by sa neziskovka Nesypteparchanti o.p.s. a kým tu bude EÚ, mohol by tu fungovať pekný  kšeftík. Spokojný by boli všetci. Komisári by vo svojom veku už nemuseli behať za kulturistov a počúvať nadávky cedené cez zuby, kulturisti by si nechali obhliadnuť miešok (niektorí to rovnako robia v "práci"), vypočuli by si prednášku a mohli by ísť o to skôr na hambáč. Urobil by sa zápis, fotky, verejnosť by dostala dôkaz o boji proti zlu zožierajúcemu športový svet a zavládla by všeobecná symbióza a mier na zemi ... No nebolo by to fajn ?

 

Súvisiace články

Čo je BCAA?

Čo je BCAA?

Čo je BCAA? Sú to aminokyseliny s rozvetveným reťazcom a ich úloha v budovaní svalovej hmoty a zlepšovaní výkonu je dobre zdokumentovaná. Zobraziť celý článok

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Voľný beh, dlhý beh, výbeh do kopcov alebo trail running. Poznáte rozdiely?

Zašnurovať si bežecké topánky, urobiť niekoľko cvikov na zahriatie, vložiť si slúchadlá do uší a vyraziť. Takto jednoducho to naoko vyzerá. Kým sa však rozbehnete na trať, mali by ste urobiť ešte jedno zásadné rozhodnutie. Aký typ behu to bude dnes? Voľný beh, regeneračný, tempový alebo beh do kopca? Rovnako… Zobraziť celý článok

Zabezpečená online platba

Zabezpečená online platba

Vlastníme SSL / bezpečný certifikát

Odoberajte novinky

Dostávajte pravidelné informácie o novinkách e-mailom

Táto stránka je chránená sytémom reCAPTCHA od Google s ochranou súkromia a podmienkami používania.

Vyplnením kontaktných údajov vyjadrujete súhlas so spracovaním vašich údajov v rámci Extrifit Slovakia
a pravidelné zasielanie noviniek.
Je možné sa z pravidelného odoberania noviniek kedykoľvek odhlásiť cez zaslaný newsletter.
Týmto vyhlasujeme, že vaše údaje nebudú použité na iné účely.